Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 319.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Een heerlijk ruim huis, gelegen in de gewilde wijk "De Woldmeenthe". Uitstekend onderhouden en op diverse fronten reeds vernieuwd. Gemak dient de mens......kopjes in de kast en klaar! Aan de voorzijde vrij uitzicht over water en een groenvoorziening met daarachter het stadshart van Steenwijk.
Op loopafstand van het NS-intercitystation (via loopbrug, plm. 7 minuten). Speelvoorzieningen voor de buurtkinderen op een steenworp afstand.

De onder architectuur gebouwde halfvrijstaande herenbehuizing met aangebouwde garage is tijdens de bouw uitgebouwd waardoor een living is ontstaan van maar liefst 50m²! De woning kenmerkt zich door een fraaie ligging aan de rand van de wijk, een modern interieur, royale woonplattegronden met extra kamers en een fraai uitzicht over 'het Steenwijkse' vanaf het dakterras. De woning heeft een inhoud van ca. 500 m³ en een woonoppervlak van maar liefst ca. 150 m².
Het betreft de grote variant van de 'Zuid-woningen' met een uitgebouwde woonkamer en een extra slaap- en badkamer op de tweede verdieping.

De indeling van de woning is als volgt:
Begane grond: entree, hal, meterkast, trapopgang naar de 1e verdieping, zonovergoten L-vormige living (door grote raampartijen aan de voor en achterzijde, optimale bezonning en een weldadige ruimtebeleving).
De uitstekend geoutilleerde hoekopgestelde keuken is voorzien van luxe inbouwapparatuur, w.o. een Siemens combi-oven/magnetron (2016), Siemens 5-pits gaskookplaat (2015), Siemens RVS afzuigschouw, Siemens vaatwasser (2015), koelkast, et cetera. Een keurig nette, tijdloze keukenopstelling.

Dit type woning wordt aangeduid als de 'Zuidwoning' met straatgericht koken en tuingericht wonen. De begane grondvloer is ter plaatse van de hal, keuken en eethoek, voorzien van een plavuizenvloer, de woonkamer heeft een massief eikenhouten vloer. De wanden zijn in een lichte kleurstelling geschilderd.

1e verdieping: overloop, 3 riante slaapkamers van ca. (resp. 8.1, 12.3 en 12.3m²), luxe betegelde badkamer, voorzien van keurig sanitair met een douchegelegenheid, 2e toilet en een vaste wastafel. Een praktische ruime inloopkast op de overloop. Vaste trapopgang naar de 2e verdieping.
De kamers op deze etage is voorzien van laminaatvloeren

2e verdieping: (ouder) slaapkamer groot ca. 20m², separate stookruimte met witgoedopstelling en de 2e badkamer (voorzien van een 3e toilet, douchegelegenheid en vaste wastafel).
De stookruimte is voorzien van een Atag HR combi-ketel (plaatsingsjaar 2015) i.c.m. een zonneboiler en biedt plaats aan de wasmachine/droger.
Het dakterras heeft een oppervlakte van ca. 9m², kent een uitstekende bezonning (pal zuid) waardoor diverse mogelijkheden voor bijvoorbeeld zonnen, drogen (wasgoed) en biedt daarnaast aantrekkelijke vergezichten over de omgeving.

In 2017 is de achtertuin geheel vernieuwd, waarbij er een onderhoudsvriendelijke tuin met een overdekte zit/loungehoek is gerealiseerd.
De naast de woning gelegen oprit biedt uitstekende parkeermogelijkheden.
Voor het huis, aan de overzijde van de straat, ligt water (zijtak van de Steenwijker Aa) met daarachter een groenvoorziening. Een ideale stek voor een wandeling met de hond.

Kortom een heerlijke ruime woning in een prachtige woonomgeving. In elk jaargetijde ('s winters bijvoorbeeld ijs voor de deur) krijgt thuiskomen hier zijn ware betekenis.

EXTRA INFO:
- de woning is optimaal geïsoleerd, lage energielasten!;
- uitstekend onderhouden woning;
- diepe, zeer makkelijk begaanbare kruipruimte onder het hele huis,
- schilderwerk exterieur in 2015/2016 gedaan;
- keukenapparatuur nagenoeg geheel vervangen in 2015/2016;
- aanleg geheel nieuwe achtertuin in 2017;
- 4e slaapkamer met dakterras en extra tweede badkamer op de 3e woonlaag (ideale afdeling voor bijv. een tiener!);
- energiezuinige installatie v.v. en zonnepanelen (i.c.m. zonneboiler);
- ideaal door ruime maatvoeringen en kamers voor groot gezin;
- op gunstige (loop)afstand van medisch centrum diverse poli's van het Ziekenhuis Meppel, fysiotherapeuten, fitness, creche, BSO;
- op 5 fietsminuten van centrum en NS station of lopend te bereiken per spoorbrug!

Het perceel is gelegen aan de rand van de jongste woonwijk met de Aa en uitgestrekt natuurgebied op loopafstand. Woonwijk De Woldmeenthe is gesitueerd aan de rand van Steenwijk met uitstekende verbinding naar de snelweg richting Heerenveen en Zwolle. Prachtige, afwisselende natuurgebieden rondom Steenwijk met bossen (de Woldberg op loopafstand), de meren van Noordwest Overijssel en de heidevelden in Dwingeloo e.o.
Het sfeervolle centrum met bioscoop, diverse horecafaciliteiten, cultureel centrum en theater de Meenthe op loopafstand.

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Woonhuis

Type woning

Halfvrijstaande woning

Bouwjaar

2002

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

500 m³

Woonoppervlakte

150 m²

Perceeloppervlakte

284 m²

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin, Zonneterras

Tuin oppervlakte

201 m²

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Groene omgeving

 

Gezellige buren

 

Energiezuinig

 

Voldoende parkeergelegenheid

 

Dichtbij OV

 

Fijne lichtinval

 

Kindvriendelijke buurt

 

Vrij uitzicht

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's