Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 345.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Zeer royale, geheel gemoderniseerde HOEK-koepel-WONING in de Krekenbuurt met aan 2 zijden een prachtig aangelegde tuin, een inpandige berging en mooie ligging aan rustig pleintje met een groenvoorziening.
De woning is geheel gemoderniseerd, zoals een nieuwe keuken, toilet en badkamer, in 2016 is de dakbedekking vernieuwd en zijn de buitenkozijnen geschilderd.

De tuin heeft een royaal terras met een groot formaat antraciet keramische tuintegels, diverse plantenborders en is geheel omheind middels een mooie beukenhaag, zodat u volop van de privacy kan genieten. De achtertuin is gesitueerd op het oosten, de zij-tuin op het zuiden. Er is altijd een zon of schaduwplekje te vinden.

Op loopafstand is een winkelcentrum voor meer dan de dagelijkse benodigdheden en ook andere voorzieningen, zoals scholen en sportaccommodaties zijn in de directe nabijheid. Het riviertje de Westerveldse AA kronkelt vlak langs de Krekenbuurt en komt uit in "de Wijde AA", een grote plas, beide liggen "om de hoek" in een uitgestrekt wandel- en fietsgebied.

Indeling:
Begane grond:
Entree/hal, trappenhuis met lichtkoepel; meterkast; binnendoor naar de berging/schuur; bergruimte met opstelplaats voor de wasmachine; luxe wandcloset met fonteintje; een zeer ruime, lichte en speelse woonkeuken met grote raampartijen en een 2-tal deuren naar de tuin; de hoekkeuken heeft diverse inbouwapparatuur, zoals: een gaskookplaat, vlakschermkap, koelkast, combi magnetron en vaatwasser. Een trap in de keuken én een trapopgang via de hal leidt naar de ……

1e Verdieping:
Royale lichte woonkamer met groot balkon. Vaste trap naar de…..

2e Verdieping:
overloop; thans 2 ruime slaapkamers, waarvan één met balkon (de ouderslaapkamer kan weer worden gesplitst, zodat u weer een 3e slaapkamer kunt realiseren); Luxe geheel betegelde badkamer met douchecabine, wastafel en wandcloset; stookruimte.

Algemeen:
- Bouwjaar: 1974.
- lidmaatschap Coöperatieve Vereniging "Ons Eigen Groen (OEG)", De Vereniging beheert de gemeenschappelijke velden en binnenpaden.
- Voorzien van gas-cv (Atag HR combiketel van 2016). Vloerverwarming op de begane grond.
- Deels thermopane beglazing (HR+glas), muur- en vloerisolatie.
- Definitief Energielabel C.

Deze royale woning in de onder architectuur van Benno Stegeman gebouwde "Krekenbuurt" in de Aalanden in Zwolle, heeft een speelse indeling en is verrassend anders, zowel binnen in de woning als aan de buitenzijde. De "Krekenbuurt" is een besloten en in originele vorm gebouwde woonwijk met een grote sociale cohesie en kindvriendelijke woonerven.
De wijk Aalanden is bekend om zijn groene uitstraling en zijn gevarieerde en ruime opzet, de wegen zijn vloeiend en er is relatief weinig hoogbouw.

Aanvaarding: in overleg.
Vraagprijs: € 345.000,-- k.k.

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

aan het woord

““Wij hebben 20 jaar lang genoten van de Schelpkreek 20, Zwolle maar nu beide kinderen hun eigen plek hebben gevonden hebben wij besloten ons huis te verlaten. Het is altijd heerlijk om in de woonkamer te zitten! Dankzij het grote aantal ramen is er altijd voldoende licht en uitzicht. Met de openslaande deuren ben je direct in de grote achtertuin (op het zuiden) en heb je de hele dag door een heerlijk zonnetje. Hier hebben wij iedere zomer met de hele familie heerlijk kunnen genieten!””

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Woonhuis

Type woning

Hoekwoning

Bouwjaar

1974

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

600 m³

Woonoppervlakte

182 m²

Perceeloppervlakte

224 m²

Energie

Energielabel

C

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Zijtuin

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Grote sociale cohesie, zonder dat iedereen bij elkaar de vloer plat loopt.

 

Ieder huis heeft zijn eigen historie en is op verschillende manieren ingericht. Bewoners hebben hun eigen inzichten in hun huis waar kunnen maken.

 

net

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's