Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 875.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Werkelijk uniek half vrijstaand herenhuis genaamd “Huize Marlot” met spectaculaire lichtinval en gelegen op de mooiste locatie van de wijk met vrij uitzicht over de vijver en het aangrenzende weiland. Dit klassieke 9-kamer herenhuis is nog volledig voorzien van originele details waarbij de glas in looddeuren, marmeren lambrisering en de ornamenten plafonds in vrijwel elk vertrek intact zijn gebleven.

Het pand heeft een riante maatvoering van ca. 234 m² woonoppervlak en is gelegen op een royale kavel van 408 m² eigen grond met een oprit voor twee auto’s, garage met puntdak en aan drie zijden tuin uitstekend gesitueerd, met een fantastische zonligging van de ochtend tot de avond.

De onder architectuur gebouwde wijk Marlot is een rustige kindvriendelijke woonomgeving en bijzonder gunstig gelegen ten opzichte van het Haagse Bos, uitvalswegen, sportparken, winkels en internationale scholen.

Indeling:
Entree via de voortuin, vestibule voorzien van meterkast, marmeren vloer en marmeren lambrisering, ruime hal met vaste kast, toilet voorzien van fonteintje en trap naar kelder ca. 2.65x2.33, ruime keuken aan de achterzijde ca. 3.79x2.55 met eenvoudig keukenblok en berging met opstelplaats voor de cv-ketel. Voorts enorme kamers en suite met gunstige lichtinval, zitkamer aan de voorzijde ca. 5.55x3.80 met erker en glas in looddeuren, eetkamer ca. 5.55x3.72 met erker en open haard, tuinkamer aan de achterzijde ca. 5.35x3.76 met openslaande deuren naar de tuin totaal ca. 275 m². De tuin is voorzien van oprit voor twee auto’s, garage ca. 5.69x2.79 met puntdak en fietsenberging.

Trap naar 1e etage, overloop voorzien van toilet met fonteintje, zijkamer aan de achterzijde ca. 3.00x2.61 met uitzicht over de kerk, ouderslaapkamer aan de achterzijde ca. 4.86x4.51 met kastenwand, erker en openslaande deuren naar beschut terras ca. 4.51x2.88, schitterende hoekkamer aan de voorzijde ca. 5.57x3.82 met erker en fraai vrij uitzicht, betegelde badkamer ca. 2.33x2.88 voorzien van douche, twee wastafels en klapraam.

Trap naar 2e etage, overloop met dakkapel, bergruimte in de knieschotten en 2e badkamer voorzien van sanibroyeur en douche, zijkamer aan de voorzijde ca. 2.53x2.57 en twee ruime slaapkamers aan de achterzijde respectievelijk ca. 4.15x4.13 en ca. 4.15x3.70 waarbij deze slaapkamers zijn voorzien van een eigen wastafel.

Aanvullende informatie:
- ’s-Gravenhage sectie AR nummer 312
- Perceel 408 centiare
- Bouwjaar 1925
- Rijks beschermd stadsgezicht Marlot
- Erfpacht eeuwigdurend afgekocht en vervolgens omgezet naar eigen grond
- Gedeeltelijk voorzien van dubbele beglazing
- Cv combiketel Blauwe Engel II
- Het pand verdient het om met behoud van originele details gemoderniseerd te worden
- Ouderdoms-, materialen en niet-bewoningsclausule van toepassing
- Oplevering in overleg

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

aan het woord

“Het huis is in familiebezit gekomen vanaf onze opa, die bevriend was met de architect van de wijk. Door het groot aantal ramen rondom de woning biedt het heel veel licht in de woning gedurende de hele dag. Omdat de voortuin op het Zuiden is hebben mijn ouders tot op zeer hoge leeftijd nog buiten van de zon kunnen genieten. En van het heerlijke uitzicht. Ze draaiden gedurende de hele dag mee met de zon. Het is bovendien als locatie heel geschikt voor het geven van feesten met een groot aantal personen. De tuin rondom het huis kan hiervoor gebruikt worden bij en als het minder weer is kunnen er meer dan 40 personen ook binnen verblijven.”

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Woonhuis

Type woning

Halfvrijstaande woning

Bouwjaar

1925

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

806 m³

Woonoppervlakte

234 m²

Perceeloppervlakte

408 m²

Energie

Energielabel

G

Buitenruimte

Tuin

Tuin rondom

Tuin oppervlakte

275 m²

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zonnige tuin

 

Gezellige buren

 

Groene omgeving

 

Kindvriendelijke buurt

 

Voldoende parkeergelegenheid

 

Dichtbij OV

 

Vrij uitzicht

 

Fijne lichtinval

 

Veel opbergruimte

 

Het huis heeft een prachtig uitzicht op de vijver. Het lijkt wel "Marlot, au bain".

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's