Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 239.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Spoorbos 2 te Enschede ,

Deze woning werd de laatste jaren grondig aangepakt en gerenoveerd, met de bedoeling om er zelf lekker te blijven wonen. Tot zich een kans voor deed, die verkopers niet wilden laten lopen. Daarom, nu in de verkoop, deze moderne en ruime hoekwoning, met een eigen parkeerplaats en een fraaie, royale hoekkavel, met meer dan genoeg ruimte voor een heel gezin om te wonen, te werken, te spelen en om gewoon lekker thuis te komen en thuis te zijn. Heel veel kostbare zaken zijn recent gedaan, waardoor deze woning zonder grote kosten te betrekken is. Kom daarom kijken en ervaar zelf of dit uw droomhuis is.

Het Zweringbeekpark, geopend op 28 augustus 2008, ligt tussen de A35 en de woonwijk Ruwenbos, meet ruim 17 hectare en is daarmee 1 van de grotere parken van Enschede. De eens gekanaliseerde Zweringbeek heeft door de herinrichting haar vrije loop terug gekregen en kronkelt met haar 1,8 kilometer lengte tussen beekkanten, waterbergingen, bloemenweides en wandelpaden. Er zijn inheemse bomen en struiken geplant en door poelen en glooiingen aan te leggen kon er reliëf met een natuurlijke begroeiing ontstaan. Om het water te beleven wordt aan wandelaars telkens een nieuw zicht op het levende beekje gegeven. Daartoe zijn knuppelbruggen, stapstenen en een hangbrug heel fraai in het landschap verwerkt. Een klus met een uitdaging, maar heel goed gelukt, oordeelt u zelf maar.

Begane grond:
Binnenkomen kan op 2 manieren, via de poort en de achterdeur of gewoon via de voordeur. Wanneer u de laatste optie neemt, komt u in de ruime hal. Bij een recente verbouwing werd een zeer fraaie garderobekast ingebouwd. Jassen, schoenen, laarzen, maar ook de meterkast hebben nu een mooie plek gekregen, waardoor de hal zelf licht en open oogt. Wat ook direct opvalt bij binnenkomst is de mooie, doorlopende PVC vloer. De gehele beneden verdieping dus 1 vloer met vloerverwarming. Optimaal comfort dus.
De grote woon- / leefkamer is tuingericht en heeft een directe verbinding met buiten. De keuken is aan de voorzijde gesitueerd en is in december 2016 vernieuwd. Gekozen is voor een kleurstelling in hoogglans wit met donker grijze tegels en werkblad. Natuurlijk is de keuken voorzien van inbouwapparatuur en aan de lange muur staat nog een handige satellietkast.

Eerste verdieping:
Door middel van de trapopgang bereikt u de eerste verdieping. Deze woningen beschikken over 3 ruime slaapkamers en een badkamer op de eerste verdieping. Door de ligging op de hoek en het zijgevelvenster is de voorste slaapkamer veel lichter dan bij tussenwoningen. Eveneens aan de voorzijde de ruime en in 2013 vernieuwde badkamer met ligbad, wastafel meubel, wandcloset en designradiator. De kleurstelling is neutraal en het uitzetraam zorgt ervoor dat het er niet alleen fris oogt, maar dat er ook lekker fris geventileerd kan worden.
Aan de achterzijde van de woning ligt (voorstaand links) de 2e kinderkamer, nu in gebruik als luxe kastenkamer. Hierdoor kon de hoofdslaapkamer (voorstaand rechts) gevrijwaard blijven van grote garderobe kasten, waardoor deze gewoon heerlijk groot voelt en is.

Tweede verdieping:
De tweede vaste trap mondt uit op een zolder met een asymmetrisch dak. Direct achter de trap, aan de voorzijde, vinden we de technische ruimte van de woning. Ketel, wasmachine en droger opstelling, de mechanische ventilatie unit… alles keurig gegroepeerd. Hierdoor kon daarnaast en aan de achterzijde van de woning een zeer fraaie en royale slaapkamer worden gecreëerd, gebruik makend van de steile zijde van het dak.

Buiten:
Door de ligging op de hoek is deze woning omgeven door een royale tuin. Tuinliefhebbers, kinderen, zongenieters… iedereen vindteen plekje in deze tuin. De poort met gang, naast de woning zorgen voor de verbinding met straat en vanuit de tuin zorgt de tuindeur voor de verbinding met binnen, waardoor mooie dagen echt beleefd kunnen worden. Een terras breed zonnescherm zorgt voor schaduw in deze zonrijke tuin.


Samenvatting:
- Zeer goede ligging in de buurt van een heerlijk groot stadspark
- Slechts enkel autominuten verwijderd van de snelweg oprit
- Op fietsafstand van de belangrijke Enschedese industrieterreinen
- Binnen 10 minuten bent u in het hart van de campus van de Universiteit Twente
- Ligging aan een rustige en kindvriendelijke straat in de geliefde wijk Het Ruwenbos
- Parkeerplaatsen in de directe omgeving en natuurlijk een parkeerplaats in de voortuin
- Hoekwoning met voldoende ruimte binnen, maar ook de mogelijkheid om nog verder uit te bouwen
- Volledig geïsoleerd en voorzien van isolerend glas
- Verwarming middels eigendom Remeha Avanta HR combiketel uit 2013
- Modern afwerkingsniveau in de gehele woning en dus zonder hoge kosten te betrekken
- Woonkamer aan de tuinzijde, met een directe verbinding met buiten
- Terras-brede en elektrisch bedienbare zonwering aan de achtergevel
- Plissé gordijnen en een smart thermostaat
- Gehele begane grond voorzien van een fraaie PVC vloer met gereinigde vloerverwarming
- Toilet, vernieuwd in december 2016 en voorzien van wandcloset en luxe tegelwerk
- Nieuwe inbouwkeuken uit december 2016, voorzien van inbouw apparatuur en satelliet kast
- 3 ruime slaapkamers en badkamer op de 1e verdieping
- Voorste slaapkamer heeft zijgevelvenster en is heerlijk licht
- De kinderkamer, achter, is in gebruik als kastenkamer
- De grote slaapkamer bleef daardoor vrij van grote garderobe kasten
- In 2013 vernieuwde badkamer met wastafel meubel, ligbad, designradiator en wandcloset
- Vaste trap naar de 2e verdieping, met ruimte voor de wasmachine, de droger, de ketel en de ventilatie unit
- Eveneens op zolder, de riante 4e slaapkamer
- Extra makelaars raadt u aan om een bouwtechnische keuring te laten uitvoeren, teneinde een nog completer beeld te krijgen van de woning die u wilt kopen
- In de koopakte wordt een waarborgsom opgenomen ter grootte van 10% van de koopsom


Algemene gegevens:
- perceeloppervlak: 238 m²
- woonoppervlak: ca. 102m²
- inhoud: ca. 307m³
- bouwjaar: 1996

Aanvaarding in overleg


Voor aanvullende informatie of een bezichtiging kunt u contact met ons opnemen via de contactmogelijkheid op deze site. Bezichtigingen ook 's avonds en in het weekend.
Wanneer u de foto’s wilt zien en ze staan nog niet op Funda, dan kijkt u op de site van de betreffende makelaar.

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Woonhuis

Type woning

Hoekwoning

Bouwjaar

1996

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

307 m³

Woonoppervlakte

102 m²

Perceeloppervlakte

238 m²

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin, Zijtuin

Tuin oppervlakte

238 m²

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Uitbouwmogelijkheden

 

Autovrije straat

 

Binnen alles recentelijk verbouwd

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's