Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 375.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Sommige mensen zweren bij nieuwbouw. Anderen vinden het juist fijn als het nieuwe er een beetje vanaf is. Als het bouwverkeer weg is, het groen volwassen is en inrichting geen keuzestress meer oplevert. Deze hoekwoning aan het Dudenpark in Assendelft is nog geen tien jaar oud en we kunnen wel stellen dat hier heel veel goede beslissingen zijn genomen!

Met een ligging aan het water, ligt het voor de hand dat gekozen is voor een royale steiger. Lange avonden aan het water, feeëriek verlicht, brengt je toch meteen in de sfeer. Dat een tuinligging op het zuid-zuidoosten de zomer flink verlengt, heeft de huidige bewoners ertoe gebracht om aan de achtergevel een veranda te laten plaatsen. Het open karakter van de shutterpanelen regelt de lichtinval en zorgt tegelijkertijd voor een heerlijk afgeschermde zithoek. Zelfs wind en regen houden je hier niet tegen! Het gevoel van vrijheid is een 'must see'..en: Niet vanzelfsprekend in deze wijk is de achterom.

Vanuit het hele leefgedeelte is contact met het water. De woonkamer, met een smaakvolle laminaatvloer en glad stucwerk afgewerkt, loopt via het eetgedeelte door in de keuken. Daar scheidt een gezellige eetbar annex kookeiland de werkenden van de genietenden. Vanuit de keuken kan een groot raam boven het water helemaal opengeklapt worden, de schuifdeur bij het eetgedeelte leidt naar een heerlijk zonnig balkon. De veranda waar de schuifpui bij de zithoek op uitkomt, hebben we al bejubeld...

Deze woningen zijn gebouwd in de typische stijl van de pakhuizen uit de Gouden Eeuw. Hoog en met volwaardige etages omdat de, in dit geval, trapgevel pas begint boven de tweede verdieping. Hierdoor ontstaat een enorme leefruimte en blijft er onder de schuine kap nog een flinke zolderruimte (stahoogte) over. De ligging aan het water versterkt het beeld nog eens extra.

Boven is dus voldoende ruimte voor vier slaapkamers, verdeeld over twee woonlagen. De huidige bewoners gebruiken één van de slaapkamers als kleedruimte en hebben een verbinding gemaakt met de master bedroom. Spreekt voor zich dat deze uitkijkt op het water aan de achterzijde. Ook de overloop, normaal gesproken alleen maar gebruikt in de letterlijke zin van het woord, is hier een zonovergoten plekje waar het heerlijk terugtrekken is. Even in retraite in je eigen huis, hoe waardevol is dat? De identieke overloop op de tweede verdieping wordt gebruikt voor de was en de strijk. Een aparte spoelbak voor de handwas maakt het af. Hier vinden we de twee andere slaapkamers.
De badkamer is een droom. Helemaal betegeld in antraciet en wit en voorzien van meer wooncomfort dan je zelf had kunnen bedenken. Het ligbad, tweede toilet en zelfs het luxe wastafelmeubel met kastjes en een spiegelkast met integrale verlichting liggen in deze klasse wel voor de hand maar de dubbele inloopdouche is geniaal!

Indeling:

Entree: zeer ruime inpandige berging met doorgang naar de hal. Groot genoeg om bijvoorbeeld vier fietsen, een extra koel-vriescombinatie alsook wandkast te herbergen.
Begane grond: entree woning. Hal met meterkast en trapopgang. Toilet. Woonkamer met schuifdeur naar overkapt terras en achtertuin met verdiept zonneterras en steiger aan het water. Tweede schuifpui naar balkon.
Modern vormgegeven open keuken met kookeiland/ ontbijtbar en openslaand raam. Diverse inbouwapparatuur als koelkast, vriezer, zespits gaskookplaat, combi-oven en vaatwasser.
Eerste verdieping: overloop met zitje en vaste trap naar volgende verdieping. Royale slaapkamer met inloopkast (mogelijkheid voor nog een slaapkamer). Badkamer met ligbad, luxe wastafelmeubel met spiegelkast, tweede toilet en inloopdouche met dubbele (!) douchekraan.
Tweede verdieping: overloop met vlizotrap naar bergvliering. Aansluitingen voor de wasmachine en -droger. Aparte spoelbak met warm en koud stromend water.
Derde verdieping: zeer ruime zolderverdieping met stahoogte(via vlizotrap). [Opstelling CV-installatie].

Dudenpark ligt in de populaire en jonge wijk Saendelft. Hier zijn alle lessen uit het verleden samengebracht in een infrastructuur die verkeersveiligheid bevordert. Eén doorgaande weg en verder alleen bestemmingsverkeer met voldoende parkeerplaatsen voor alle bewoners zonder dat die het kinderspel belemmeren. Een rode voorrangsader voor fietsers meandert door de wijk en brengt de jeugd veilig naar school, sport of spel. Ook het winkelcentrum, met zowel een Albert Heijn als een Vomar en diverse verswinkels en speciaalzaken, bevindt zich op minder dan vijf minuten lopen. Daarnaast zijn alle voorzieningen in een (op)groeiende wijk gericht op de bewoners.

Autoforenzen vinden snel hun weg naar het Rijkssnelwegennet. Opritten naar zowel de A8 als de A9 liggen op een paar minuten sturen. Amsterdam, Haarlem en Alkmaar zijn met 20 minuten bereikbaar. Ook treinreizigers hebben een flinke actieradius vanuit Saendelft: in de spits rijdt er vier maal per uur een sprinter die de passagier in maximaal 25 minuten op het Centraal Station afzet! Het treinstation Krommenie/Assendelft ligt op vijf minuten lopen van de woning.

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte 128 m2;
- inhoud 480 m3;
- perceelgrootte 144 m2 eigen grond;
- met beschutte buitenruimte en balkon;
- 14 m1 diepe achtertuin op het zuidoosten, aan het water en achterom bereikbaar;
- volledig geïsoleerd met zonnepanelen tbv de boiler;
- aanvaarding in overleg.

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Woonhuis

Type woning

Hoekwoning

Bouwjaar

2009

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

480 m³

Woonoppervlakte

128 m²

Perceeloppervlakte

144 m²

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Water, natuur, uitvalswegen, modern design,

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's