Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 275.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Wat deze riante hoekwoning in de populaire woonwijk Westerkoog typeert is een royaal woonoppervlakte met goede lichtinval, waar je helemaal je eigen draai aan kunt geven. Bovendien staat deze woning op maar liefst 199m2 eigen grond. Het is dan ook niet moeilijk je de potentie van deze hoekwoning aan het Mosterdland in Koog aan de Zaan voor te stellen.

In de basis is deze woning uitstekend, evenals de ligging en de locatie.

De royale kavels, waar de Zaanse woonwijk Westerkoog zo populair door is, wordt bij deze hoekwoning nog eens benadrukt: de woning staat op een ruim perceel eigen grond (199 m2 en is daarmee aanmerkelijk groter dan de omliggende woningen). Deze goed onderhouden hoekwoning beschikt over een tuin aan zowel de voor-, zij- als achterzijde van de woning, waardoor deze niet alleen zon en schaduw in overvloed biedt, maar ook veel privacy. Het met borders en volwassen bomen omzoomde terras spreekt tot de ruimtelijke verbeelding. Vanuit de woonkamer en de keuken is direct zicht op de riante tuin. De inpandige schuur in de aanbouw, is zowel vanuit de entree van de woning als vanuit de achtertuin toegankelijk. Ook de eigen achterom naar de achtertuin met afsluitbare poort is erg praktisch.

De indeling van deze woning is traditioneel: de living met open haard aan de voorzijde van de woning, de eethoek en half-open keuken aan de achtertuinkant. De klassiek vormgegeven keuken met inbouwapparatuur heeft een U-opstelling en daarmee een groot werkoppervlak rondom. De keuken is van de eethoek gescheiden door een halfhoge muur, die als eetbar fungeert.

Zoals we in de inleiding al aangaven, de basis van deze woning is uitstekend. De nieuwe bewoners bepalen zelf in hoeverre zij gaan aanpassen of vervangen. Datzelfde geldt voor de plavuizen vloer van de benedenverdieping. Praktisch en neutraal uitgevoerd maar het moet wel je smaak zijn… Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers. De zolderverdieping biedt een vierde riante slaapkamer die zich uitstrekt over de volledige diepte van de woning. Met daarnaast een grote overloop met CV-installatie en een zee aan bergruimte onder het schuine dak van de zolderverdieping.

Indeling.

Begane grond: entree, hal met meterkast en trapopgang. Toilet met fontein en inpandige schuur. Woonkamer met open haard en geschakelde eetkamer met zicht op de tuin. Halfopen keuken in U-vorm met diverse inbouwapparatuur, zoals vijfpits gaskookplaat met afzuigkap in schouw, combi-oven, koel-/vriescombinatie en vaatwasser, en openslaande deur naar achtertuin.
Eerste verdieping: overloop met vaste trap naar zolderverdieping. 3 Slaapkamers waarvan 1 met wastafel. Tot driekwart hoogte betegelde en van hulpmiddelen voorziene badkamer met douche, wastafel en tweede toilet.
Tweede verdieping: overloop met opstelling CV-installatie en 4e slaapkamer. Bergkasten achter dakbeschot.

Ligging:
De straat Mosterdland in wijk Westerkoog ligt heel gunstig ten opzichte van de vele voorzieningen in de wijk. Rustig, verscholen achter de bomen in het autoluwe woonerf, maar toch vlak aan de doorgaande weg. Aan de overkant daarvan vinden we het overdekte winkelcentrum waar we, naast supermarkten, verswinkels en speciaalzaken vinden. De (para-)medische voorzieningen zijn eveneens uitstekend, net als de sportaccommodaties en, hoe kan het ook anders in een kindvriendelijke wijk, basisscholen en kinderopvang. De perken en parkjes, pleintjes en speelveldjes larderen de wijk terwijl een wandelpad dwars door de omringende natuur voert. Met de fiets bereik je binnen een kwartier zowel de binnenstad van Zaandam als de Zaanse Schans, en vind je cultuur in al haar facetten.

Ook voor Amsterdamse gezinnen die ruimer willen gaan wonen is deze woning qua ligging zeer aantrekkelijk: reistijd van voordeur tot Amsterdam Centraal Station in totaal 21 minuten! 

Bijzonderheden: 
- Woonoppervlakte 113 m2; 
- Royale bergruimte; aangebouwde bergruimte op de begane grond van 8 m2 en bergruimte bijna 20 m2 onder de 1.50 meter lijn op zolder.
- Inhoud 417 m3; 
- Perceelgrootte 199 m2 eigen grond; 
- Voor-, zij- en achtertuin, veel privacy; 
- Westerkoog: kindvriendelijke en verkeersveilige woonwijk;
- Gelegen tegenover overdekt winkelcentrum ‘Westerkoog’;
- NS-station Koog Bloemwijk op loopafstand; 
- Snel op te leveren, aanvaarding in overleg.

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Woonhuis

Type woning

Hoekwoning

Bouwjaar

1978

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

417 m³

Woonoppervlakte

113 m²

Perceeloppervlakte

199 m²

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin, Zijtuin

Tuin oppervlakte

85 m²

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Groene omgeving

 

Kindvriendelijke buurt

 

Voldoende parkeergelegenheid

 

Dichtbij OV

 

15 trein min en 6min lopen van af voordeur naar CS Amsterdam

 

Nabij winkel centrum

 

Sportgelegenheid in nabije omgeving

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's