Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

 

 

€ 319.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Westerkoog in Koog aan de Zaan is altijd al een gewilde stek geweest om te wonen; zeker de randen van deze kindvriendelijke wijk zijn populair.

Deze eengezinswoning aan de Matsmanzoom in Koog aan de Zaan is in uitstekende conditie. De lichte woonkamer, met houtkachel, heeft een schuifpui naar de zonnige achtertuin van maar liefst 19 meter diep. Verschillende terrassen en doorkijkjes leiden daar naar een zitplek aan het water. Aan de overkant van de brede sloot ligt een groenstrook dus je zit hier heerlijk vrij. Door de variatie in de bestrating wordt het gevoel van ruimte versterkt.
Een vrijstaande houten schuur herbergt het gereedschap om de overigens onderhoudsarme buitenruimte zo netjes te houden. Naast de ‘tools’ om er heerlijk van te genieten natuurlijk: de stoelen en de kussens…

De aan de woonkamer geschakelde leefkeuken is in 2015 compleet vernieuwd. Moderne greeploze panelen in eigentijdse betonlook verbergen opbergmogelijkheden en apparatuur als een koel-/ vriescombinatie en vaatwasser. Een praktisch sieraad is het extra brede gasfornuis. Vijf gaskookpitten en een oven in modern roestvrijstaal met een nostalgische twist. Dat past hier perfect!

Boven zijn maar liefst vijf slaapkamers en een berging, verdeeld over twee woonlagen. De dakkapel en dakopbouw op de zolderverdieping hebben flink wat vierkante meters leefruimte aan de vertrekken toegevoegd. Momenteel is dit vertrek in gebruik als werkkamer, maar deze kamer kan ook als slaapkamer gebruikt worden.
De badkamer is, net als de keuken, ook vrijwel nieuw. In 2015 is de ruimte opnieuw ingedeeld met een inloopdouche, met glazen spatwand, een luxe wastafelmeubel met spiegel en een tweede toilet. Tegelwerk en sanitair sluiten naadloos aan op de sfeer van de rest van de woning. Hier is ook gekozen voor kwaliteit en uitstraling.

Indeling:

Begane grond: berging met aansluiting voor de wasmachine en aparte ingang, evenals doorgang naar woonhuis.
Entree, hal met meterkast en trapopgang. Toilet met fonteintje.
Woonkamer met rookkanaal en houtkachel. Schuifpui naar diepe achtertuin (19 m1) met diverse terrassen waaronder aan het water. Geen achterburen. Moderne halfopen leefkeuken met diverse inbouwapparatuur als koel-/ vriescombinatie, vaatwasser en extra breed gasfornuis met vijf kookpitten en oven.

Eerste verdieping: overloop met vaste trap naar zolderverdieping. 3 Slaapkamers. Badkamer met inloopdouche, luxe wastafelmeubel en tweede toilet.

Tweede verdieping: overloop. Ruime 4e slaapkamer met dakkapel, nu in gebruik als werkkamer, CV-installatie. 5e Slaapkamer voorzien van dakpopbouw. Aparte berging.

Groenstroken, speelplekken, water en verkeersveiligheid waren de speerpunten bij de opzet van Westerkoog. Een kindvriendelijke wijk met alle voorzieningen was het resultaat. Veel volwassen groen en brede stoepen in een autoluwe omgeving wisselen de uitrenveldjes en speelplekken af. Kinderen kunnen en mogen hier buiten spelen! School ligt op loopafstand, zeker het basisonderwijs. Voor het voortgezet onderwijs is de fiets het aangewezen vervoermiddel, ook hier is de wijk op ingericht. Verkeersveilige fietspaden brengen de bewoners snel waar zij moeten zijn. Of dit nu het NS-station is (vanaf Matsmanzoom een paar minuten fietsen), het overdekte winkelcentrum (vanaf Matsmanzoom een paar minuten de andere kant op fietsen) of het stadshart van Zaandam (vanaf Matsmanzoom een paar minuten doorfietsen).
Autoforenzen - deze woning heeft een eigen parkeerplaats -vinden de A8 vrijwel om de hoek. De Ring A10, A7 en A9 liggen dan onder handbereik.

Wonen in Westerkoog is voor veel gezinnen een diepgewortelde wens. Kinderen en volwassenen hebben hier de ruimte om te leven en te genieten. Deze woning heeft dan ook nog de perfecte staat en locatie mee… Wacht dus niet te lang met het maken van een afspraak!

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte 143 m2;
- inhoud 495 m3;
- perceelgrootte 204 m2 eigen grond;
- verkeersveilige en kindvriendelijke omgeving;
- diepe achtertuin aan het water;
- Nagenoeg geheel voorzien van kunststof kozijnen met dubbel glas.
- buitenschilderwerk van 2017;
- keuken en badkamer van 2015;
- cv-ketel, bouwjaar 2015;
- je kunt er zo in!
- Aanvaarding in overleg.

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

aan het woord

“We hebben fijne jaren doorgebracht in ons mooie lichte huis in deze 'luie' wijk waar alles wat je nodig hebt op loopafstand is: het winkelcentrum, de scholen, de trein naar Amsterdam (noemen wij altijd de 'tram' omdat je na twee haltes al op het CS staat). 's Avonds een wandelingetje door het veld waar je in het voorjaar dat prachtige koor hoort van grutto, kievit en scholekster. Waar je de statige fuut ziet met haar kindertjes op haar rug. Waar er soms een buizerd op een paaltje zit en waar de kiekendief statig op thermiek boven je hoofd zweeft. Lange zomerse avonden op de steiger, de jongens een hengeltje uit. Zodra de dagen korten en het wat killer wordt de houtkachel aan en er een sport van maken zo min mogelijk de c.v. te gebruiken. Het huis was groot genoeg om met zijn vijven te wonen en toch voldoende privacy te hebben met nog een eigen werkplek, maar nu de jongens zijn uitgevlogen staan de kamers leeg en wordt het tijd om kleiner te gaan wonen. Wie weet zijn al die kamers over enige tijd weer gevuld en gooit er weer iemand een hengeltje uit. Ligt er weer een bootje achter en wordt er weer getafeltennist in de tuin. Wij hebben het hier goed gehad en we weten zeker dat er hier weer mensen gelukkig gaan zijn met alles wat dit huis en deze omgeving te bieden hebben.”

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

 
 

Anoniem aan het woord

“Er is een dakkapel geplaatst en het huis is goed onderhouden!”

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Woonhuis

Type woning

Tussenwoning

Bouwjaar

1976

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

495 m³

Woonoppervlakte

143 m²

Perceeloppervlakte

204 m²

Energie

Energielabel

C

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin

Tuin oppervlakte

114 m²

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zonnige tuin

 

Gezellige buren

 

Groene omgeving

 

Kindvriendelijke buurt

 

Energiezuinig

 

Dichtbij OV

 

Vrij uitzicht

 

Fijne lichtinval

 

Veel opbergruimte

 

Fijn winkelcentrum met twee supermarkten en gratis parkeren

 

aan natuurgebied westzijderveld en het mooie westenwindpad

 

eigen parkeerplek

 

Rustige omgeving

 

Mooi gelegen aan het water

 

Altijd parkeerplaats

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's

 

Foto’s van bewoner(s) en/of vrienden

 
 

Geplaatst door:

 
 

Geplaatst door: