Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 359.500,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Wolter ten Catestraat 55 te Hengelo (O)

Pal in het centrum van Hengelo gelegen ruime stadsvilla MET PRAKTIJK- C.Q. KANTOORRUIMTE aan huis. De woning is qua architectuur en prettige indeling karakteristiek voor de bouwperiode (jaren '50) met een strakke uitstraling, veel lichtinval en enorm veel leefruimte. Overal in deze woning zult u dat ervaren.

Zeer aantrekkelijk is ook de ligging: het stadscentrum met alle voorzieningen en het NS-station van Hengelo is op loopafstand (circa 150 mtr.) gelegen. Daarnaast is het mooie buitengebied (de groene long) tussen Enschede en Hengelo gelegen op ca. twintig minuten fietsafstand. Met recht dus een echte stadsvilla op een bijzondere plek!!

Indeling:
Begane grond:
Voor entree met meterkast, hal met garderobe-/vaste kast, toilet en trapopgang naar de 1e verdieping, woonkamer, keuken, achterportaal met bijkeuken en berging, toegang tot de werk-/kantoor-/hobbyruimte.

De royale doorzon woonkamer meet een oppervlakte van circa 37 m² en is voorzien van een strakke schouw met gashaard. Uniek is het tweeledige uitzicht wat deze woonkamer u te bieden heeft: enerzijds hebt u een riant zicht op de voorgelegen groenstrook en de levendige Wolter ten Catestraat, anderzijds geniet u alle dagen van het comfort wat de riante achtertuin met haar uiterst vrije ligging u te bieden heeft.

Vanuit de woonkamer is er directe toegang tot de halfopen keuken. Deze is voorzien van een L-vormige moderne inbouwkeuken met de navolgende inbouwapparatuur: 4-pits keramische kookplaat met RVS afzuigkap, koelkast en een vaatwasser.

Vast aan de keuken is er de doorgang richting een kleine kelder (met stookruimte), de bijkeuken met aansluitingen voor wasmachine en wasdroger, inpandige berging en de werk-/kantoor-/hobbyruimte.

De werk-/kantoor-/hobbyruimte is gebouwd omstreeks 1981, in stijl opgetrokken met de woning en heeft de beschikking over muur-, vloer-, dak- en glasisolatie. Met een afmeting van 43 m² mag met recht gesproken worden over een ideale ruimte, naar wens van de bewoner te gebruiken. Gezien het feit dat deze ruimte eenvoudig achterom (per tuin) of via de zijkant van de woning (achterportaal) te bereiken is, is een gebruik van deze ruimte als kantoor of werkplek makkelijk realiseerbaar.

Eerste verdieping:
Overloop met drie slaapkamers en de badkamer. De drietal slaapkamers meten oppervlaktes van respectievelijk 13,5, 12 en 11 m² en hebben allen de beschikking over vaste kastruimte. Leuk detail is het kleine balkon aan de achterzijde van de gevel.

De badkamer bevindt zich aan de voorzijde van het woonhuis (voorheen 2 slaapkamers). Het geheel is uiterst praktisch qua indeling, doch dient gemoderniseerd te worden. Met de aanwezigheid van een ligbad, douche, dubbele wastafel, toilet en designradiator is deze ruimte van al het nodige sanitair voorzien.

Bergzolder:
Via een vlizotrap is de royale bergzolder bereikbaar.

Tuin:
De tuin is gelegen op het zuidoosten en verzorgd aangelegd met een groot terras, sierbestrating, een gazon en borders met beplanting. Door de hoge heg en beplanting kunt u heerlijk genieten van de zon, de rust en uw privacy.

Parkeermogelijkheden:
Aan de zijkant van het woonhuis zijn meerdere parkeerplaatsen op de eigen oprit en onder de carport.

Overige bijzonderheden:
Het woonhuis is gebouwd omstreeks 1957. De perceeloppervlakte bedraagt 470 m² en de inhoud van het woonhuis ligt rond de 707 m³. Verwarming en warmwatervoorziening geschiedt door middel van een Nefit HR Cv-ketel van het bouwjaar 1997 (eigendom) en een elektrische boiler.

''Interesse in dit huis? Schakel direct uw eigen NVM- aankoopmakelaar in. Uw NVM- aankoop makelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen. Adressen van collega NVM- aankoopmakelaars in Twente vindt u op nvmtwente.nl''

In de koopakte zal een deponering van 10% waarborgsom of bankgarantie door de koper worden opgenomen.

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Woonhuis

Type woning

Vrijstaande woning

Bouwjaar

1957

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

707 m³

Woonoppervlakte

175 m²

Perceeloppervlakte

470 m²

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin, Zijtuin

Tuin oppervlakte

470 m²

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Kindvriendelijke buurt

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's