Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

 

€ 845.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

In het hart van de Veluwe, in Epe, staat een prachtige boerderij uit 1927. De huidige eigenaren hebben dit erf ‘Elysion’ genoemd dat in het Grieks betekent: verblijfplaats der gelukzaligen.
Het ligt in de landerijen net buiten het centrum van Epe en rondom heeft u vrij uitzicht. Het landgoed De Pirk ligt in een L-vorm om dit terrein heen. In de andere aangesloten weilanden lopen zomers koeien.

De ligging van de boerderij is centraal in Nederland met dichtbij de volgende snelwegen: A50 op slechts 5 minuten rijden, A28 10 minuten rijden en de A1 ongeveer 15 minuten rijden. Via een zandweggetje dat van de gemeente is, rijdt u door de (elektrische) toegangspoort het erf Elysion op dat bijna 1,4 hectare groot is.

De boerderij
De rietgedekte boerderij is oorspronkelijk gebouwd in 1927 en daarna meerdere keren verbouwd. De meest recente aanpassingen, waaronder een nieuwe CV-installatie inclusief CV-houtkachel en zonneboilers, is zes jaar geleden uitgevoerd.

Op dit moment is het huis dubbel bewoond. De bewoners hebben een eigen entree en alleen via de entrees zijn beide delen begaanbaar (niet binnenshuis). De grootte van het huis, ruim 850 m³, laat dit toe. Het huis is met een kleine aanpassingen ook weer als 1 woning bewoonbaar.
Deel I is bereikbaar via de hoofdingang van de boerderij en is 85 m² groot.
Deel II heeft de ingang via de bijkeuken en is circa 170 m² groot (inclusief etage).

Indeling deel I:
• Hal met meterkast
• Tussenhal (voorheen toilet)
• Woonkamer
• Badkamer inclusief toilet, douchehoek, ligbad en handgemaakte meubels v.z.v. 2 wastafels
• Slaapkamer
• Voorkamer / werkkamer (inbouwkast met wasmachineaansluiting en afvoer)
• Trapkast
• Keuken
• Installatiekast met buffervat: 300 liter water

Indeling deel II:
• Bijkeuken (wasmachineaansluiting en afvoer)
• Keuken
• Zolder boven keuken d.m.v. vlizotrap
• Woonkamer
• Aansluitende kamer
• Hal met trap naar eerst etage

Etage:
• Hal
• Slaapkamer voorkant huis
• Slaapkamer achterkant huis
• Badkamer: wastafel, douche en toilet

Erf buiten
Het totale terrein is bijna 1,4 hectare groot: circa 70 meter breed en 200 meter lang. De scheiding is of door een beek of door een afrastering met prikkel- of schapengaas. Zowel aan de voorzijde als achterzijde van het huis liggen weilanden waardoor het uitermate geschikt is voor het houden van vee. Verder is het erf ingericht met grasveld, siertuin, een kippenschuurtje met ren, paardrijbak, een glooiend gedeelte met bomen en heggen en twee grote natuurlijke vijvers. Het erf is bijzonder goed onderhouden, fraai vorm gegeven en relatief onderhoudsarm.

Bij de schuren en rondom het huis is alles bestraat. Rondom het huis met oude waaltjes en bij de paardenstallen met oude gebakken klinkers.
Het regenwater van de schuren en bestrating gaat door middel van ondergrondse buizen naar de vijver aan de voorzijde van het huis, waardoor die altijd op niveau blijft.

Schuren
Er zijn twee grote gebouwen naast het woonhuis. De huifschuur is 190 m² groot. Deze schuur heeft ooit op een landgoed gestaan en heeft prachtige oude gebinten. Deze schuur is helemaal bestraat. Er is een hooizolder in deze schuur gemaakt die via een vaste brede trap bereikbaar is.

De schuur er tegenover is bijna 240 m² groot en is opgedeeld in verschillende delen: een kantoorgedeelte voorzien van houtkachel en radiator (op de CV aangesloten), een afgesloten schuurdeel dat op slot kan, een open gedeelte met twee paardenboxen (Buitenhuis) en nog een groot deel ook voorzien van houtkachel, een schuifdeur naar buiten en twee openslaande deuren waardoor een auto naar binnen kan.
Op het kantoorgedeelte van deze schuur liggen zonnecollectoren die warm water naar de CV brengen en tevens het watervat opwarmen. De woning is zeer energiezuinig!


Inkomsten uit eigen erf

Bed & Breakfast
Bij de huidige bewoners is een deel van de boerderij verhuurd. Bij verkoop zal de woning worden opgeleverd zonder huurders. Samen met de paardenboxen is de huurprijs € 1.350,- per maand en € 150,- voor gas, water en licht (2 personen). Dit gedeelte – kleiner zelfs – zou uitstekend als Bed & Breakfast verhuurd kunnen worden.

