Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 249.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Hier worden wij blij van! Een heel fijn huis aan het Ameland in Zaandam. Een heerlijke, kindvriendelijke buurt waar alleen bestemmingsverkeer komt en de royale stoepen leiden naar een leuk speelplein.
De brede straat vóór en de achtertuin zorgen voor veel licht en lucht om en in de woning. Privacy en weinig last van schaduw hoewel dat in een tuin op het zuiden eigenlijk nooit een probleem is. Als de zon schijnt, doet-ie dat hier de hele dag door! Het knikarm zonnescherm zorgt voor koelte op het terras en in huis.

Deze tussenwoning is met zorg onderhouden, het buitenschilderwerk is vorig jaar door een professional uitgevoerd dus dat zit er strak op. De woning is gebouwd midden jaren ’80 maar is recent nog flink onder handen genomen. Resultaat? Strakke muren, plafonds en met laminaat afgewerkte vloeren. De radiatorombouw en holle plinten in de woonkamer completeren dat beeld. Het laminaat, zonder drempels doorgelegd vanuit de hal en overlopend in de halfopen keuken, past ook perfect bij de in wit, rvs en lichtgrijs uitgevoerde keuken in U-opstelling. Eigentijdse apparatuur als een vierpits gaskookplaat, combi-oven en magnetron worden omringd door kasten en diepe laden. De rvs vaatwasser past goed bij het grijs/wit gemêleerde werkblad met praktische anderhalve spoelbak.

De bovenverdieping telt 4 slaapkamers, verdeeld over twee woonlagen. Ook hier dezelfde verzorgde wand- en vloerafwerking. De badkamer op de eerste verdieping is geheel betegeld en heeft een ligbad met douche. Het tweede toilet en de dubbele wastafels maken het comfort compleet.
De slaapkamer op de zolderverdieping heeft overigens ook een eigen wastafel. De uitgekiende glasblokkenstrook brengt licht naar de overloop, en vice versa.

Indeling:
Begane grond: entree, hal met meterkast, trapopgang en toilet met fontein en aparte kast met CV-installatie (2013).
Woonkamer met openslaande deur naar beschutte achtertuin op het zuiden, met vrijstaande stenen berging en achterom.
Half open keuken in U-opstelling met diverse inbouwapparatuur, als vierpits gaskookplaat met combi-oven, afzuigkap, magnetron en rvs vaatwasser.

Eerste verdieping: overloop met vaste trapopgang naar zolderverdieping. 3 Slaapkamers.Badkamer met ligbad, 2 wastafels en 2e toilet.

Tweede verdieping: afgesloten trapopgang. 4e Slaapkamer met wastafel en bergkasten achter het dakbeschot.

De Waddenbuurt ligt in versmalling in de bebouwing tussen de Zaan en de Provincialeweg. De Mallegatsloot verbindt hier de rivier met het veenweidegebied van de Westzanerpolder en vormt de scheiding tussen het stadse Zaandam en dorp Koog aan de Zaan. De reuring is daarmee net zo dichtbij als de rust. Forenzen kunnen in tien minuten lopen NS-station Koog aan de Zaan bereiken, de snelweg A8, met de ontsluiting tot het complete Rijkswegennet, ligt daar vlak achter.
Wie snelle aansluiting zoekt, met 8 of 9 treinen richting Amsterdam in de spits, fietst in 8 minuten naar NS-station Zaandam. Winkelen, sporten en schoolgaan gebeurt allemaal in de nabije omgeving. En dan weer heerlijk thuiskomen in dat rustige eigen buurtje…

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte 95 m2;
- inhoud 334 m3;
- perceelgrootte 97 m2 eigen grond (!);
- goed onderhouden en geïsoleerd;
- achtertuin op het zuiden;
- laminaat op alle verdiepingen, tegels in sanitaire ruimten;
- aanvaarding in overleg.g

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

aan het woord

“We hebben 15 jaar lang genoten van Ameland 55 en verlaten dan ook met pijn in ons hart deze woning en heerlijke buurt. De kindvriendelijke wijk maakt het een fantastische plek voor jonge gezinnen. De net vernieuwde speeltuin voor de deur vormt samen met de loungebanken op het plein het hart van de straat, waar het elk seizoen heerlijk zitten is en waar menig gezellig samenzijn of barbeque kan worden genoten. De zonovergoten tuin met beschutte ligging maakt dat je van vroeg in het voorjaar tot laat in het najaar heerlijk in de tuin kunt verblijven. De grote ramen zorgen voor veel lichtval in de gehele woning. Ameland is de leukste straat van de streek.”

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Woonhuis

Type woning

Tussenwoning

Bouwjaar

1986

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

334 m³

Woonoppervlakte

95 m²

Perceeloppervlakte

97 m²

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin

Tuin oppervlakte

41 m²

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zonnige tuin

 

Gezellige buren

 

Kindvriendelijke buurt

 

Dichtbij OV

 

Fijne lichtinval

 

Veel opbergruimte

 

Geweldige buurt

 

Heerlijk speelplein

 

Weinig verkeer

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's