Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 225.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Ruim en fris dat is wat te binnen schiet als je deze hoekwoning op de Texelstraat in Zaandam betreedt. Goed onderhoud, mooi afgewerkt, verzorgd interieur en smaakvolle details, zo maak je een woning aantrekkelijk!

De lichte houten vloer van de benedenverdieping helpt mee, net als de witte tinten op de wanden en in de keuken. Dat deze hoekwoning al in 1960 gebouwd is, zie je alleen terug in de bouwtechnische trend van die tijd. Brede overstekken, dakgoot boven de eerste verdieping, ruime en lichte vertrekken waren typische kenmerken van die tijd. Dat deze woningen een balkon hebben en op een royale kavel staan, maakt ze extra gewild.

Deze eengezinswoning leent zich er dus uitstekend voor om zó in te trekken. Met alleen al het neerzetten van de eigen meubels wordt het meteen een thuis. Neemt niet weg dat, als modern en strak niet helemaal je ding is, de uitstraling snel aangepast is. Wie er echt zin in heeft, kan de muur tussen keuken en woonkamer wegbreken. Dat heeft wel gevolgen voor de huidige keuken, die overigens prima voldoet met de gaskookplaat en combi-oven, het lichte houten werkblad en de fraaie rvs handgrepen. Opvallend veel kastruimte en strategische belichting nodigen uit om de scheidingswand lekker te laten staan.
De woonkamer is ruim genoeg en heeft een openslaande deur naar de simpel doch doelmatig aangelegde achtertuin. Op het zuiden en lekker diep, de hele dag zon en lekker beschut. Zo willen we het allemaal wel. In die tuin bevindt zich een stenen schuur, waar - heel slim - de wasmachine aangesloten kan worden.
De vier slaapkamers liggen verdeeld over twee woonlagen, de zolderverdieping heeft een dakkapel waardoor dit een volwaardige vierde slaapkamer is. Deze verdieping wordt verrijkt met diepe bergkasten, waarvan in één de CV-installatie opgesteld staat.
De andere drie slaapkamers liggen op de eerste verdieping. Eén heeft een openslaande deur naar het balkon, aan de tuinzijde. Fris, zeiden we toch?
Badkamer en toilet zijn geheel betegeld, altijd fijn in een sanitaire ruimte. Ook hier geldt weer: fris en in door de lichte tinten neutraal.

Indeling:
Begane grond: entree, hal met toilet met fontein en trapopgang. Doorzonwoonkamer met extra lichtinval van zijraam. Houtkachel met rookkanaal. Openslaande deur naar achtertuin op het Zuiden. Separate keuken met diepe vaste kast en moderne keuken in lichte tinten en voorzien van diverse inbouwapparatuur. Achterdeur naar achtertuin met stenen schuur, hier is wasmachine-aansluiting.

Eerste verdieping: overloop met vaste trap naar zolderverdieping. 3 Slaapkamers waarvan 1 op tuinzijde met balkon. Badkamer met douche, wastafelmeubel en tweede toilet.

Tweede verdieping: overloop, diepe berging met CV-installatie. Vierde slaapkamer met bergkasten en separate berging.

Ligging:
De Texelstraat ligt aan de westzijde van de Zaan, op de overgang van het stadse naar een meer dorps karakter. Aan de ene kant ligt het gezellige en, na de renovatie, wereldwijd bejubelde centrum van Zaandam met al haar winkels, cultuur en horeca. De andere kant op vind je Koog aan de Zaan, van oudsher de schatkamer op het gebied van industrieel erfgoed. De Texelstraat ligt dichterbij NS station Koog aan de Zaan maar vanaf station NS Zaandam vertrekken per uur meer treinen omdat hier de intercity stopt én zowel de Hoornselijn als de Zaanlijn hier ‘landen’. Nog geen tien minuten fietsen en je hebt een supersnelle aansluiting met alle grote steden!
Met de auto zelfde laken een pak: directe aansluiting op de A8 (Coentunnelweg) via Koog aan de Zaan, via Zaandam kun je ook meteen naar de A7 richting Hoorn en Alkmaar.

Dit is echt een heerlijke woning voor startende families. Scholen, winkels, sportfaciliteiten en allerlei verenigingen liggen onder handbereik. Ruim en licht, zo te betrekken of nog naar je eigen hand en smaak te zetten. Mogelijkheden te over!

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte 92 m2;
- inhoud 301 m3;
- perceelgrootte 190 m2 eigen grond;
- supercentraal gelegen;
- netjes afgewerkt en goed onderhouden;
- aanvaarding in overleg.

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

De bewoner aan het woord

“In de woonkamer van dit huis zien we de originele gedetailleerde plattegrond die ontwerp was in 1955.”

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Woonhuis

Type woning

Hoekwoning

Bouwjaar

1960

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

301 m³

Woonoppervlakte

92 m²

Perceeloppervlakte

190 m²

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin, Zijtuin

Tuin oppervlakte

77 m²

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zonnige tuin

 

Gezellige buren

 

Groene omgeving

 

Kindvriendelijke buurt

 

Energiezuinig

 

Voldoende parkeergelegenheid

 

Dichtbij OV

 

Vrij uitzicht

 

Fijne lichtinval

 

Veel opbergruimte

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's