Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 250.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

LET OP: bieden vanaf prijs vanaf € 250.000,- k.k. Met een vanaf prijs wordt bedoeld dat u vanaf dit bedrag kunt bieden op de woning.

Een fraaie jaren ’30 vrijstaande woning met erker, uitbouw, royale stenen schuur aan de Mariastraat in Koog aan de Zaan. Met de karakteristieken uit die tijd, veel lichtinval en inmiddels voorzien van alle denkbare woongemakken. De Mariastraat ligt in Oud-Koog, op loopafstand van de winkels, supermarkten en het NS-station. Koog aan de Zaan heeft een perfecte directe aansluiting op de A8, binnen een kwartiertje zit je met de auto op de A10, de ring van Amsterdam.

Deze goed onderhouden woning is verruimd door een uitbouw en twee dakkapellen op de eerste verdieping. De opvallende en authentieke erker is gebleven, dat maakt deze woning ook zo bijzonder. Net als de hoge plafonds en convectorverwarming. Dat geeft ruimte en maakt deze woning chic.

Door de keuken te plaatsen in de uitbouw is heel veel ruimte ontstaan. Ruimte die nu vrijwel volledig benut wordt door de woonkamer. Met openslaande deuren naar de achtertuin en een fraaie houten (eiken) vloer. De grote erker en de extra grote raamoppervlakken in de achtergevel brengen het daglicht naar binnen. Door de openslaande deuren loop je zo de royale achtertuin in. De stenen schuur beslaat de hele breedte van het perceel en is ideaal als klusruimte. Er blijft dan nog ruim voldoende plek over voor.

De keuken, een moderne uitvoering met klassieke uitstraling in warm eiken met granieten werkblad, is luxe afgewerkt en voorzien van diverse inbouwapparatuur. Ook hier geldt dat het daglicht van verschillende kanten kan binnenstromen.
Boven zijn twee flinke slaapkamers, door de dakkapellen is alle beschikbare leefruimte optimaal in gebruik genomen. Een derde kamer is in gebruik als wasruimte, hier is de wasmachine en de kast met de cv-installatie.
De ruim bemeten badkamer met ligbad, aparte douche, wastafelmeubel en tweede toilet heeft een openslaande deur naar het dakterras. Ruimte, licht en lucht… Hoe luxe is dat? De zolder is nu in gebruik als bergruimte. Hier kan een derde slaapkamer worden gerealiseerd.

Indeling:
Begane grond: entree, brede hal met meterkast en trapopgang. Toilet met fontein. Doorzonwoonkamer in L-vorm met eikenhouten vloer en openslaande deuren naar de achtertuin. Keuken met diverse inbouwapparatuur in de uitbouw.
Eerste verdieping: overloop. ruim bemeten badkamer met ligbad, aparte douchehoek, luxe wastafelmeubel en tweede toilet. Openslaande deur naar dakterras (16 m2!). Twee slaapkamers waarvan één met kastenwand. Aparte ruimte, momenteel in gebruik als wasruimte, met vlizotrap naar zolder en kast met cv-installatie.
Tweede verdieping: zolder in gebruik als bergruimte.

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte 103 m2;
- inhoud 410 m3;
- perceelgrootte 174 m2 eigen grond;
- eiken vloer met convectorverwarming;
- keuken in uitbouw;
- flinke (klus-)schuur;
- aanvaarding in overleg.

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

aan het woord

“Wij hebben ruim 30 jaar met veel plezier in de Mariastraat gewoond. Het huis biedt veel privacy in een gezellige maar toch rustige buurt. Voor ons is het tijd om een volgende stap te maken en we hebben besloten om ons huis weer aan te bieden.”

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Woonhuis

Type woning

Vrijstaande woning

Bouwjaar

1930

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

410 m³

Woonoppervlakte

103 m²

Perceeloppervlakte

174 m²

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin

Tuin oppervlakte

54 m²

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zonnig huis; door de hoge ramen is het altijd heerlijk licht in huis

 

Grote bergruimte in de tuin; geschikt voor klussers, motorrijders, een muziekstudio maar de ruimte inrichten t.b.v. mantelzorg is een mogelijkheid.

 

Goed afgeschermde tuin met veel privacy

 

Winkels, scholen, trein- en busverbinding zijn in de nabije omgeving. Van alle gemakken voorzien met het genot van het dorpse Koog aan de Zaan dat deel uitmaakt van de gemeente Zaanstad.

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's