Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 199.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Heerlijk zo’n appartement met twee woonlagen! Aan de Doppenmolen in Koog aan de Zaan, centraal gelegen in het gewilde Westerkoog, vinden we deze tweekamermaisonnette met heerlijk dakterras.

Een woonoppervlakte van 86 vierkante meter is op zich al zeer comfortabel, kom daar in de stad maar eens om, maar de kwaliteit van deze maisonnette maakt het aanbod wel heel aantrekkelijk. Grote raampartijen, de open houten trap naar de tweede woonlaag en doorkijkjes zorgen dat het daglicht overal komt. Als het buiten donker wordt, zorgen verstelbare inbouwspots in de verlaagde plafonds voor een strategisch gekozen verlichting. Bijvoorbeeld op het werkblad van de in een hoek opgestelde keuken met laminaatvloer en ontbijtbar.
Alle gemakken zijn hier ingebouwd, zoals een keramische kookplaat, oven, magnetron, vaatwasser, koelkast en vriezer. Kasten en laden ruimen het keukengerei en voorraden stijlvol op achter de hoogglans panelen met rvs grepen.

Boven vinden we achter het dakbeschot nog veel meer bergruimte, voor alle spullen die niet uit het hart maar wel uit het zicht dienen te blijven.
De slaapkamer is een oase van daglicht, het grote schuifpui met kiep-/kantelfunctie geeft toegang tot het dakterras, waar je heerlijk beschut kunt genieten van de zonnestralen.
Naast de slaapkamer ligt op deze verdieping ook de royale badkamer, die in smaakvol antraciet en wit is uitgevoerd. Het ligbad, met een door een muurtje en handdoekenradiator afgeschermd douchegedeelte, het luxe wastafelmeubel en het tweede toilet passen hier perfect bij!
Op de overloop vinden we de wasmachineopstelling.

De diversiteit in woningbouw is tekenend voor woonwijk Westerkoog. Aan de Doppenmolen vinden we appartementen en maisonettes tussen de eengezinswoningen. Dat geeft dynamiek aan een buurt, met veel verschillende bewoners. Deze maisonnette heeft een gedeelde opgang naar de entree op de eerste etage, dat geeft vrijheid. Het beschutte dakterras, op de tweede etage en aan de achterzijde gesitueerd, van 10 vierkante meter versterkt dat gevoel. Hier woon je midden in een wijk maar kun je jezelf helemaal terugtrekken, als je dat wilt.
Het overdekte winkelcentrum, met supermarkten, verswinkels en speciaalzaken, ligt om de hoek. Net als het buurtcentrum en de in de wijk gelegen (para-)medische voorzieningen. Hier bereik je alles wat je nodig hebt op loopafstand, zelfs recreatie want Westerkoog wordt doorkruist met groen en omzoomd door natuur.
Het NS-station Koog aan de Zaan (voorheen Koog-Bloemwijk) ligt op nog geen 10 minuten wandelen. Kun je nagaan hoe snel je met de fiets bent, de wijk heeft een veilige fietsverbinding met zowel de omliggende dorpen als Zaandam. Via De Binding, lokaal beter bekend als de Busbrug, ben je binnen een kwartier in het Zaandamse stadshart met volop winkelplezier en uitgaansgelegenheden. Cultuur vind je in alle variaties, van bioscoop tot theater, van een food-beleving tot het industriële erfgoed waar de Zaanstreek zo trots op is…

Indeling:

Begane grond: separate berging. Centrale brievenbussen. Gedeelde trapopgang.

Eerste etage: entree, hal met meterkast. Afgesloten CV-ruimte. Toilet met fontein.
Woonkamer met laminaatvloer en open spiltrap naar tweede etage. Deels verlaagd plafond met richtbare inbouwverlichting. Halfopen keuken met laminaatvloer en eetbar. Diverse inbouwapparatuur als koelkast, vriezer, vaatwasmachine, keramische kookplaat, oven, magnetron, RVS afzuigkap, eengreeps mengkraan en handvatten op hoogglans witte deur- en ladenpanelen. Verlaagd plafond met inbouwspots.

Tweede etage: overloop met aansluiting voor wasmachine en -droger en dakraam. Toegang berging onder dakbeschot.
Slaapkamer (> 15 m2) met deels hoog plafond en toegang dakterras (10 m2).
Badkamer met ligbad, douche, wastafelmeubel en tweede toilet.

Deze maisonnette aan de Doppenmolen is perfect voor één- of tweepersoonshuishoudens, die houden van de rust van een woonwijk-in-het-groen, maar die tegelijkertijd de reuring van het openbare leven onder handbereik willen hebben.

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte 86 m2;
- inhoud 287 m3;
- actieve Vereniging van Eigenaren, servicekosten €75,- per maand;
- eigen CV- en warmwaterinstallatie (2014);
- moderne keuken en comfortabele badkamer;
- 2 dakramen in badkamer en overloop in 2010 geplaatst;
- kunststof schuifpui met openslaande deur uit 2014;
- luxe L-vormige keuken v.v. diverse inbouwapparatuur uit 2016;
- luxe badkamer uit 2010;
- aanvaarding in overleg.

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

aan het woord

“Toen wij 13 jaar geleden deze woning kwamen bezichtigen vielen we als een blok voor de enorme woonkamer. De keuken en badkamer konden toen nog wel een 'upgrade' gebruiken, maar we gingen er voor! Inmiddels zijn die verbeteringen een feit. Nog meer licht door extra ramen op de overloop boven, wat ook te merken is in de woonkamer door de open trap. Een heerlijke badkamer met wat je gerust een oversized bad mag noemen. En een keuken met alles erop en eraan. Wellicht iets wat niet vaak gemeld wordt maar zeker het vermelden waard is; de woning en de aangrenzende woningen zijn niet gehorig. Als muziek liefhebber was dat een uitkomst. Wij zijn inmiddels toe aan een eensgezinswoning, maar we hebben met veel plezier hier gewoond. Wat we vooral gaan missen is het openbaar vervoer en winkelcentrum op een steenworp afstand. De luxe van altijd even naar de winkels kunnen lopen. Geen ontbijtje meer in huis? Even opfrissen, de deur uit en een kwartier later zit je met vers brood en beleg aan tafel. En als je werkt in Amsterdam en omstreken is de treinverbinding ideaal. Even een bioscoopje pakken? 1 treinhalte verder en je bent in het centrum van Zaandam.”

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Appartement

Bouwjaar

1979

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

287 m³

Woonoppervlakte

86 m²

Perceeloppervlakte

0 m²

Buitenruimte

Tuin

Geen tuin

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Geweldig winkelcentrum op een steenworp afstand

 

Treinstation op 7 minuten lopen afstand, binnen no time in het centrum van Zaandam of Amsterdam

 

Grote, ruime woonkamer

 

Parkeergelegenheid, ligt aan eind van doodlopende rustige straat, verkeerarm

 

Nabij natuurgebied, sportvelden,

 

5 minuten van snelweg

 

Veel licht door geplaatste dakramen

 

Mooi lichte keuken die van alle gemakken voorzien is

 

Mooie lichte badkamer met groot bad

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's