Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 549.500,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

De Dam 9 - 11 te Leek.

Op misschien wel het mooiste plekje in het centrum van Leek is dit onder architectuur gebouwde riante woonhuis met praktijkruimte beschikbaar. Het woonhuis is dusdanig groot dat wonen / werken hier erg goed gecombineerd kan worden, mede doordat er 2 ruime entree's met tochtportalen aanwezig zijn.

Daarnaast is dit gebouw ook erg geschikt om te verbouwen naar een winkel/ appartementen op de begane grond met 1 of meerdere appartementen er boven. In het huidige bestemmingsplan is vastgelegd dat het perceel bebouwd mag worden met als maximale bebouwing 3 lagen met een kap er boven op. Bij een maximale bebouwing zouden er 1 a 2 winkels op de begane grond en 4 a 5 appartementen er boven gebouwd kunnen worden. Daarnaast biedt deze locatie ook kansen ten behoeve van al gehele nieuwbouw.

Huidige indeling:
Hoofdentree, tochtportaal, centrale hal (met toiletruimte), die toegang geeft tot de hierna volgende ruimten: split-level woonkamer (ca. 50 m2) met open haard, woonkeuken met moderne inbouwkeuken (voorzien van kwalitatief hoogwaardige inbouwapparatuur), werkkamer, zij-entree met een 2e tochtportaal, tussenhal met toiletruimte, slaapkamer (ca. 14 m2) met toegang tot badkamer/ douche, 2 extra slaap- / werkkamers.

1e etage:
Vanuit de centrale hal op de begane grond een vaste trap naar de 1e etage:
een riante overloop met mogelijkheid tot extra werkruimte, 6 (slaap-)kamers waarvan 1 met balkon en meerdere met eigen wastafel en vaste kasten, verder is een aparte ruimte aanwezig voor de cv-ketel.

Leek is het winkelcentrum van de regio.
Het centrum beschikt onder meer over een overdekt winkelcentrum met een grote diversiteit aan winkels . Op donderdagmiddag kunt u een bezoek brengen aan de warenmarkt op de Dam. Ook kunt u in Leek gezellig een terrasje pakken of uitgebreid shoppen in tal van leuke winkels in het centrum. Nabij het centrum van Leek vindt u het grote winkelplein met onder andere een bouwmarkt, winkel voor tuin en dier, winkels met meubels en woonaccessoires en diverse supermarkten. Leek ligt in het zuidelijk Westerkwartier en is een gebied waar men volop kan wandelen, fietsen, paardrijden, zeilen/windsurfen en kanoën. Leek is binnen het Westerkwartier vooral het centrum voor dagrecreatie, dankzij de veelzijdige attracties die te vinden zijn op o.a. het historische landgoed Nienoord.

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

aan het woord

“Ruim 45 jaar heeft er een huisarts met echtgenote en drie opgroeiende kinderen met heel veel plezier gewoond en gewerkt. Het huis is met veel zorg en aandacht gebouwd en was uitermate modern voor 1974. De afgelopen jaren is het professioneel onderhouden en gemoderniseerd (badkamers/keuken/praktijkruimte). Na pensionering is de praktijkruimte verbouwd om indien nodig gelijkvloers te kunnen wonen/slapen. Ondanks dat het ruim 350 M2 vloeroppervlakte is het een persoonlijk, gezellig en warm huis. De riante tuin zorgt er voor dat er altijd zon, maar ook altijd een plekje in de schaduw is. Het grote groene gazon is sportief gebruikt door de (klein)kinderen. Een uniek huis, met een hele fijne geschiedenis op een unieke plek in Leek.”

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

Herenhuis

Type woning

Vrijstaande woning

Bouwjaar

1974

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

1024 m³

Woonoppervlakte

366 m²

Perceeloppervlakte

950 m²

Indeling

Aantal kamers

11

Aantal slaapkamers

10

Voorzieningen

Tv kabel, Schuifpui, Alarminstallatie, Rookkanaal

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

C.v.-ketel

Isolatie

Dakisolatie

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin

Ligging tuin

Noord

Tuin oppervlakte

600 m²

Garage/berging

Garage

Aangebouwd steen

Schuur / berging

Inpandig

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

in de directe omgeving van winkels

 

ruim opgezet huis met verrassende grote tuin

 

zowel geschikt voor particuliere bewoning en/of praktijk/kantoorruimtes

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's