Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 149.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Een charmante twee-onder-éénkapwoning aan de Warmoesstraat in Wormerveer. Veel authentieke elementen zoals houten luiken, glas-in-loodramen en siermetselwerk. De dakkapel met de karakteristieke vlakverdeling in het raam houdt de historische sfeer van dit oude buurtje in Wormerveer in ere!

Deze goed onderhouden woning bevindt zich in een prettige prijsklasse. De woning is optimaal ingedeeld en met een uitbouw naar achteren is er veel extra ruimte. Hier is de bijkeuken (thans ingericht als werkkamer) en achterom. Dat geeft ruimte in de woning zelf, waar de woonkeuken met haar sfeervol ogende schouw met bijpassend klassiek uitgevoerd fornuis eruit springt. Het fornuis, met vijf gaspitten, is overigens gewoon modern, net als de andere inbouwapparatuur zoals koel-/vriescombinatie.

In de woonkamer spreekt de vaste kast met openslaande deuren tot de verbeelding. De houten vloer, het balkenplafond en de hoge ramen benadrukken verder het nostalgische karakter van deze woning.

Boven zijn twee slaapkamers, beiden met een dakkapel, die aan de tuinzijde is dubbel zo groot. De ruimte onder het schuine dak is waar mogelijk benut voor bergruimte en vaste kasten. De nette badkamer is modern met een douchecabine, wastafelmeubel en tweede toilet maar oogt door het houten plafond toch klassiek. Boven de bijkeuken is een dakterras aangelegd.

De woning staat aan een rustige straat, waar enkel bestemmingsverkeer komt en is centraal gelegen t.o.v. diverse voorzieningen, waaronder winkels en scholen. Er is een goede ontsluiting naar het rijkswegennet (A8 richting Amsterdam en Purmerend en A9 richting Alkmaar en Haarlem). Het NS station Wormerveer ligt op loopafstand, de trein brengt je in een Zaans kwartiertje (20 minuten dus) naar het centrum van Amsterdam.

Wormerveer heeft een actief centrum met veel verschillende winkels en supermarkten. De markt op woensdag trekt mensen uit de hele Zaanstreek, die hier wekelijks hun versproducten komen halen of gewoon lekker willen struinen. Op de Zaanweg vind je de exclusievere winkels, de ambitie van de winkeliers reikt naar een volwaardige boulevard, compleet met terrasjes.

Indeling.

Begane grond: entree, hal met meterkast. Woonkamer met diepe trapkast. Woonkeuken met sfeervol fornuis en diverse inbouwapparatuur. Hal met toilet en trapopgang. Bijkeuken van ruim 11 vierkante meter met wasmachine-aansluiting en zowel een deur naar de beschutte achtertuin, als een deur naar de steeg. De bijkeuken is thans ingericht als werkkamer.

1e verdieping: overloop met vlizotrap naar bergvliering. Twee slaapkamers met bergruimte en vaste kasten. Badkamer met douchecabine, wastafelmeubel en tweede toilet. CV-installatie.

Zolder: bergvliering.

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte 74 m2;
- inhoud 287 m3 eigen grond;
- perceelgrootte 83 m2 eigen grond;
- beschutte achtertuin én zonnig dakterras;
- woonkeuken met authentieke schouw;
- karakteristieke elementen als glas-in-lood, houten luiken, balkenplafond e.d.;
- aanvaarding in overleg.

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Woonhuis

Type woning

2-onder-1-kapwoning

Bouwjaar

1905

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

287 m³

Woonoppervlakte

74 m²

Perceeloppervlakte

83 m²

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin

Tuin oppervlakte

16 m²

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

het mooie sfeer van dit huis

 

keuken

 

Leuke tuin met peer boom

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's