Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 489.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Ruimte en fraaie lichtinval kenmerken deze bijzondere twee-onder-een-kap woning!

Daarnaast heeft deze ruime 2/1-kapwoning met verbouwde garage een extra werk-/hobby-/slaapkamer op de begane grond met eigen toiletvoorziening. De oorspronkelijke garage is momenteel in gebruik als fitnessruimte. Kortom kent deze woning veel gebruiksmogelijkheden.
Door de ligging op het grote perceel beschikt de woning over een eigen oprit voor meerdere auto’s en biedt de royale achtertuin veel privacy. De tuin is op het zuiden gesitueerd en heeft meerdere terrassen waardoor de gehele dag gekozen kan worden voor een plek in de zon of juist de schaduw. De veranda verruimd de gebruiksmogelijkheden.

De ligging in de groene woonomgeving “de Gaarden” is zeer gunstig en geliefd. Op loopafstand zijn diverse scholen, winkels, openbaar vervoer en overige voorzieningen gelegen. Ook de uitvalswegen zijn goed bereikbaar.
Het geheel is goed onderhouden, is voorzien van dubbele beglazing en wordt verwarmd middels c.v.-gas (huurketel). Bouwjaar 1978, Inhoud ca. 565m3 en bedraagt het woonoppervlak ca. 188m2. Perceeloppervlak 338m2.

Indeling:
Begane grond: ruime entree/hal met meterkast en toilet, riante L-vormige woonkamer. Het zitgedeelte grenst aan de tuinzijde en is de tuin bereikbaar via de openslaande tuindeuren, de haardpartij (gas) zorgt voor extra gezelligheid. De ruime keuken grenst aan de woonkamer waardoor een eetkeuken gecreëerd is. De keuken heeft een moderne en complete keukeninrichting welke recent is geplaatst. De keukenapparatuur bestaat uit een luxe gaskookplaat, quooker, oven, magnetron/oven, (amerikaanse) koelkast, vaatwasser en afzuigkap. Aangrenzend aan de woonkamer zijn de extra kamer en fitnessruimte met bovengelegen vliering bereikbaar. Ook de extra werkkamer is voorzien van openslaande deuren naar het terras. De begane grond is voorzien van een fraaie laminaatvloer.
1e verdieping: overloop, 3-tal ruim opgezette slaapkamers en moderne badkamer. Deze badkamer is recent geplaatst en heeft een luxe afwerking met ligbad, inloopdouche, 2e toilet (afgescheiden) en wastafelmeubel met dubbele wastafel. De vloerverwarming in de badkamer zorgt voor extra comfort.
2e verdieping: Hier bevinden zich een geheel afgewerkte zolderkamer met velux dakraam, aparte wasruimte alsmede bergruimte.

Kenmerken:
• Zeer royale woning met extra kamer op de begane grond
• Riante tuin op het zuiden gesitueerd en veel privacy
• Rustige en groene woonomgeving “de Gaarden”
• Nabijheid van alle voorzieningen
• Riante living met open haard en openslaande tuindeuren
• Luxe en moderne keukeninrichting
• Luxe en moderne badkamer met vloerverwarming
• Mogelijkheid van garage
• Parkeerplaatsen op eigen terrein
• De woning is zeer geschikt voor mantelzorg door de slaapmogelijkheid op de begane grond.

VERKOPERS AAN HET WOORD:
Bijna 20 jaar Lichtegaarde Nieuwegein

Het huis.
De reactie die vrijwel iedereen geeft als ze voor het eerst bij ons komen (wij ook toen we kwamen bezichtigen) is: “wow, wat een ruimte, dat verwacht je niet als je buiten bent”.

De bovenverdiepingen beschikken over 4 nette, ruime slaapkamers, een voorzolder met wasruimte en inloopkast. De badkamer is splinternieuw en echt een plek om langere tijd te verblijven en tot rust te komen. Onze jongste zijn we vaak kwijt omdat ze in haar nakie op de grond ligt te genieten van de vloerverwarming.

De begane grond regelt het onderscheidend vermogen van dit huis. Met een grote familie en een ruime vriendenkring zit het huis vaak vol. Huize ‘zoete inval’ wordt het ook wel genoemd. Door de uitgebreide keuken, ruime woonkamer, de veranda en de tuin met haar vele plekjes, kan het huis feestjes aan met een man of 60, zonder dat deze elkaar enigszins in de weg zitten. Door de veranda is het bijna het gehele jaar heerlijk vertoeven buiten. Door de ligging van de tuin, is op zonnige dagen gedurende de hele dag zowel zon als schaduw naar wens op te zoeken. In de winter kruipen we avondenlang voor de gashaard.

Als zelfstandig ondernemers hebben we enkele jaren geleden een ruim kantoor aangebouwd, inclusief eigen toilet (de derde van het huis). De ruimte sluit met openslaande deuren aan op de veranda en biedt uitzicht op de tuin.

