Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 995.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Zuideinde 64, Nieuwkoop

Direct aan de Nieuwkoopse Plassen gelegen prachtige villa met schitterend uitzicht.

Op een unieke locatie aan de Nieuwkoopse plassen gelegen schitterende villa met eigen aanlegsteiger en jollenhelling.
Deze fraaie vrijstaande villa is sterk watergericht en ligt op een prachtig punt aan één van de fraaiste wateren in het Groene Hart. Het uitzicht is prachtig vanuit zowel de woning als de ruime en stijlvol aangelegde tuin. De woning ligt op een privé eiland, is bereikbaar via een eigen brug en heeft ruime parkeermogelijkheid voor ca. 4-5 auto’s.

U heeft hier het vrije gevoel van wonen in de natuur, maar toch is het centrum van Nieuwkoop dichtbij (1500 meter), wat een bezoekje aan de winkels zelfs lopend of fietsend mogelijk maakt.

De Nieuwkoopse Plassen vormen een van de mooiste plekken van het Groene Hart. Vanaf uw eigen steiger vaart u mooie tochtjes naar o.a. Leiden, Katwijk, Vinkeveen en Loosdrecht. Het Nieuwkoopse plassengebied zelf kenmerkt zich door de prachtige natuurgebieden die de Plassen omringen en de weldadige rust. Hard varen is hier uit den boze, daarom ziet u veel sloepen, zeilboten, fluisterstille electro-boten en kano's. Maar ook vissers en zwemmers voelen zich hier thuis, daarom ontbreekt de zwemtrap uiteraard niet.

Nieuwkoop zelf is een gezellige plaats met leuke terrassen, restaurantjes en winkels gelegen midden in de Randstad. Dit betekent dat alle grote steden zoals Rotterdam, Amsterdam (inclusief Schiphol), Utrecht en Den Haag in ca. 30-40 minuten te bereiken zijn. Toch ervaart u wonen in deze plaats als wonen op het platteland, temidden van de weilanden. Recreatiemogelijkheden zijn er volop. Genieten op of in het water, van een prachtige fietstocht of mooie wandelroute. Nieuwkoop heeft daarnaast veel voorzieningen zoals diverse sportverenigingen, overdekt zwembad, bibliotheek en een veelheid aan winkels.

De villa uit 1980 is volledig gemoderniseerd en zeer hoogwaardig en comfortabel afgewerkt met 1e klas materialen. De woning biedt erg veel leefplezier in de riante, lichte woonkamer, de zeer grote slaapkamers en de ruime keuken en badkamer. De plattegrond en de foto’s geven u een goede indruk van de indeling van de woning als aanvulling op de beschrijving.

Begane grond:
Via de voordeur aan de zijgevel komt u in de ruime hal die voorzien is van een garderobe en een ruim toilet met wandcloset en fontein.

De royale living én het fantastische uitzicht over de Nieuwkoopse plas zijn twee kenmerken van het huis die u gelijk bij binnenkomst positief zullen overvallen.
Het zitgedeelte bij de open haard is ruim en sfeervol. De glas-in-lood ramen geven extra sfeer, maar kunnen indien gewenst eenvoudig verwijderd worden. Via de grote schuifpui komt u op het onderheide en deels overkapte terras op het zuiden. Overdag kunt u heerlijk van de zon en het uitzicht genieten en ook ’s avonds, met de buiten open haard aan, heeft u het gevoel op vakantie te zijn in eigen tuin.

Het eetgedeelte geeft de mogelijkheid om met veel vrienden of familie aan een grote tafel te kunnen zitten. Aansluitend aan het eetgedeelte ligt de half open, luxe en royale keuken in een U-opstelling. Deze is voorzien van alle denkbare inbouwapparatuur (Daalderop 10 liter) en een 3-in-1 kokend water kraan, waardoor eten koken of een kopje thee zetten wel heel makkelijk wordt. De geïntegreerde waterontharder zorgt voor lekker zacht, smaakvol en kalkvrij water.

