Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 179.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Oosterstraat 179 te Enschede ,

Vrijstaand wonen voor de prijs van een tussenwoning en dan ook nog op een kavel van maar liefst 443 vierkante meter. Een jaar of 3 geleden was dat misschien mogelijk, maar nu bestaat dat eigenlijk niet meer in Enschede. Behalve hier aan de Oosterstraat 179. Waarom? Omdat de woning nog niet af is. Toch is dit alles behalve een slechte woning. Laat mij wat eigenschappen noemen en dan zien we of u het met mij eens bent:
Fraaie gerenoveerde woonkamer, rondom kunststof kozijnen met geïntegreerd glas in lood, gerenoveerd hoofddak, grote woonkeuken met openslaande tuindeuren, ruime te renoveren badkamer beneden, separaat gasten toilet, separate waskamer, grote achterdeurhal, mogelijkheid tot een eigen oprit, werkelijk enorme tuin, 3 gerenoveerde slaapkamers boven, toilet boven, extra zolder- of speelkamer boven de uitbouw. Eigenlijk te veel om op te noemen.
Kortom een ruime en complete woning. Wie dus zin heeft om nog een paar klussen uit te voeren, heeft alle reden om hier te komen kijken. Ik denk dat haast geboden is.


Begane grond:
Binnenkomen kan door de deur naast de woning, maar deze leidt slechts naar de gang naast de woning. Deze gang is overdekt en afgesloten en vanuit deze gang is de daadwerkelijke voordeur te bereiken. Achter die voordeur ligt een kleine hal met de trapopgang en de deur naar de woonkeuken. Ruim plek voor een riante eettafel en prachtig verlicht door het vele glas (in lood). Het keukenblok zelf bestrijkt de gehele oostzijde van de keuken en loopt door tot in de uitbouw. Deze uitbouw verbindt het hoofdgebouw met de voormalige schuur, die op haar beurt plaats biedt aan de grote achterdeurhal, de waskamer, de badkamer en het separate toilet.
Vanuit de achterdeurhal leidt een vlizotrap naar de kamer in de vliering van de voormalige schuur. Deze kamer is afgetimmerd en voorzien van een dakraam en daardoor prima geschikt om spullen op te slaan, maar natuurlijk ook als vette speelkamer.
Aan de voorzijde ligt de ruime woonkamer. Veel ramen, maar ook mooie wanden om kasten tegen aan te plaatsen. Mede door het gas in lood een inspirerende kamer, die laat zien hoeveel potentie deze woning heeft.


Tuin
Deze woning heeft geen voortuin. Dat betekent dat alle meters gebruikt kunnen worden voor wonen en tuin. En die laatste is daarmee flink uit de kluiten gewassen. Maar liefst 36 meter lang en 9 meter breed. Dus totaal geen last van de achterliggende bebouwing en de ruimte om eigenlijk alles te doen wat u zou willen (figuurlijk gesproken natuurlijk).


Eerste verdieping:
Oorspronkelijk heeft deze verdieping een iets andere indeling gehad. De trap kwam anders boven, waardoor er aan de voorzijde en aan de achterzijde een slaapkamer was. Door de mooie dakkapel aan de zijkant, kon de overloop verhuizen naar de westzijde van de woning, waardoor er aan de oostzijde ruimte kwam voor de derde slaapkamer en het tweede toilet. Een ingreep die van deze verdieping een echt goede slaapverdieping maakt.


Tweede verdieping:
Er is geen echte tweede verdieping, maar de kamer boven de voormalige schuur, daar waar nu achterdeurhal, toilet, waskamer en badkamer zijn gesitueerd, is wel als zodanig te bestempelen. Bereikbaar middels een vlizotrap en prettig verlicht door het dakraam. Daar kan gespeeld worden, maar deze ruimte kan natuurlijk ook als opslagplaats dienen. Wat u er van wilt maken.


Samenvatting:
- Echt leuke vrijstaande woning uit het begin van de vorige eeuw
- De renovatie is al redelijk ver gevorderd, maar moet worden afgerond
- Gelegen aan een groene weg, naast de spoorsloot, gesierd met eeuwenoude bomen
- Met de mogelijkheid tot een eigen oprit en het stallen van meerdere voertuigen achter de poort
- Fraaie en ruime woonkamer aan de voorzijde van de woning
- Enorme woonkeuken aan de achterzijde van de woning met openslaande tuindeuren
- Keuken, bijkeuken, waskamer, badkamer en separaat toilet in de uitbouw
- Extra speel- of opslagkamer in de vliering van de uitbouw
- 3 ruime slaapkamers en een tweede toilet op de eerste verdieping
- Enorme achtertuin van maar liefst 36 bij 9 meter
- Nieuwe CV combiketel uit 2017 eigendom
- Vernieuwde en uitgebreide meterkast
- Rondom isolatie glas, daar waar van toepassing werd het oude glas in lood in de thermopane ruiten verwerkt
- Bijna rondom voorzien van rolluiken, deels zelf volledig vernieuwd en elektrisch
- Hoofddak voorzien van isolatie nieuwe panlatten en pannen
- In nabijheid van winkels, sportvelden, scholen en het fraaie buitengebied
- Uitvalswegen van Enschede noord en oost in de directe nabijheid
- Snelle verbinding met de A35
- Extra makelaars raadt u aan om een bouwtechnische keuring te laten uitvoeren, teneinde een nog completer beeld te krijgen van de woning die u wilt kopen
- In de koopakte wordt een waarborgsom opgenomen ter grootte van 10% van de koopsom


Algemene gegevens:
- Perceeloppervlak: 443m²
- Woonoppervlak: ca 120m²
- Inhoud: ca. 511m³
- Bouwjaar: ca. 1908

Aanvaarding in overleg


Voor aanvullende informatie of een bezichtiging kunt u contact met ons opnemen via de contactmogelijkheid op deze site. Bezichtigingen ook 's avonds en in het weekend.

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

De bewoner aan het woord

“Het dak en Slaapkamers boven en woonkamer zijn voorzien van extra isolatie. En vernieuwde elektrabekabeling Alle slaapkamers zijn voorzien van coax aansluitingen en netwerkaansluitingen. De woonkamer heeft de voorbereiding en voorziening van HDMI bekabeling aan beide zijde van de kamer. Om tv's zwefend op te kunnen hangen zonder storende bekabeling in het zicht. De CV ketel is recent vervangen, door een energiezuinige ketel. Dit wat voor een vrijstaande woning onmisbaar is. Het is een prettige buurt om in te wonen, alle voorzieningen zijn in de buurt en het winkelcentrum stokhorst op loop afstand, is volledig vernieuwd en heeft alles wat er van nieuw winkelcentrum verwacht kan worden. Er zijn drie op zeer korte afstand basisschool onderwijsinstellingen aanwezig. De korte afstand na het centrum van Enschede, en de makkelijke toegangkelijkheid na de snelweg zijn ideaal te noemen.”

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Woonhuis

Type woning

Vrijstaande woning

Bouwjaar

1908

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

511 m³

Woonoppervlakte

120 m²

Perceeloppervlakte

443 m²

Buitenruimte

Tuin

Tuin rondom

Tuin oppervlakte

443 m²

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zonnige tuin

 

Groene omgeving

 

Kindvriendelijke buurt

 

Voldoende parkeergelegenheid

 

Vrij uitzicht

 

Gezellige buren

 

Fijne lichtinval

 

Veel opbergruimte

 

Dichtbij OV

 

Dichtbij het centrum, en toch midden in een groene omgeving

 

In een woonwijk, en toch veel privacy

 

Vrij toegankelijk, en toch rustig verkeer

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's