Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

 

€ 250.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Je moet er even doorheen kijken maar deze jaren dertig vrijstaande woning aan de Parallelweg in Koog aan de Zaan heeft alles in zich om een droomhuis te worden. De karakteristieken die horen bij de authentieke bouw uit die tijd zijn aanwezig zoals een erker, glas-in-loodramen, kamer-en-suite met schuifdeuren en openslaande deuren naar de achtertuin. In de achtertuin is een ruim achterhuis gelegen. Dit vrijstaande achterhuis met verdieping biedt velerlei mogelijkheden, zo is deze bijvoorbeeld te gebruiken als praktijkruimte of als mantelzorgwoning.
Zowel woning als het achterhuis moeten op bepaalde punten grondig worden aangepakt, echter daar is de prijs dan ook naar.
Wie echter op zoek is naar een woning met de gelegenheid om bijvoorbeeld te werken aan huis, met eigen opgang en zelfvoorzienend, op een toplocatie in het hart van de Zaanstreek met alle voorzieningen om de hoek, en juist de mogelijkheden en voordelen ziet om deze vrijstaande woning helemaal naar eigen smaak en behoefte in te richten, vindt hier een unieke gelegenheid.

De Parallelweg in Koog aan de Zaan ligt vlakbij het NS Station Koog-Bloemwijk, die een snelle aansluiting biedt op alle spoorlijnen van en naar Amsterdam. Ook het Rijkswegennet ligt om de hoek, de directe opgang naar de A8 brengt de forens binnen korte tijd naar de Ring A10. Met de tweede Coentunnel is de ontsluiting van de Zaanstreek aanmerkelijk verbeterd. In de Zaanstreek ligt alles op fietsafstand, cultuur en uitgaan, horeca en winkels, natuur en recreatie, scholen, sport en spel… Dat wat het leven aangenaam maakt, is altijd in de buurt. De populariteit van Zaanstad als woongemeente neemt dan ook fors toe. Veel ruimte, alle voorzieningen in de buurt, omringd door vrije natuur en met prijzen die vèr onder de hoofdstedelijke gemiddelden liggen.

Indeling woonhuis.

Begane grond: zij-entree, hal met meterkast, trapopgang en toilet met fontein. Woonkamer met zijvleugel en erker aan de voorzijde. Kamer-en-suite met glas-in-looddeuren naar achterkamer met vaste kast en openslaande deuren naar de patio. Keuken met achteringang.
Eerste verdieping: overloop met vaste trap naar zolder. Badkamer met douche en wastafel. Voorslaapkamer met berging waarin CV-installatie. Ruim bemeten achterslaapkamer, vaste kasten en openslaande deuren naar frans balkon.
Tweede verdieping: open zolderruimte met stahoogte en ramen (mogelijkheid extra slaap- of hobbykamer).

Indeling achterhuis.

Begane grond: entree, hal, toilet met fontein, wachtkamer. Behandelkamer met wastafel en vaste trap naar bovenverdieping. Toegang tot aangebouwde stenen berging en schuur. Daarin de aparte CV-installatie voor de praktijkruimte.
Eerste verdieping: overloop met berging. Zolderkamer met dakkapel.

Bijzonderheden:
- woning met aparte vrijstaand achterhuis;
- woonoppervlakte totaal woonhuis + achterhuis 150 m2;
- inhoud totaal woonhuis + achterhuis 612 m3;
- perceeloppervlakte 184 m2 eigen grond;
- authentieke elementen als glas-in-lood en kamer-en-suite;
- aanvaarding in overleg.

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

aan het woord

“Het huis op de Parallelweg is een uniek pand met zeer veel mogelijkheden, daar het niet bestaat uit een pand met zoveel slaapkamers. Het is uniek vanwege de bouw van het voorhuis en direct daarachter, ook vrijstaand, het achterhuis. Een directe verbinding maken tussen de twee panden vergt geen grote inspanning of bijzonder grote kosten. Het achterhuis heeft jaren gefunctioneerd als studentenhuis voor de opgroeiende kinderen en heeft de laatste 25 jaar gefunctioneerd als praktijk met twee behandelkamers. Het achterhuis kan ook dienst gaan doen als mantelzorg woning, B&B, studentenhuisvesting etc. Denk aan de Zaanse Schans. Door de ligging zeer aantrekkelijk als B&B en op het moment minimaal te verhuren voor E 100,00 per nacht. Het station Koog-Bloemwijk is binnen vijf minuten lopen te bereiken. U bent drie stations verwijderd van het Centraal Station Amsterdam. Dit kost u hooguit 20 minuten. Op twee minuten afstand ligt de oprit naar de snelweg en via de Coentunnel bent u binnen een kwartier ook in het centrum van Amsterdam of bij het gezellige uitgaans centrum Westerpark. Het uitgaan en winkel gebied van Zaandam ligt om de hoek en er zijn meerder winkelcentra in de directe omgeving. Zoekt u echter de rust, dan bent u binnen 10 minuten op de Zaanse Schans en u rijdt zo het mooie Zaanse polderlandschap binnen. Voor kinderen is er een uitgebreide mogelijkheid om voor de juiste school te kiezen. Al met al een unieke locatie, waar een uniek pand op staat, waar u uw droomhuis voor een goede prijs kunt neerzetten. Kijk even hoe je dit vindt!”

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Woonhuis

Type woning

Vrijstaande woning

Bouwjaar

1933

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

612 m³

Woonoppervlakte

150 m²

Perceeloppervlakte

184 m²

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Twee verschillende panden met heel veel mogelijkheden.

 

Unieke locatie met OV en A8 in de buurt en op 12 min reistijd van Amsterdam-centrum

 

Schitterend woning met een mooie familiekamer

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's

 

Foto’s van bewoner(s) en/of vrienden

 
 

Geplaatst door: