Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 569.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

KARAKTERISTIEK VRIJSTAAND HERENHUIS OP DE RAND VAN AMERSFOORTSE BINNENSTAD

Aan een rustig charmant straatje op enkele stappen van de Amersfoortse binnenstad staat dit karakteristieke vrijstaande herenhuis met een diepe achtertuin. De perfect onderhouden woning beschikt over een riante en comfortabele leefruimte op de begane grond bestaande uit een woonkamer, serre en keuken: verder zijn er vier slaapkamers op de verdiepingen en er is een ideale zolderruimte. De charme uit de bouwperiode van begin 1900 is nog aanwezig middels de kenmerkende hoge plafonds, paneeldeuren en glas-in- lood ramen. De woning is in de afgelopen jaren op diverse onderdelen gerenoveerd. Zo zijn het dak, de kozijnen, de balkons en de beglazing vernieuwd en de gevels opnieuw gevoegd en gecoat.

Er is een vijfenveertig meter lange en zonnige tuin met enkele terrassen, een gazon, speelse beplanting en een houten tuinhuis achterin. Direct bij de woning staan een houten fietsenberging en een stenen schuur welke is voorzien van verwarming. Door de centrale locatie in de stad zijn alle denkbare voorzieningen, waaronder het Centraal Station, met enkele minuten per fiets bereikbaar. De winkels, terrassen en restaurants in de sfeervolle binnenstad liggen op enkele minuten loopafstand. De nabij gelegen Stadsring is een uitstekende verbinding met de snelwegen rond Amersfoort. En er kan direct voor de deur worden geparkeerd

De indeling:
Een charmante entree biedt toegang tot de hal met de trapopgang, de meterkast, de kelderkast en de toiletruimte. Aansluitend is er een open verbinding met de keuken. Deze is uitgerust met een luxe” Bulthaup” inbouwkeuken die is voorzien van een granieten werkblad, een hard glazen achterwand, (Gaggenau/Siemens) inbouwapparatuur waaronder een oven, een inductie kookplaat, koelkast, vriezer en een vaatwasser. In de sfeervolle en royale woonkamer ligt een eikenhouten visgraad parketvloer, er is een openhaard en er zijn glas in lood ramen. Aansluitend aan de woonkamer is de aangenaam lichte serre, die nu als werkruimte in gebruik is.

Op de eerste verdieping zijn drie (slaap)kamers waarvan er één in gebruik is als werkkamer. De “master bedroom” heeft een deur naar een klein balkon aan de voorzijde. De slaapkamer aan de achterkant heeft dubbele deuren naar het grote balkon. Twee kamers zijn uitgerust met airco/warmtepomp. De nette badkamer is voorzien van een ligbad, vaste wastafel en een toilet.

Op de tweede verdieping is een vierde slaapkamer ( met airco/warmtepomp en een prettige zolderkamer met een dakkapel. In deze ruimte zijn een inbouwkast en een berging met onder andere de HR CV-ketel met boiler.

Kortom een heerlijke comfortabele woning met een prettige tuin gelegen op een ideale stadse locatie.

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

aan het woord

“De band met de buren is heel bijzonder: we lopen niet de deur bij elkaar plat maar als er iets aan de hand is staan we voor elkaar klaar. Dat is niet met één of twee buren met geval maar zeker met wel 10 buren. Dat geeft een heel prettig gevoel om er heel comfortabel en veilig te wonen.”

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Woonhuis

Type woning

Vrijstaande woning

Bouwjaar

1906-1930

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

449 m³

Woonoppervlakte

133 m²

Perceeloppervlakte

307 m²

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin, Zijtuin

Tuin oppervlakte

205 m²

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Goede onderlinge band met jaarlijks een buurt BBQ en een Running Dinner.

 

Het is een vrijstaand huis met een 45 meter diepe achtertuin waarin altijd een plekje met zon is te vinden.

 

Het is een huis van begin twintigste eeuw maar vrijwel helemaal onderhoudsvrij.

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's