Tevens is in het bestemmingsplan Buitengebied Gemeente Epe, welke in afronding is, opgenomen dat in de huifschuur de mogelijkheid bestaat om Bed and Breakfast, cursusruimte en kantoor van 190 m² gehouden mag worden.

Recent bericht van Airbnb over verhuur van locaties:
Airbnb krijgt een steeds groter marktaandeel. Huizenkopers die de verhuur via Airbnb meenemen in hun kostenplaatje, zouden tot een ton hogere hypotheek kunnen betalen. Dat stelt een Economisch bureau van de ING. Een op de zes woningbezitters in het centrum van de stad Amsterdam verhuurt zijn woning al via Airbnb. Ook binnen de Amsterdamse regels (maximaal 60 nachten per jaar) kunnen ze daarmee al snel zo’n € 350,- per maand netto verdienen, geld waarvoor ze die ton extra kunnen lenen. Zo wordt het huis behalve een woonplek een vast inkomstenbron.
Dit artikel is gericht op Amsterdam, maar hartje Veluwe is toeristenplek nummer 1!

Boerderijkamers in de huifschuur
Daarnaast is er de mogelijkheid om de huifschuur te vervangen voor een gebouw met vier boerderijkamers van 50 m² per deel met op de bovenverdieping ook nog eens een riante trainingsruimte die voor verschillende doeleinden geschikt is. De boerderijkamers kunnen v.z.v. worden van een loft dat de leefruimte vergroot waarboven nog een verdiepingsvloer komt. Dit alles is, zoals gemeld, in het bestemmingsplan van de gemeente vastgelegd en zal vormgegeven moeten worden met een architect en de gemeente.

Op onze facebook pagina vindt u een drone video van deze woning.

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

Anoniem aan het woord

“'s Avonds wandelen we samen met Bep, onze kat door de tuin. Bep scharrelt en snuffelt wat rond bij de dassenburcht en wij genieten van de ondergaande zon terwijl de schapen van landgoed "De Pirk" nieuwgierig naar ons staan te kijken. Heerlijke zomerse avonden.”

 

aan het woord

“Je leeft hier heerlijk middenin de natuur. Met prachtige luchten en vergezichten is dat genieten! Het is een heerlijk erf met mooie vijvers, glooiingen met boompartijen en een weids uitzicht. Tegelijkertijd is het voor deze grootte een onderhoudsarm erf. Natuurlijk moet er wel wat gebeuren, maar dat is prima bij te houden. Binnen vind ik het een heerlijk ruim huis met een grote woonkamer en woonkeuken. En een super kachel die nu alweer volop aan is. Een hele gezellige landelijke sfeer. En waar je ook in het huis bent, het heeft rondom vrij uitzicht. Het ligt buitenaf en toch zijn alle voorzieningen dichtbij. Heen en terug naar de AH middenin het dorp is nog geen 5 kilometer. Daarbij zijn ook de snelwegen op een kleine afstand dus qua ligging is het ideaal. De situatie is ernaar om te gaan verhuizen, maar ik ga deze plek zeker missen! Mede door de prachtige grote huifschuur en de ander schuren met giga veel ruimte.”

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

 
 
 
 

aan het woord

“Het huis en het aangrenzende grote perceel, bieden een zee van ruimte en door de unieke ligging veel privacy”

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

 
 
 
 

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Woonhuis

Type woning

Vrijstaande woning

Bouwjaar

1927

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

860 m³

Woonoppervlakte

255 m²

Perceeloppervlakte

13500 m²

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin, Zijtuin

Tuin oppervlakte

4000 m²

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zonnige tuin

 

Groene omgeving

 

Energiezuinig

 

Voldoende parkeergelegenheid

 

Vrij uitzicht

 

Fijne lichtinval

 

Naast landgoed

 

Grote kapschuur

 

Paardenbak

 

Paard vriendelijk

 

Natuur

 

Grote vijvers

 

zonnecollectoren

 

Hout CV kachel

 

Riante woonkeuken

 

Woonbestemming met nevenactiviteiten

 

2 weilanden

 

dicht bij het dorp

 

Vlak bij snelwegen A50 en A28

 

Veel privacy

 

Grote verwarmde garage / hobbyruimte

 

Unieke ligging

 

Ideaal voor de paarden liefhebber!

 

Ideale locatie voor de paarden liefhebber door de aanwezigheid van paarden boxen, grote buitenbak en geweldige uitrij mogelijkheden.

 

Hippisch Centrum in de nabije omgeving

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's

 

Foto’s van bewoner(s) en/of vrienden

 
 

Geplaatst door: