Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 385.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Als je de bebouwing van Krommenie verlaat en het landelijk gebied intrekt, kom je op de Uitweg. Deze vrijstaande woning met fantastisch uitzicht over de veenweidepolder ligt op een ouderwets ruime kavel grond. Wie het allerhoogste op de woonladder wil bereiken, een rondje om je eigen huis heen kunnen lopen, ziet die droom hier uitkomen!

Krommenieërs kennen de Uitweg als de verbinding tussen het landelijke gebied en het dorp. Hier gingen vroeger de wat beter gesitueerden wonen, niet de allerrijksten maar de middenklasse met behoefte aan verre en vrije uitzichten. En daarin is eigenlijk niet zoveel veranderd in bijna honderd jaar tijd. Het uitzicht is er nog steeds, ’s avonds zie je hier de rode avondzon langzaam wegzakken. Een brede sloot voor de deur brengt je naar de flora en fauna van dit unieke buitengebied. ’s Zomers leg je een bootje neer en in de winter hoop je hard op voldoende vorst. Je kluunt dan zo de voordeur uit, de weg over en stapt het ijs op. Als je dan voldaan maar verkleumd weer terugkomt, ben je meteen thuis in de behaaglijke warmte.
U ziet het, wij zijn niet van romantiek gespeend maar dat roept deze jaren dertigwoning met de erker, de gemetselde stoep en het glas-in-lood voor het portiek en de bovenlichten nu eenmaal op. De gebroken kap oogt vriendelijk maar is natuurlijk vooral ook heel praktisch, zo'n dakconstructie levert extra vierkante meters leefruimte op. Dat de woning en de bijgebouwen uitstekend in de verf zitten, helpt uiteraard mee aan het algemene beeld.

Dat rondje om de woning kunnen lopen, is natuurlijk een metafoor en staat voor de vrijheid. De vrijheid van geen belendende buren die je ongewild deelgenoot maken van hun levensritme, en andersom. Het staat voor de vrijheid om je auto op eigen erf te kunnen parkeren, zelfs in een garage te zetten. Dat je daarbij ook daadwerkelijk een rondje over je eigen perceel kunt maken, en dan met die 300 vierkante meter achtertuin echt wel even onderweg bent, is de ultieme vrijheid!

De woning is goed onderhouden, dak en muren zijn geïsoleerd. Het uitnodigende portiek, met de overkapping en het glas-in-lood houdt een belofte in die binnen waargemaakt wordt. Het licht stroomt royaal door de doorzonwoonkamer met een erker, zijramen en dubbele openslaande deuren naar de achtertuin.
De keuken, met bijkeuken, is praktisch ingericht en voldoet prima met alle beschikbare inbouwapparatuur.
De badkamer is onlangs nog gerenoveerd, volledig afgewerkt met betonstuc is deze heerlijk comfortabele ruimte voorzien van een ligbad, met glasblokken afgescheiden doucheruimte, een hangcloset als tweede toilet en een luxe wastafelmeubel. De twee slaapkamers op deze verdieping waren er voorheen drie, dat is zo weer in deze staat terug te brengen. Als het nodig is tenminste, want op de begane grond bevindt zich in de aanbouw nog een mogelijke derde slaapkamer. Dit is echter ook een ideale ruimte voor een praktijk, een studio of een werkkamer. Het aangrenzende kantoor heeft een eigen opgang dus voldoende privacy om heerlijk te kunnen werken, zonder van huis te hoeven gaan. De uitbouw heeft een eigen bergvliering.

Indeling:
Begane grond: entree, hal met meterkast en trapopgang. Woonkamer met erker en dubbele openslaande deuren naar de diepe achtertuin.
Halfopen keuken in hoekopstelling met diverse inbouwapparatuur (koelkast, vaatwasser, gaskookplaat, combi-oven, afzuigkap).
Bijkeuken met spoelbak en aansluitingen voor wasmachine en -droger. Toilet met fontein. Achterdeur.
Slaap- annex werkkamer danwel praktijkruimte met wasbak. Kantoor met eigen opgang vanuit de tuin. Uitbouw heeft een aparte bergvliering.
Eerste verdieping: overloop. 2 Slaapkamers (voorheen 3) waarvan 1 met vaste kasten en vlizotrap naar zolderverdieping. Royale badkamer met ligbad, douchecabine, luxe wastafelmeubel met spiegel en tweede toilet.
Tweede verdieping: bergzolder met opstelling CV-installatie.

Diepe, besloten achtertuin (300 m2) met vrijstaande houten schuur en separate garage met berging.

De Uitweg is - inderdaad - een uitweg van en naar het dorp Krommenie. Binnen mum van tijd zit je middenin de gezelligheid van het dorpscentrum, met de horeca, de winkels en de supermarkten. Ook scholen, zowel basis - als diverse niveau’s voortgezet onderwijs, en sportverenigingen liggen op de spreekwoordelijke steenworp afstand.
De rustige Uitweg kent niet veel verkeer, gemotoriseerd bedoelen we dan want fietsers en wandelaars kiezen deze route voor hun rondje genieten van de landelijke sfeer en de vrije natuur. Zij verzuchten dat dit toch wel een heerlijke plek is om te wonen. En geef ze eens ongelijk!

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte 98 m2;
- inhoud 428 m3;
- perceelgrootte 488 m2 eigen grond;
- landelijk wonen met vrij uitzicht over de polder;
- diepe achtertuin (30 meter diep, 10 meter breed);
- kantoor/ werkkamer/ studio/ praktijkruimte met eigen ingang;
- separate garage én vrijstaande schuur;
- aanvaarding in overleg.

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Woonhuis

Type woning

Vrijstaande woning

Bouwjaar

1930

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

428 m³

Woonoppervlakte

98 m²

Perceeloppervlakte

488 m²

Energie

Energielabel

D

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zonnige tuin

 

Gezellige buren

 

Groene omgeving

 

Vrij uitzicht

 

Fijne lichtinval

 

Dichtbij OV

 

Veel opbergruimte

 

Voldoende parkeergelegenheid

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's