Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 579.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

In het oude centrum van Monnickendam, tussen de grote kerk en de Speeltoren, staat dit kenmerkende vrijstaande woonhuis met ruime achtertuin. Bij het passeren van dit object, zal de uitstraling u niet ontgaan. De beschilderde luiken, in combinatie met de ligging bij de brug en aan de gracht zijn echte blikvangers!

De woning is omstreeks 1925 gebouwd en verkeerd in goede staat. Constructieve zaken, waaronder de fundering, hebben eerste prioriteit gekregen. Maar de totale afwerking binnen en buiten is ook onder handen genomen. Het resultaat is prachtig, terwijl de locatie dit natuurlijk al was. Zo zijn zowel de Nieuwe Zijds Burgwal, de Heerengracht, de Lindegracht en het Zonnepad vanuit verschillende plekken in het huis te zien. Oud en nieuw sluiten naadloos op elkaar aan!

Indeling:

Begane grond:
Entree, ruime hal met trapopgang naar de 1e verdieping, keuring toilet, half open (woon-)keuken v.v. L-vormige keukenopstelling met hardstenen werkblad en extra kastruimte met diverse inbouwapparatuur w.o. een vaatwasser, koelkast, vriezer en gaskookplaat. Voorts treffen we een ruime eetkamer en een gezellige woonkamer. Alle wanden, plafonds en vloeren zijn hier keurig afgewerkt. In de woonkamer treffen we nog een sfeervolle gaskachel en de openslaande deuren naar de verrassend ruime tuin op het zonnige westen! De tuin is ruim bemeten en heeft prachtig uitzicht over de oude grachten. Ook is de tuin voorzien van een separaat stenen berging en een achterom.

Eerste verdieping:
Overloop met toegang tot de grote slaapkamer en een luxe badkamer v.v. ligbad, separate douche, toilet, urinoir en wastafel met meubel. De badkamer is volledig betegeld en voorzien van een design radiator en vloerverwarming. De tweede slaapkamer is te bereiken via de andere slaapkamer.

Vliering:
Middels vlizotrap te bereiken vliering met stahoogte, dakvenster en een Vaillant CV-installatie (2002).

Locatie:
Alle voorzieningen zijn op loopafstand te bereiken. Zo vindt u in "het oude dorp" een ambachtelijke slagerij, een bakker en verschillende gezellige eet- en uitgaansgelegenheden! U bent slechts 15 minuten van Amsterdam verwijderd. Daarnaast zijn alle verbindingen met het openbaar vervoer voor zowel in Waterland als naar Amsterdam ideaal te noemen.

Bijzonderheden:
- Ca. 184 m2 eigen grond!
- Woonoppervlakte ca. 104 m2
- Beschermd stads-/ dorpsgezicht
- Ruime achtertuin met vrijstaande stenen berging
- Geweldige ligging in het centrum en aan de gracht
- Zeer goede verbindingen met het openbaar vervoer!
- Uitbreidingsmogelijkheden!
- Oplevering in overleg

Wij staan niet in voor de volledigheid, juistheid en datering van de op deze website gebruikte gegevens en adviseren u bij interesse in een van de woningen met ons contact op te nemen of u door een eigen NVM makelaar te laten bijstaan.

De op deze website getoonde vrijblijvende informatie is door ons (met zorg) samengesteld op basis van gegevens van de verkoper (en/of derden). Wij staan niet in voor de juistheid of volledigheid daarvan. Wij adviseren u en/of uw makelaar om contact met ons op te nemen bij interesse in een van onze woningen.

Wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van de websites waarnaar verwezen wordt.

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Woonhuis

Type woning

Vrijstaande woning

Bouwjaar

1925

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

359 m³

Woonoppervlakte

104 m²

Perceeloppervlakte

184 m²

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin

Tuin oppervlakte

72 m²

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zonnige tuin

 

Gezellige buren

 

Groene omgeving

 

Kindvriendelijke buurt

 

Voldoende parkeergelegenheid

 

Dichtbij OV

 

Vrij uitzicht

 

Fijne lichtinval

 

Veel opbergruimte

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's