Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 225.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

In oud-Koog, aan de Julianastraat, vinden we deze heerlijk ruime jaren dertig twee-onder-één-kapwoning. De typische bouwstijl uit die jaren vinden we, onder meer, terug in de erker, die in dit geval helemaal naar de dakgoot doorloopt, de portieken en de brede overstek boven de eerste verdieping. Optimaal gebruik van de leefruimte, die aan de achterzijde van de woning is uitgebreid met een uitbouw, ideale plek voor de keuken en bijkeuken.
Deze woning, met de riante voortuin en de 17 meter (!) diepe achtertuin is gedeeltelijk verbouwd waarbij eerst de keuken en badkamer zijn vernieuwd. En dan alles wat daarbij komt kijken: een gladde wandafwerking en de fraaie houten vloer op de begane grond. De keuken wordt daarmee een onderdeel van de woonkamer. Passend bij de sfeer van de woning, is deze in rustieke stijl uitgevoerd maar voorzien van hypermodern comfort als een gaskookplaat, combi-oven, vaatwasser en koelkast. Andere noodzakelijke apparatuur voor een huisgezin, de wasmachine en CV-installatie, vinden we in de aangrenzende bijkeuken. Hier is ook de achterdeur.

De woonkamer heeft een heerlijke erker. Het is mogelijk om een houtkachel op zelfs open haard aan te leggen. Het rookkanaal is weggewerkt maar nog wel aanwezig.
De muren zijn geïsoleerd, de ramen en openslaande deuren op de begane grond hebben dubbel glas, de ramen op de eerste verdieping moeten nog worden gedaan.

Op de eerste verdieping is een slaapvertrek benut om de badkamer te plaatsen. De heerlijk ruime inloopdouche en het fraaie wastafelmeubel met dubbele waskom hebben hierdoor flink de ruimte gekregen. Omdat alles in één keer is aangepakt, klopt het bij elkaar. Hout voor het meubel, (veiligheids-)glas voor de douche en smaakvolle betegeling voor wand en vloer. De ingebouwde lichtspots in het plafond maken deze ruimte áf. Het tweede toilet is in de oorspronkelijke badkamer, aan de tuinzijde, met een openslaande deur naar het dakterras boven de uitbouw.
De slaapkamer aan de voorzijde heeft dezelfde karakteristieke erker en een ingebouwde kastenwand. Aan de tuinzijde de andere slaapkamer.
Op zolder is een mogelijkheid een derde slaapkamer te creëren. Inspiratie genoeg in de buurt: door een dakkapel te plaatsen, krijg je direct meer licht en win je vierkante meters. Dat kan voor of achter, of voor én achter… Dan heb je vier slaapkamers.

Indeling:
Begane grond: entree, hal met meterkast en trapopgang. Woonkamer met erker, diepe kast en dubbele openslaande deuren naar achtertuin. Moderne keuken in de aanbouw met inbouwapparatuur als koelkast, vaatwasser, combi-oven en gaskookplaat. Granieten werkblad, klassieke kraan en geïntegreerde verlichting. Bijkeuken en aansluitingen voor wasmachine en -droger en opstelling CV-installatie. Toilet. Diepe tuin met vrijstaande houten schuur en achterom.
Eerste verdieping: overloop met vaste trap naar zolderverdieping. Toilet met toegangsdeur naar dakterras. 2 Royale slaapkamers waarvan 1 met erker en met mogelijkheid tot kastenwand. Vernieuwde, geheel betegelde badkamer met inloopdouche met glaspanelen en luxe wastafelmeubel met 2 waskommen.
Tweede verdieping: zolderkamer met berging.

De Julianastraat ligt, zoals gezegd, in oud-Koog. Vlakbij de oprit naar de A8, wat het voor autoforenzen gemakkelijk maakt. Twintig minuten rijden en je bent in vrijwel alle omringende steden maar je parkeert wel gratis voor je eigen deur…
Daarbij is de natuur in de Zaanstreek nooit ver weg, de pittoreske Zaanse Schans, het historische Haaldersbroek en de omringende veenweidepolders vind je op hooguit een kwartiertje fietsen. De Albert Heijn ligt om de hoek, net als de verswinkels en speciaalzaken. Openbaar vervoer, basisscholen, voortgezet onderwijs en sportaccommodaties idem dito.

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte 90 m2;
- inhoud 409 m3;
- perceelgrootte 156 m2 eigen grond;
- karakteristieke jaren ’30 woning met oorspronkelijke details;
- badkamer en sanitair recent vernieuwd;
- centrale ligging t.o.v. voorzieningen en uitvalswegen;
- aanvaarding in overleg.

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Woonhuis

Type woning

2-onder-1-kapwoning

Bouwjaar

1932

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

409 m³

Woonoppervlakte

90 m²

Perceeloppervlakte

156 m²

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Rustige omgeving

 

Dichtbij de Stad

 

Vlakbij openbaar vervoer

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's