We zijn sportfanaten en hebben daarom een van de beneden kamers ingericht als fitnessruimte. De handige vliering boven de oorspronkelijke garage (nu schuur en sportruimte) biedt veel ruimte voor de niet dagelijkse maar onmisbare spullen. We konden er ook heerlijk mijn zoon de drummer kwijt, zonder dat hij ons gek maakte.

De wijk.
Met veel plezier hebben we heerlijk gewoond en onze kinderen grootgebracht in een van de meest gewilde wijken van Nieuwegein. Het park aan het eind van de straat biedt de mogelijkheid om heerlijk te wandelen, sporten en tot rust te komen met bijvoorbeeld de Nedereindse plas op je route.

Voor de kinderen konden we kiezen uit 3 basisscholen die te bereiken zijn zonder dat er een grote weg hoeft worden overgestoken. Een kindvriendelijke wijk dus met tal van speelplekken, kinderboerderij en groen. Ook water is er genoeg. Als kanovaarder was ik binnen 5 min heerlijk aan het peddelen op de Hollandse IJssel. En met Klein Scheveningen in de buurt, is het vakantiegevoel altijd nabij.

Ontsluiting.
Je woont op de Lichtegaarde echt in het midden van het land. Snel bij de snelwegen A2, A12 en A27, terwijl je zodra je thuis bent heerlijk loskomt van de drukte. Je bent fietsend in een half uur in het centrum van Utrecht. Met de sneltram en de vele busverbindingen heb je naast eigen vervoer vele interessante alternatieven.

Voorzieningen.
Voor zowel de dagelijkse boodschappen als de grote inkoopbehoeften hoef je de stad niet uit. Naast de pittoreske kern Vreeswijk, heeft Nieuwegein een zeer uitgebreid en recentelijk vernieuwd City Plaza waarin vrijwel alle grote merken gevestigd zijn. Door de goede bereikbaarheid en de ruime en betaalbare parkeervoorzieningen heeft Nieuwegein een regionale aantrekkingskracht verworven. Er is een ruime keuze aan restaurants en sportvoorzieningen, zoals bijvoorbeeld sportcomplex Merwestein.

Waarom weg.
Het is voor ons tijd voor de volgende fase. Wij gaan, komende uit de stad Utrecht, na heerlijk wonend in een kindvriendelijk Nieuwegein, de stap maken naar het landelijk wonen.

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

aan het woord

“Het huis kenmerkt zich nog het meest door de rijkdom aan plekken, in en rond het huis. De open living ademt lucht, licht en ruimte. In de zomer is de tuin met veranda en openslaande deuren een verlengstuk van je woning over de volledige breedte. De zon stroomt letterlijk binnen. In de winter is het heerlijk om rond de haard te kruipen in een meer intieme setting. Op de veranda zit je in de luwte, privé, zonnig en ruim. Dit zorgt ervoor dat je van maart tot en met oktober buiten kunt zitten. De tuin biedt ook de ruimte aan alle mogelijke wensen, zon, schaduw, spelen, relaxen, feesten, schommelen, sporten: alles. De buurt is betrokken op een prettige manier. Circa twee keer per jaar wordt er iets gezamenlijks georganiseerd, op geheel ongedwongen wijze. Niets moet, alles mag. meestal neemt gewoon iemand het initiatief en dan ontstaat het binnen een paar weken. Geen heftige organisatie, maar oprecht leuk: een straatborrel, een tuinfeestje, een lampionoptocht met de kids.... Zo leer je steeds meer mensen kennen. Met als gevolg dat we elkaar weten te vinden als je een keer een ladder nodig hebt, een kat kwijt bent, een tip wilt voor een aannemer of schoonmaakster...noem maar op.”

 

Anoniem aan het woord

“Woon hier zelf sinds een jaar en het is een enorm gezellige buurt met af en toe activiteiten en iedereen let op elkaar en de buurt. Het park in de actertuin is ideaal voor ontspanning en sporten.”

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Woonhuis

Type woning

2-onder-1-kapwoning

Bouwjaar

1978

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

565 m³

Woonoppervlakte

188 m²

Perceeloppervlakte

338 m²

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zonnige tuin

 

Gezellige buren

 

Groene omgeving

 

Kindvriendelijke buurt

 

Dichtbij OV

 

Voldoende parkeergelegenheid

 

Fijne lichtinval

 

Veel opbergruimte

 

nabij voorzieningen als sport, recreatie, in en ontspanning

 

op loopafstand van cityplaza: populair winkelhart met regionale afzet

 

park als achtertuin

 

op steenworpafstand van natuurgebieden (Nedereindseplas/ de Lek/ de Hollandse IJssel)

 

perfectie ontsluiting A2/A27/A12

 

centrale ligging in het land

 

Zeer populaire wijk

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's