Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 250.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Om Kogerveld met Hollywood te vergelijken, zou een beetje ver gaan maar deze eengezinswoning aan de Speenkruidweg in Zaandam doet hier niet voor onder. De badkamer met vrijstaand ligbad, recht onder de sterren, de sauna en halfronde cabine beslaat maar liefst de halve zolderverdieping. Hier is overduidelijk een woondroom uitgekomen.

De Indeco rijwoningen in Kogerveld zijn karakteristiek voor deze Zaandamse wijk. In de loop der jaren hebben bewoners steeds meer woonoppervlak en -comfort gecreëerd door gebruik te maken van het platte dak en de royale buitenruimte. En zo is het ook gegaan bij deze woning, hier is dat met heel veel zorg en smaak uitgevoerd door een derde verdieping en een achteruitbouw te plaatsen. De schuur is verlengd met een bike-port, de extra brede poort laat ook de gemotoriseerde ‘fiets’ gemakkelijk toe. Veilig en beschut op het eigen terrein.

De goed onderhouden en geïsoleerde woning, met deels kunststof kozijnen, ligt aan een plantsoen. Een heerlijke speelplek en nauwelijks verkeer voor de deur. Nu is dat door de grote en beschutte voortuin toch al niet zo’n probleem. Want naast een heerlijke plek om in of juist uit het zonnetje te zitten, betekent de met volwassen groen begroeide voortuin ook veel privacy, zonder het contact met de buurt te verliezen.
In de doorzonwoonkamer liggen brede Frans eiken vloerdelen, met een chique V-groef, ter verfraaiing van de moderne open haard. Dubbele openslaande deuren leiden naar de riante achtertuin op het westen. Deze is heerlijk beschut en onderhoudsvrij. De stenen schuur is toegankelijk vanuit zowel de tuin als de steeg. Voordeel: de fietsen staan meteen binnen en hoeven niet langs het tuingerei te worden gemanoeuvreerd. Er is hier goed nagedacht over de balans tussen praktisch en stijlvol.
De keuken heeft ook toegang tot de achtertuin, de uitbouw in de achtergevel is benut voor het plaatsen van meer apparatuur, kastruimte en werkblad en dus ter verhoging van het wooncomfort. De fraaie in wit, beuken en rvs uitgevoerde keuken heeft een granieten werkblad en diverse inbouwapparatuur zoals een koel- en vrieskast, een vaatwasser, een gaskookplaat en een combi-oven. De antracietgrijs gewolkte plavuizen liggen ook in de gang en het toilet op de begane grond.
Boven zijn 3 slaapkamers, waarvan 1 met balkon op het westen. De oorspronkelijke badkamer heeft een functie als wasruimte gekregen. Ideaal voor de was, droog en de strijk. De spoelbak is gebleven dus zelfs voor de handwas hoef je niet met een mand door het huis.
En dan de eerder genoemde tweede verdieping met de wellnessruimte in Hollywoodstijl. Die hebben we zonet al beschreven... Via een fraaie smeedijzeren trap met houten treden betreed je de (in potentie) 4e slaapkamer.

Indeling:
Begane grond. Entree, hal met meterkast en trapopgang. Berging en toilet met fontein.
Doorzonwoonkamer met fraaie houten vloerdelen, design open haard en dubbele openslaande deuren.
Halfopen moderne keuken met diverse inbouwapparatuur en granieten werkblad. Openslaande deur naar achtertuin op het westen met stenen schuur, bikeport en extra brede achterom.
Eerste verdieping: overloop met vaste trap naar zolderverdieping. Wasruimte (voormalige badkamer) met aansluitingen voor wasmachine en -droger en wastafel. Drie slaapkamers waarvan 1 met openslaande deur naar balkon op het westen.
Tweede verdieping: overloop met open ruimte (geschikt te maken als 4e slaapkamer/ werkkamer et cetera). Aparte kast met CV-installatie. Berging. Badkamer (> 12 m2) met vrijstaand ligbad (onder dakraam), halfronde douchecabine met regendouche, tweede toilet en wastafelmeubel met dubbele wasbak. Sauna (6,6 m2).

Kogerveld is een wijk in wederopkomst. Populair in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw, want eindelijk kwamen er in Zaandam ruim opgezette kavels en woningen voor gezinnen met kinderen. Dat is nog steeds terug te zien in de wijk, en sinds enkele jaren is Kogerveld herontdekt door de kritische kopers. In eerste instantie door de heerlijke ruime woningen maar vlak ook het belang van een goed voorzieningenniveau én een goede infrastructuur niet uit!
Brede stoepen, uitrenstroken en speelplekken en een heerlijk wandelpad door het groen. Basisscholen en peuterspeelzaal, een eigen winkelcentrum, volop bushaltes en zelfs een eigen treinstation, met aansluiting op NS Zaandam-Centrum, Purmerend en Hoorn, maakt deze wijk zelfvoorzienend. De aansluiting op het Rijkswegennet is eveneens uitstekend, binnen een paar autominuten ben je op de rotonde naar de A8. Zelfs binnen de spitstijden is er een goede doorstroming naar de Ring A10, met dank aan de verschillende tunnels rondom de hoofdstad.

Een vijfkamer eengezinswoning, tiptop in orde en zo te betrekken, met een wellnessruimte onder de sterrenhemel… In deze prijscategorie? Kom snel kijken in Kogerveld! Hemelsbreed maar een paar kilometer van de Amsterdamse binnenring verwijderd maar een wereld van (prijs-)verschil. Dit is pas 'value for money'!

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte 116 m2;
- inhoud 369 m3;
- perceelgrootte 149 m2 eigen grond;
- dakopbouw met luxe badkamer en sauna;
- royale achtertuin op het westen;
- aanvaarding in overleg.

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Woonhuis

Type woning

Tussenwoning

Bouwjaar

1963

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

369 m³

Woonoppervlakte

116 m²

Perceeloppervlakte

149 m²

Energie

Energielabel

C

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin

Tuin oppervlakte

63 m²

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zonnige tuin

 

Gezellige buren

 

Groene omgeving

 

Kindvriendelijke buurt

 

Energiezuinig

 

Voldoende parkeergelegenheid

 

Dichtbij OV

 

Fijne lichtinval

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's