Vanuit de werkkamer, thans in gebruik als bibliotheek, is de bijkeuken te bereiken. Deze is voorzien van een aan-/afvoer ten behoeve van de wasmachine en droger. Vanuit de bijkeuken bereikt u de garage voorzien van keukenblok met warm en koud water en een elektrische deur.

1e verdieping:
Aan de voorzijde van de woning bevinden zich 2 ruime slaapkamers, beiden voorzien van inbouwkasten, waarvan 1 met Frans balkon en zeer hoog speels plafond. Aan de achterzijde van de woning bevinden zich nog 2 grote slaapkamers voorzien van inbouwkasten. Deze kamers hebben beide toegang tot het -verwarmde- balkon, vanwaar u fantastisch uitzicht heeft over het plassengebied.

De zeer ruime badkamer is voorzien van bubbelbad, aparte stoomdouchecabine, toilet, bidet en wastafel. De grote dakkapel over de volledige breedte van de badkamer is recent vervangen door kunststof, dus onderhoudsvrij.
Er is de mogelijkheid om van de voormalige technische ruimte een 2e badkamer te creëren.

2e verdieping:
Via een van de slaapkamers bereikt u door middel van een vlizotrap de enorme bergzolder. Hier staat ook de CV combiketel Nefit Trendline Aquapower 2017, geschikt om 2 badkamers te ondersteunen.

Tuin:
De fraai aangelegde tuin rondom het huis straalt rust en harmonie uit en geeft u de gelegenheid om op diverse plaatsen van de zon en het water te genieten. Tevens bevindt zich in de tuin een royale berging, een aanlegsteiger van ca 18 meter (met walstroom) en een jollenhelling. Op diverse plaatsen zijn buitenkranen, stopcontacten en verlichting aanwezig.

Bijzonderheden:
In de voortuin is parkeerruimte op eigen terrein voor 4 à 5 auto’s, een privé oplaadpunt voor elektrische auto's en toegang tot de inpandige garage.
Door de diepe achtertuin van ca. 30 meter is de hele dag zon gegarandeerd.
Onderheid buitenterras van 11.80 x 4.60 met open haard.
Veranda met windschermen rondom voor de koelere avonden.
Aanlegsteiger van ca. 18 meter en een jollenhelling.
Vrijstaande berging voor opslag van tuingereedschap, tuinmeubelen, fietsen en bootspullen.
Een overdekte ruimte voor openhaardhout.
Regengoten zijn voorzien van gootbescherming, waardoor verstopping door bladeren voorkomen wordt.
Houtwerk is jaarlijks onderhouden door erkende schilder.
CV combiketel Nefit 2017, geschikt om 2 badkamers te ondersteunen.

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

aan het woord

“Gezellig, sociaal en actief dorp met veel voorzieningen en leuke evenementen op en rond het water, zoals Jazz aan de plas, Bruggenbuurt feest, viswedstrijd voor dames en zeilwedstrijden zoals de Regenboog regatta.”

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Woonhuis

Type woning

Vrijstaande woning

Bouwjaar

1980

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

900 m³

Woonoppervlakte

220 m²

Perceeloppervlakte

1375 m²

Energie

Energielabel

C

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zonnige tuin

 

Gezellige buren

 

Groene omgeving

 

Kindvriendelijke buurt

 

Voldoende parkeergelegenheid

 

Vrij uitzicht

 

Fijne lichtinval

 

Veel opbergruimte

 

Aan doorgaand vaarwater met eigen aanlegsteiger van ca. 18 meter en jollenhelling

 

Zwemmen, kanoën, zeilen en schaatsen vanuit je achtertuin

 

Vanuit je luie stoel genieten van de vele soorten vogels in de tuin en op het water

 

Groot zonnig terras met open haard voor lange en gezellige BBQ avonden met vrienden en familie

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's