Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 150.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Van oorsprong zijn deze woningen aan de Dennestraat in Zaandam-Zuid gebouwd voor wat we toen nog noemden ’ouden van dagen’. Veelal één- of tweepersoonshuishoudens en met behoefte aan sanitaire voorzieningen op de begane grond. Met een tuin voor en achter, zodat de poes en de hond ook mee konden verhuizen. Boven kwamen zij eigenlijk niet, daar lag hun verleden opgeslagen.
Maar toen deze woningen eenmaal in de vrije verkoop kwamen, zagen jongeren hun kans schoon om de woningmarkt op te komen. Ideaal natuurlijk! Een compacte woning waar alles op en aan zit, in een heerlijk rustig straatje en toch vlakbij de oprit naar de A8 en Ring A10… Voor een bedrag waarvoor je eigenlijk nauwelijks een appartement kunt kopen, vind je hier een compacte tussenwoning met voor- en achtertuin! En trekken we die lijn nog even door, met een gunstig afgesloten hypotheek zit je al gauw met (veel) lagere maandlasten dan in de sociale huursector. Mocht je al in aanmerking komen daarvoor… Maar let wel op! Door de canonverplichting wordt wel je maximale hypotheekbedrag beperkt. Laat je vooraf informeren door een hypotheekadviseur om teleurstellingen te voorkomen.

Als woningen van een corporatie zijn, worden ze goed onderhouden. Op tijd geschilderd, is er wat stuk dan wordt dat adequaat gerepareerd. Dat vind je nog terug bij deze woningen, het ziet er gewoon netjes uit.
Binnen is de woning verrassend ingedeeld en eigenzinnig ingericht. Met name de fraaie houten vloerdelen vallen hierin op. Zowel gang als woonkamer zijn hiermee gesierd, het geeft cachet aan de woning. Klassieke paneelbinnendeuren versterken dat effect.
Keuken en sanitair (ook de badkamer bevindt zich op de begane grond) zijn opvallend gestyled waarin zwart, graniet en marmer de boventoon voeren. De facettegels in de keuken combineren met álles dus als ferrari-rood niet jouw kleur is, heb je met een kwast zó een nieuwe sfeer te pakken. Het toilet en naastgelegen badkamer met douche en wastafel met handdoekenradiator zien er keurig uit met dezelfde zwarte marmertegels.
In de woonkamer leidt een open trap naar de slaapkamer op de eerste verdieping. Deze wordt nu als één grote open ruimte met dakkapel gebruikt. Het is niet moeilijk voor te stellen dat een tussenwand mogelijkheden schept voor een tweede vertrek op deze verdieping.

Een tuin vind je niet snel in dit segment koopwoningen. Hier wel. Nu praktisch betegeld maar met plenty mogelijkheden. De vrijstaande stenen schuur herbergt de fiets of scooter, er is elektra dus kan er ook opgeladen worden. De buitenpoort leidt naar het achtergelegen veldje waar je bij de koop direct ook deels eigenaar van wordt.

Indeling:
Begane grond: voortuin met overdekt portiek, entree. Hal met meterkast. Badkamer met douche en wastafel. Separaat toilet.
Keuken met inbouwapparatuur als vierpits gaskookplaat, afzuigkap, combi-oven. Aparte nis voor vaatwasser/ koelkast, kast met aansluiting wasmachine, opstelling CV-installatie. Openslaande deur naar achtertuin met vrijstaande stenen schuur en achterom.
Doorzon woonkamer met houten vloerdelen en open houten trap naar eerste verdieping.
Eerste verdieping: slaapkamer in open ruimte met dakkapel. Mogelijkheid voor 2 vertrekken.

Dit deel van Zaandam, de bomenbuurt, ligt het dichtst bij Amsterdam. Misschien niet helemaal geografisch correct maar wel qua bereikbaarheid. De oprit Zaandam-Zuid brengt je binnen een paar minuten naar de Ring A10 van waaruit het complete Rijkswegennet ontsloten is. Het NS-station ligt op nog geen 10 minuten fietsen. Op 3 minuten lopen vind je een bushalte waar verschillende lijnen veelvuldig stoppen.
Boodschappen doe je in de buurt. Verswinkels of supermarkten, er is een grote diversiteit te vinden. Daarnaast, dit is nog zo dichtbij het centrum van Zaandam… Alles wat je nodig hebt, vind je in de buurt!

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte 54 m2;
- inhoud 217 m3;
- perceelgrootte 103 m2 erfpacht, canonverplichting € 141,52 per maand (volledig aftrekbaar van de inkomstenbelasting);
- gang en woonkamer houten vloerdelen met V-groef;
- keuken, toilet en badkamer fraai betegeld;
- verdiepingsvloer laminaat;
- aanvaarding in overleg.

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Woonhuis

Type woning

Tussenwoning

Bouwjaar

1959

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

217 m³

Woonoppervlakte

54 m²

Perceeloppervlakte

103 m²

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zonnige tuin

 

Gezellige buren

 

Groene omgeving

 

Kindvriendelijke buurt

 

Voldoende parkeergelegenheid

 

Dichtbij OV

 

Fijne lichtinval

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's