Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 195.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Wat een schattig huisje in een enig straatje! Deze VRIJSTAANDE (KLUS)WONING aan het begin van de Van Limburg Stirumstraat geeft een tijdsbeeld van historisch Krommenie. Niet groot, wel comfortabel. Vrijstaand, met een afgesloten steeg naar achteren. Niet vlekkeloos, maar o, wat een goed potentieel!

Met wat gereedschap, materiaal en een paar rechterhanden kom je met deze woning al heel ver! De keuken heeft alleen een dweil nodig. Die ziet er verder keurig uit, met het hardstenen werkblad en de hoogglans frontpanelen. Ook de inbouwapparatuur is dik in orde: modern gemak zoals een vijfpits gaskookplaat (met rvs wasemkap) en een combi-oven, vaatwasser en koelkast. De keuken ligt in hoekopstelling en grenst aan de woonkamer, met gezellige erker aan de voorzijde. Er ligt een vloer van prachtige brede vloerdelen. Die gaat juist leven van intensief gebruik maar dat is een kwestie van smaak. Opschuren en in de was of lak zetten, geeft al een heel andere aanblik. De roosters van de convectorputten ontbreken, de vloerbalken zijn onlangs vervangen, maar verder is de vloer intact. Dat betekent dat er geen ontsierende radiatoren voor de dubbele openslaande deuren naar de zonnige achtertuin staan! En dat geldt voor meer plekken in deze woning. In de hal, die zoveel mogelijk authentiek is gehouden door de zwart/witte plavuizen, de (glas-)paneelbinnendeuren met nostalgische klinken en de trap met bolvormig houtsnijwerk, hangt een design radiator, die eer doet aan het interieur.

Ook op de eerste verdieping is het noodzakelijke wooncomfort in een zo beschaafd mogelijk jasje geplaatst.
Hier vinden we twee slaapkamers en een badkamer met douche, tweede toilet en wastafelmeubel met porseleinen knoppen, waardoor het helemaal 'in style' is. De badkamer is direct verbonden met de grote slaapkamer aan de tuinzijde, hoe luxe is dat? De slaapkamer aan de andere kant van het huis, met de dakkapel boven de erker, heeft een luik naar de bergvliering. In een aparte ruimte vinden we de faciliteiten: de CV-installatie (deze is gehuurd en het contract dient te worden overgenomen).

Naast de woning ligt een overdekte steeg, die aan twee kanten is af te sluiten wat fiets- en scooterparkeren een makkie maakt. De doorgang leidt naar de volledig beschutte achtertuin, betegeld met stijlvolle grootformaat tegels. De houten schuur (8 m2) heeft een raam en deelbare deur. Met water en afvoer voor de aansluiting van de wasmachine.
Deze achtertuin ligt op het zuidwesten, de hele dag zon dus.
Deze vriendelijke vrijstaande woning is dus behoorlijk compleet, met een beetje inspanning kun je er eigenlijk zó in.

Indeling:
Ingang afsluitbare steeg naar beschutte en betegelde achtertuin op het zuidwesten met houten schuur.
Begane grond: entree, hal met meterkast en trapopgang. Toilet. Doorzonwoonkamer met erker vóór en dubbele openslaande deuren achter. Brede houten vloerdelen. Halfopen keuken in hoekopstelling met diverse inbouwapparatuur: vijfpits gaskookplaat + rvs wasemkap, combi-oven, koel-/ vriescombinatie, vaatwasser. Openslaande deur naar achtertuin. Zonwering achterzijde middels knikarmscherm.

1e Verdieping: overloop. Faciliteitskast voor opstelling CV-installatie en aansluiting wasmachine. Slaapkamer met dakkapel en vlizotrap naar bergvliering. 2e Slaapkamer (17 m2) met toegang tot badkamer met inloopdouche met glazen deur, nostalgisch wastafelmeubel en tweede toilet.

2e Verdieping: bergvliering.

De Van Limburg Stirumstraat ligt aan het historische deel van Krommenie, de Noorderhoofdstraat, waar je vanuit de woning op uitkijkt. De straat zelf is geen doorgaande route wat het verkeersveilig en dus kindvriendelijk maakt. Ook de omgeving is ideaal voor kinderen: het Agathepark ligt om de hoek, op een andere hoek ligt een beschermde speeltuin, een ander plein met speeltoestellen is nog dichterbij. Supermarkten, sportverenigingen, de gezellige hoofdstraat met alle delicatessen, speciaalzaken en verswinkels, daar loop je allemaal binnen vijf minuten naartoe. Horeca vind je hier ook in verschillende smaken. De Van Limburg Stirumstraat is een rustige straat in het levendige deel van het Krommeniese dorpshart. Je bent er zo uit, binnen 10 autominuten zit je op één van de aansluitende Rijkssnelwegen en ben je ruim binnen het half uur in Amsterdam, Haarlem of Alkmaar. En ben je afhankelijk van het openbaar vervoer? De bus stopt om de hoek en, als je de fiets pakt, sta je binnen 10 minuten op het perron. Fiets geparkeerd, ingecheckt en wel. In de spits gaan er vier sprinters naar Amsterdam CS.

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte 81 m2;
- inhoud 308 m3;
- perceelgrootte 117 m2 eigen grond;
- zonnige tuin
- rustig straatje in levendig dorpshart met gezellige winkels en horeca;
- centrale ligging, je zit zó op de snelweg of in de trein;
- CV-ketel is lease à € 45,= per maand;
- aanvaarding in overleg.

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

Eengezinswoning

Type woning

Vrijstaande woning

Bouwjaar

1910

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

308 m³

Woonoppervlakte

81 m²

Perceeloppervlakte

117 m²

Indeling

Aantal kamers

3

Aantal slaapkamers

2

Voorzieningen

Rolluiken, Tv kabel

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

C.v.-ketel

Isolatie

Dubbel glas

Energielabel

D

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin

Ligging tuin

Zuid

Garage/berging

Garage

Geen garage

Schuur / berging

Vrijstaand hout

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zonnige tuin

 

Groene omgeving

 

Kindvriendelijke buurt

 

Dorpse sfeer, authentiek pand, gezellige rustige buurt

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's