Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 400.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

De Zaandamse Havenbuurt is al jarenlang een graag gewilde woonplek. Aan de Archangelstraat, tussen volkstuinen en de Voorzaan, hebben wij nu deze vrijstaande woning in de verkoop gekregen. Een goed onderhouden woning met garage en nieuwe fundering die pas achter de voordeur zijn echte verrassingen prijsgeeft.

De entree is netjes, extreem netjes eigenlijk. Met een supersmaakvol betegeld toilet met fonteinmeubel onder de trapopgang. De woonkamer ook gewoon helemaal goed, met keramische tegelvloer (voorzien van vloerverwarming) en een sierlijke elektrische haard. Maar dan komt de rijke fantasie van de verbouwers naar boven! De achtergevel van de begane grond is met bijna 4 strekkende meters naar achteren geplaatst waardoor plek gecreëerd werd voor een heerlijke leefkeuken en superdeluxe badkamer. Allebei met grote dakkoepels waardoor het daglicht vrijelijk naar binnen blijft stromen. Ruimte voor een winterdip krijg je overigens niet in deze woning: de brede schuifpui verbindt de keuken met een heerlijke serre. Daarover later...
Eerst de keuken. Excuus, lééfkeuken. Een gasfornuis met zes pitten en twee ovens staat bijna garant voor culinaire festijnen, in ieder geval qua hoeveelheden. De houten werkbladen en opbergplanken, subtiele handgrepen en bijzondere frontpanelen van de vele, vele kasten en lades zijn in perfecte harmonie met de fraaie plavuizen (met vloerverwarming!) en rustieke tegeltjes van de op maat gemaakte achterwand. De verlichting is grotendeels ingebouwd, net als het wijnrek, de koelkast en de vaatwasser.
Dan de badkamer. Een weelde van licht en ruimte, in glas, leigrijs, houttinten en stralend wit uitgevoerd leefcomfort. De inloopdouche, tweede toilet en dubbele wastafel hebben alle ruimte gekregen. De openslaande deur leidt naar de serre waar je in een paar stappen kunt genieten van de sauna/ infraroodcabine. Hoe heerlijk is dat? De wellness spat ervan af!
Het zitgedeelte van de serre grenst aan de woonkeuken, de extra brede schuifpui zal weinig dicht zijn. Ook de serre heeft schuifwanden. Zo kom je op het zonneterras, de natuurlijke begrenzing met de buurpercelen vormen een heerlijk groen decor. En zodra het kan, kun je hier verder genieten van het buitenleven. Aan de vrijstaande houten schuur met 29 m2 opberg- en hobbyruimte is een overkapping geplaatst met hierin een heerlijke buitenkeuken met Barbecue, let wel: met een grote letter B. Die B staat ook voor Bubbels: de jacuzzi!
Je zou bijna vergeten dat er ook nog gewerkt, gespeeld, geleerd, ontspannen en geslapen moet worden... De voormalige garage is opgedeeld in meerdere ruimten en voorzien van dakkoepel. Hierdoor is een werkkamer ontstaan, waar ook de CV-installatie opgesteld staat en de aansluitingen voor de wasmachine en -droger zijn te vinden. Nog een kleine bergruimte erbij en de garage is efficiënt benut. Voor de huidige bewoners dan want als koper heb je natuurlijk alle vrijheid om hier een auto te stallen. De roldeur is nog aanwezig dus er is geen grote ingreep nodig.
Boven vinden we drie slaapkamers en een derde toilet met fontein. Eén van de slaapkamers heeft een verhoogd plafond, tot aan de nok waarin een dakraam is geplaatst. De zichtbare dakconstructie en het extra licht geven een heel eigen sfeer aan deze kamer. De andere kamers hebben een dakkapel en een zijraam.

Indeling:
Begane grond: entree, hal met meterkast. Toilet met fontein. Woonkamer met keramische tegelvloer en een elektrische haard. Open verbinding met leefkeuken in aanbouw. Groot dakraam en diverse inbouwapparatuur, als, dubbel werkblad. Schuifpui naar gevelbrede serre, eveneens met schuifdeuren naar achtertuin. Luxe ingerichte badkamer met inloopdouche, dubbele wastafel met meubel en tweede toilet. Hal met kastenruimte en toegang tot de trapopgang. In de voormalige garage gerealiseerde werk- of hobbykamer met dakramen. Aansluitingen wasmachine en -droger en opstelling CV-installatie. Berging.
Eerste verdieping: overloop, derde toilet met fontein. 3 Slaapkamers met lichtinval van twee zijden.
Buitenruimte: aan achterzijde diepe tuin op het zuid-westen. Aan woonkeuken gebouwde serre met planken vloer en brede dubbele schuifdeuren naar zonneterras. Sauna/ infraroodcabine. Zonneterras met groenbeschutting. Houten schuur uit twee delen: bijna 11 m2 met dubbele openslaande deuren plus bijna 18 m2 met ramen en openslaande deur. Lichtdoorlatende overkapping met buitenkeuken en jacuzzi.

De Havenbuurt in Zaandam is een gezellig, authentiek volksbuurtje met een grote diversiteit in bebouwing. De Havenbuurt is vernoemd naar de jachthaven waar de pleziervaart voor gezellige reuring zorgt. Daar wandel je dus zo naartoe! Ook een uitstekende uitvalsbasis naar Amsterdam en Schiphol (respectievelijk 10 en 20 autominuten) en de kuststreek met het Noordhollandse bos- en duingebied (20 autominuten). Op korte afstand bevindt zich NS-station Zaandam met rechtstreekse verbindingen naar Amsterdam CS (14 minuten) en Alkmaar. Maar ook met de Hempont en het snelfietspad ben je in no time in Amsterdam. Het nieuwe, bruisende stadshart van Zaandam biedt vele winkel- en uitgaansgelegenheden.

Lang verhaal kort: dit is meer dan alleen wonen, dit is zelfs meer dan leven: dit is geníeten van het leven!

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte 120 m2;
- inhoud 507 m3;
- perceelgrootte 248 m2 eigen grond;
- rolluiken bovenverdieping;
- aangebouwde garage, serre en veranda;
- sauna, jacuzzi en buitenkeuken;
- supergezellige en centrale locatie in Zaandamse Havenbuurt;
- aanvaarding in overleg.

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

De bewoner aan het woord

“Wij hebben hier 13 jaar met veel plezier gewoond en dit huis geheel gerenoveerd (Alleen de voorgevel herinnerd nog aan toen). In de leefkeuken is het goed vertoeven,heerlijk veel lichtinval door de vele ramen en de serre waar je van de tuin kan genieten. Na 13 jaar is het tijd voor iets nieuws voor ons,wij hopen dat de nieuwe bewoners er met net zoveel plezier mogen wonen.”

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Woonhuis

Type woning

Vrijstaande woning

Bouwjaar

1910

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

507 m³

Woonoppervlakte

120 m²

Perceeloppervlakte

248 m²

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin

Tuin oppervlakte

60 m²

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zonnige tuin

 

Gezellige buren

 

Kindvriendelijke buurt

 

Voldoende parkeergelegenheid

 

Dichtbij OV

 

Vrij uitzicht

 

Veel opbergruimte

 

Fijne lichtinval

 

Dichtbij centrum

 

Uitvalswegen

 

Warm huis

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's