Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 265.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Modern wonen in een klassiek herenhuis!

Aan de Vredeman de Vriesstraat staan veel mooie karakteristieke herenhuizen uit de jaren '20.
Centraal gelegen ligt het Rijksmonument de Koepelkerk, winkels, scholen, trein- en busstation en vele ander voorzieningen zijn op loopafstand.
Via de prachtige Emmakade, een langgerekte gracht vol mooie woonarken en vrachtschepen, loopt u richting het bruisende centrum van Leeuwarden.

Deze voormalige huisartsenpraktijk is vanaf 2014 volledig verbouwd en gemoderniseerd. Loopt u even mee?
Via de 6 meter diepe voortuin komt u bij de entree van de woning. Het tochtportaal heeft mooie glas-in-lood ramen en geeft toegang tot de ruime en lichte hal. Hier treft u het toilet en een ruime trapkast.
De hal geeft toegang tot de woonkamer, keuken en kantoor aan de straatzijde wat ook kan worden ingericht als woonkamer of praktijk. Deze (kantoor)ruimte heeft een mooie erker en een extra kamer, wat voorheen in gebruik was als behandelkamer, maar thans in gebruik is als studio. Het is voorzien van een wastafel en afvoer en is dus geschikt voor meerdere doeleinden.

De achterzijde van de woning is vergroot. Hierdoor is een woonkamer met open keuken gecreëerd. Deze ruimte voelt zeer prettig aan. Dit komt mede door de grote lichtkoepel en schuifpui. De ruimte is licht en ruim. De moderne Bruynzeel-keuken is van 2014 en voorzien van diverse inbouwapparatuur zoals een oven, koelkast en 4-pits kookstel.

Via de keuken komt u in het "klompenhokje" en de geïsoleerde bijkeuken waar de wasmachine en droger zijn opgesteld. Ook hangt hier de CV: Een Remeha Calenta uit 2016.

De achtertuin is maar liefst 15 meter diep, en gericht op het zuiden. U kunt hier heerlijk zitten en genieten van de zon. In het verlengde van de bijkeuken is een overkapping van 4 meter diep en ruim 2 meter breed. Een heerlijk licht en beschut plekje, met veel privacy.

Via de trap komt u op de overloop. Op deze verdieping vindt u twee ruime slaapkamers en de badkamer.
De grootste slaapkamer aan de achterzijde is door de hoge plafonds, grote ramen en lichtkoepel verrassend ruim en licht. Deze kamer heeft een wastafel en inbouwkast.
De slaapkamer aan de voorzijde heeft ook een lichtkoepel en inbouwkast. Via openslaande deuren komt u op het balkon boven de erker.
De badkamer is in 2014 vernieuwd en gemoderniseerd. Het heeft een ruime inloopdouche, wastafel en toilet.

Wat een heerlijke plek om te wonen. Deze klassieke woning is volledig gemoderniseerd en kan zo bewoond worden. Kom het zelf ervaren. Wij leiden u graag rond!

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Woonhuis

Type woning

Tussenwoning

Bouwjaar

1920

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

500 m³

Woonoppervlakte

130 m²

Perceeloppervlakte

201 m²

Energie

Energielabel

G

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin

Tuin oppervlakte

132 m²

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zonnige tuin

 

Gezellige buren

 

Kindvriendelijke buurt

 

Voldoende parkeergelegenheid

 

Dichtbij OV

 

Fijne lichtinval

 

Veel opbergruimte

 

uitbouw achterkamer, lichte kamers, veel mogelijkheden

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's