Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 589.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Bij dit herenhuis aan de Dorpsstraat in het rustieke Oostknollendam krijg je het beste van twee werelden. Een landelijke ligging aan de voorzijde en de achtertuin grenzend aan de Zaan, precies op de plek waar deze samenkomt met de Tapsloot en beroepsvaart overgaat in recreatie… ’s Avonds de zon zien zakken achter de horizon terwijl aan de overkant de pleziervaart in de jachthaven zorgt voor vermaak… Om van te dromen!

Deze woning vertelt een verhaal. Niet alleen van een lang en rijk verleden, zo vlakbij het sluisje van Oostknollendam vinden de dorpelingen elkaar nog steeds voor een praatje of een kaartje, maar vooral ook van een recente geschiedenis. Daarin staan de spreekwoordelijke schop, schoffel en troffel centraal. Er is een grondige renovatie aan de gang geweest waarbij zowel het interieur als de buitenzijde grondig onder handen zijn genomen. Waar het geëindigd is, zien we aan de cementen dekvloer tbv de vloerverwarming en de lichte maar nog lege ruimte waar een woonkeuken kan worden gerealiseerd. Alles, zodat u de woning geheel naar eigen wens kan afwerken. Als hier je bloed niet sneller gaat stromen van de mogelijkheden…

Het aangebouwde klompenhok is niet origineel maar wel heel erg praktisch. Daarnaast markeert het de overgang van het stucwerk naar het gereinigde metselwerk met de sierlijke raamomlijstingen.
Boven domineert het houtwerk. Daar kun je werkelijk alle kanten mee op. De badkamer is al vernieuwd: fraai betegeld en ingericht met moderne materialen waardoor een spannend contrast ontstaat met het authentieke houtwerk, dat de rest van de bovenverdieping domineert. De dubbele wastafel in een sierlijk meubel met bijpassende spiegel en kast ademen luxe, net als de immense inloopdouche en het heerlijke ligbad. Een tweede toilet heeft een eigen plek gekregen, zo ook de opstelling voor de wasmachine en -droger. De drie slaapkamers hebben allen een eigen vaste kast, waarvan 2 ieder een inloopkast.

Dit herenhuis heeft ook een kelder en een bergzolder. Parkeren kan op het eigen terrein, vóór het huis. De tuin, met de karakteristieke leilinden, loopt door langs de woning naar achteren. Helemaal tot aan het water. En met veel privacy, want de ramen van het naburige pand die u op de foto ziet zijn geblindeerd.

Indeling:
Begane grond: entree, gang met meterkast en toilet met fontein. Trapopgang. Doorzonwoonkamer met dubbele openslaande deuren naar diepe achtertuin aan het doorgaande vaarwater. Doorzon woonkeuken, met mogelijkheid en-suite. Toegang naar klompenhok met garderobe en de kelder.
Eerste verdieping: overloop, 3 slaapkamers waarvan 2 met inloopkast (schuifwandkastsystemen) en 1 met vaste kast. Separaat 2e toilet met fontein. Geheel betegelde badkamer met ligbad, extra brede inloopdouche met veiligheidsglazen schuifwand en luxe wastafelmeubel met kast en spiegel. Wasruimte met aansluitingen wasmachine en -droger. Zolderverdieping.

Oostknollendam is een landelijk gelegen dorpje, onderdeel van Wormerland, maar op goed reisafstand van Amsterdam. De ligging aan het doorgaande vaarwater, met het authentieke sluisje en het trekveer als de blikvangers, wanen de bewoners zich in een verhaal van de Kameleon. Dat er in zo’n kleine gemeenschap een sterk verenigingsleven is, spreekt vanzelf.
Het aangrenzende Wormer biedt verder alle voorzieningen die nodig zijn voor een huishouden.

Benieuwd naar het verleden van dit herenhuis? Of sterker nog, deel uitmaken van de toekomst van deze bijzondere plek? Maak dan een afspraak voor een bezichtiging!

Let op! Het is ook mogelijk om deze woning aan te kopen met een deel van de tuin met als gevolg een lagere koopsom. Informeer naar de mogelijkheden.

Bijzonderheden:
- achtertuin is circa 28 meter diep;
- 2 parkeerplaatsen op eigen terrein;
- woonoppervlakte 160 m2;
- inhoud 570 m3;
- perceelgrootte ca. 400 m2 eigen grond of zoveel meer of minder als zal blijken na kadastrale uitmeting (kosten verkoper);
- vrijwel geheel gerenoveerd, nog af te bouwen naar eigen smaak;
- luxe ingerichte badkamer met onder meer ligbad en inloopdouche;
- aanvaarding kan spoedig;
- sinds mei 2018 met gezamenlijke aanlegsteiger!
- ZEER ZEKER EEN BEZICHTIGING WAARD!

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Woonhuis

Type woning

Vrijstaande woning

Bouwjaar

1906-1930

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

570 m³

Woonoppervlakte

160 m²

Perceeloppervlakte

470 m²

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's