Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 275.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Gewone rijtjeshuizen aan de Lisweg in Oostzaan? Nou, deze niet! Hier in deze goed onderhouden eengezinswoning zijn sterke inrichtingskrachten aan het werk geweest. Waardoor je bijna zou willen dat het meubilair bij de koop inbegrepen zat, kijk bijvoorbeeld maar eens bij de kinderkamers.
Op de begane grond blijft de kleur beperkt tot een subtiel element, zoals de achterwand in de keuken of binnenkant van de voordeur, verder voeren wit, grijs en zwart de boventoon. Geloof in goed onderhoud en strak en glanzend schilderwerk straalt van deze woning af. Dat is het behoud! Vorig jaar is het complete buitenschilderwerk nog gedaan, daar heeft de koper voorlopig geen omkijken meer naar.
Er is zorgvuldig geïnvesteerd in deze woning: de 10 zonnepanelen op het dak zorgen voor een duurzame opwekking van energie en een aanzienlijke verlaging van de maandelijkse elektriciteitskosten. Spreekt voor zich dat elektrisch gekookt wordt. De centrale verwarming werkt op gas maar de nog jonge CV-installatie (2012) is van een uiterst energiezuinige generatie. De open haard in de woonkamer stookt bij, niet alleen in warmte maar zeker ook in sfeer! Het licht-industriële karakter van de inrichting wordt bepaald door het stalen frame van de schouw.

De woonkamer loopt door naar de achtergevel, doorzon noemen we dat. Om zoveel mogelijk licht binnen te laten stromen, is de keuken ruimtelijk opgesteld. Speels steekt een schiereiland met inductiekookplaat (uit 2014) en kast- en laderuimte schuin de eetkamer in. Het effect? Ruimtelijk, gedurfd en daardoor niet-alledaags. De design afzuigkap is niet alleen functioneel, het is ook een sieraad. De zuil met de ingebouwde combi-oven en koelkast vult het kookgedeelte aan.
Een openslaande deur leidt naar de 13 meter diepe achtertuin, waar achterin de stenen schuur is uitgebouwd met een terrasoverkapping. Wat ontstaat is een heerlijke loungehoek, beschut tegen de elementen.

De vier slaapkamers liggen verdeeld over twee woonlagen. De twee kinderkamers zijn explosies van kleur, met licht laminaat op de vloeren en allebei vaste kasten over de hele breedte. De zolderslaapkamer is licht dankzij de brede dakkapel. Achter het dakbeschot is volop bergruimte. De wasmachine-aansluiting en CV-installatie hebben een afgeschermde plek. De badkamer ligt op de eerste verdieping. Door de sfeer met het stijlvolle wastafelmeubel, de inloopdouche en het tweede toilet aan te kleden, is de huidige bewoner erin geslaagd bruine tegeltjes hip te maken! Hier wordt een trend gezet, let maar op.

Indeling:
Begane grond: uitgebouwd portiek met entree. Hal met meterkast. Doorzonwoonkamer met moderne hoek-openhaard met glasdeur en metalen schouw. Half open keuken in schuine opstelling met kook-schiereiland met inductie kookplaat en design afzuigkap van glas en metaal. Zuil met combi-oven, koelkast, vaatwasser en kasten. Hal met trapopgang en toilet met fontein.
Eerste verdieping: overloop met vaste trap naar zolderverdieping en berging. 3 Slaapkamers waarvan 2 met vaste kasten. Geheel betegelde badkamer met inloopdouche, wastafelmeubel en tweede toilet.
Tweede verdieping: overloop, 4e slaapkamer met dakkapel aan tuinzijde. Dubbele openslaande deuren naar vaste kast en openslaande deur naar berging met opstelling CV-installatie en aansluiting wasmachine. Kastruimte achter dakbeschot.
Buitenruimte: 65 m2 beschutte en betegelde achtertuin op zuidwesten. Stenen schuur en achterom. Terrasoverkapping

De Lisweg in Oostzaan ligt tussen de winkelstraat en doorgaande weg Zuideinde en de Ringvaart in. Achter de poort ligt een heerlijk binnenterrein, dat alleen gebruikt wordt door de omwonenden. Gezamenlijk houden zij het speelveldje in optimale conditie (bijdrage € 50,- per jaar). Spreekt voor zich dat dit een kinderrijke buurt is, met scholen, sportmogelijkheden en vooral veel speelkameraadjes. Albert Heijn en winkels ligt op korte loopafstand.
Oostzaan kenmerkt zich door het landelijke karakter, het vrije veld is nooit ver weg, terwijl Amsterdam notabene een buurgemeente is. Niet voor niets zien we dat Oostzaan populair is onder voormalig Amsterdammer. Die er wel willen blijven werken maar niet meer willen wonen. De toeters en bellen van de stad zijn altijd dichtbij maar in het dorp heerst rust, veiligheid en de ruimte. Natuurgebied ’t Twiske behoeft vast geen nadere toelichting maar we noemen toch even het surfstrand, het zwemwater, de bospaden en de eindeloze fiets-, jog- en wandelmogelijkheden, allemaal op loopafstand. Ideaal voor een gezin met opgroeiende kinderen en hardwerkende ouders. Ontspanning!

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte 101 m2;
- inhoud 351 m3;
- perceelgrootte 130 m2 eigen grond;
- diepe achtertuin op het zuidwesten;
- heerlijk beschutte veranda;
- 10 zonnepanelen voor gratis stroom;
- bijdrage voor bijhouden binnenterrein met speelplaats € 50,- per jaar;
- in 2016 buitenschilderwerk gedaan;
- aanvaarding in overleg.

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Woonhuis

Type woning

Tussenwoning

Bouwjaar

1970

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

351 m³

Woonoppervlakte

101 m²

Perceeloppervlakte

130 m²

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zonnige tuin

 

Groene omgeving

 

Energiezuinig

 

Voldoende parkeergelegenheid

 

Vrij uitzicht

 

Fijne lichtinval

 

Veel opbergruimte

 

Kindvriendelijke buurt

 

Dichtbij OV

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's