Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 625.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Deze keurig onderhouden WOONBOERDERIJ MET VRIJSTAANDE SCHUUR, LIGPLAATS en 1.818 m² PERCEELOPPERVLAKTE. Dat is wat u wilt! Wonen aan de Gieterse Dorpsgracht en toch met de auto bij huis kunnen komen (over de eigen weg).
Landelijk, doch niet afgelegen in een aantrekkelijk, sfeervol en bovenal statig deel van het prachtige dorp. Op een uitloper van de Dorpsgracht, niet te toeristisch, maar toch op loopafstand van bijvoorbeeld café Fanfare uit de gelijknamige film van Bert Haanstra.
's Ochtends wakker worden en met een kopje verse koffie in de hand een prachtig schouwspel vanuit de woonkeuken gade slaan. Bruggen, water, watervogels, de eerste bootjes die voorbij varen door de met eerste zonnestralen aangelichte dauw boven het water. Een magnifieke woonbeleving.

U zoekt ruimte ten behoeve van bijvoorbeeld Bed & Breakfast? Of is er lekker veel ruimte in en om het huis gewenst? Dit pand biedt u ongekende mogelijkheden. De woning beschikt over een compleet woonprogramma op de begane grond, waardoor ook senioren, dan wel minder valide mensen tot de doelgroep kunnen behoren.

De indeling van de woning is als volgt:
Begane grond: (zij-)entree, ruime hal, toegang tot het voorhuis met een sfeervolle open woonkeuken (ca. 50m²) vanwaaruit aan weerszijden een prachtig uitzicht over de Dorpsgracht. De schouw met kachel op de houten vloer, de wit gestucte wanden, afgewisseld met blauwe siertegels en het balkenplafond zijn hier enkele sfeerverhogende details.
Vanuit de hal toegang tot de bijkeuken en het toilet en toegang tot het achterhuis, alwaar een riante woonkamer van circa 50m² is gelegen. Hier zijn de gebinten nog aanwezig die de kapconstructie van de van oorsprong gebouwde Gieterse boerderij dragen. Oud gecombineerd met hedendaags wooncomfort. Deze ruimte heeft zelfs een eigen bar en de grote raampartijen bieden maximale lichtopbrengst en uitzicht over de omgeving.
Grenzend aan deze ruimte bevinden zich de masterbedroom (met eigen badkamer v.v. ligbad, douchegelegenheid, vaste wastafel en toilet) en twee slaapkamers (eveneens met beiden met eigen badkamer voorziening v.v. douche, vaste wastafel en toilet) momenteel in gebruik ten behoeve van de Bed & Breakfast.

Het is ook goed mogelijk de woning op te delen in twee wooneenheden. Een eenvoudige verbouwing leidt tot twee zelfstandige woonruimtes.

Verdieping: vanuit het achterhuis toegankelijk met een vaste trap naar de vide, overloop met bergruimte en toegang tot twee slaapkamers in het voorhuis.

Een royale schuur van 5.00m x 9.00m met aangebouwde carport mag natuurlijk niet ontbreken.

Onder de overkapping in de eigen sloot, is het stallen van een tweetal punters mogelijk, danwel een sloep.

De 'Gieterse tuin' is zomers weldadig groen en biedt voldoende privacy. Toch kan het zijn dat een nieuwsgierige eend of andere watervogel van zich laat horen of zich laat zien.

kortom een riante goed onderhouden en verbouwde woonboerderij op 1.818m² eigen grond, direct aan open vaarwater gelegen en toch uitstekend bereikbaar per auto (op eigen erf!).


Extra info:
- bereikbaar met de auto;
- heerlijke ruimtebeleving in de boerderij door omvangrijk voor- en achterhuis;
- onderhoud van de opstallen op een keurig niveau;
- in 2016 is er onderhoud aan het rieten dak gepleegd;
- aangesloten op de riolering en overige nutsvoorzieningen;
- dubbele bewoning mogelijk (bijvoorbeeld mantelzorg, bed&breakfast, e.d.);
- ingrijpende verbouwingen en renovaties vanaf ca. 2004 waardoor van een courant geheel met modern wooncomfort sprake is.

Giethoorn biedt tal van gezellige restaurantjes en cafeetjes waar u heerlijk kunt eten of lekker aan het water een terrasje kunt pakken. Verder kunt u hier vanzelfsprekend diverse watersporten beoefenen.
In het dorp bevindt zich een grote supermarkt waar u terecht kunt voor alle dagelijkse boodschappen. Ook is er een sportvereniging die een uitgebreid pakket aan sporten aanbiedt.

Via de provinciale weg bent u in ongeveer 10 minuten in Steenwijk en in 15 minuten in Meppel. Tevens bent u binnen 10 minuten op de snelweg, waar u richting Leeuwarden en Groningen, of de andere kant, richting Zwolle kunt rijden.
De Randstad op circa 70 autominuten afstand gelegen (via Emmeloord, Noordoostpolder).

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

aan het woord

“Ruim 15 jaar heb ik gewoond aan het Zuiderpad 9, waarvan 13 jaar met mijn in 2017 overleden partner. In oktober 2013 kocht ik de boerderij in vrijwel de oorspronkelijke staat. Dus met de stal en de deel zichtbaar aanwezig, tegeltjes aan de muur in het voorhuis (zoals nog veel huizen dat hebben), het toilet op de deel en verwarming met een gaskachel in de voorkamer. Mijn plannen met dit huis waren direct duidelijk. Verbouwen met in ieder geval mogelijkheden voor een B&B. Het einde van mijn actieve arbeidzame leven was toen al in zicht en aangezien ik toen alleen in het leven stond (m'n 2 kinderen waren al veel eerder de deur uit) dacht ik dat ik met deze plannen in het verschiet wel verder kon. Met behulp van mijn zoon werden de ideeën al snel vertaald in tekeningen en na goedkeuring door de gemeente konden we aan de slag. Dat resulteerde in een voorkamer met eiken planken, een achterkamer met bar, vide en vloerverwarming, nieuwe keuken, 3 badkamers, 2 B&B kamers, 3 slaapkamers voor eigen gebruik, en buiten een groot terras op het zuiden, een botenhuis, een carport en een nieuw aangelegde tuin. Zowel binnen als buiten is het elke dag weer genieten en komt er een warm gevoel naar boven. Fantastisch om hier te wonen.”

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

Woonboerderij

Type woning

Vrijstaande woning

Bouwjaar

1906-1930

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

1019 m³

Woonoppervlakte

248 m²

Perceeloppervlakte

1818 m²

Indeling

Aantal kamers

7

Aantal slaapkamers

5

Voorzieningen

Mechanische ventilatie, Tv kabel, Rookkanaal

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

C.v.-ketel

Isolatie

Dubbel glas

Energielabel

E

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin, Zijtuin, Tuin rondom

Tuin oppervlakte

1200 m²

Garage/berging

Garage

Carport

Schuur / berging

Vrijstaand steen

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Per auto bereikbaar

 

Paradijselijke sfeer op het Zuideindiger Wiede

 

Uniek wonen aan de Dorpsgracht

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's