Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 419.500,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

De jaren dertig hebben de naam maar twintig jaar eerder konden ze er ook wat van, getuige dit sfeervolle herenhuis aan de Padlaan in Krommenie! Hier vestigden zich de artsen en andere notabelen van het dorp, in riante woningen, waarmee deze laan haar statigheid verwierf. Het gedetailleerde siermetselwerk, de zij-erker, het imposante portiek met hardstenen stoep en voordeur met smeedijzer... en dat is de voorkant. Via het smeedijzeren hek rijd je trouwens de auto het erf op, elektrisch en op afstand bediend. Eerste punt voor comfort is binnen...
Deze uitstekend onderhouden woning staat volledig vrij, je kunt er geheel omheen lopen. Met aan de ene kant de steeg, die leidt naar de zonnige en fraai met een langgerekte vijver, paden, leibomen en zonneterrassen ingerichte achtertuin van 13 meter diep en 9,5 meter breed. Achterin staat een houten tuinhuis met fantastische veranda. Dit is het hele jaar door genieten geblazen. Vanaf het vroege voorjaar pak je hier de eerste zonnestralen en is dit de ideale plek om te loungen, alleen of met vrienden. Dat de dag hier eindeloos wordt, is het perfecte ontstressen... Aan de andere kant ligt de van de weg beschutte erker, middenin de begroeiing die vanaf dit moment met de dag mooier en rijker wordt.

Binnen wordt de nostalgische toon doorgezet maar dan als de stijlvolle verbeelding van hoogwaardig comfort. In de hele woning ligt een lichte laminaatvloer, behalve in de sanitaire ruimtes en de keuken, daar zijn plavuizen (in de keuken met vloerverwarming!) gelegd. De hal, in meer dan een eeuw oude woningen vaak een indrukwekkende plek want daar moest het bezoek geïmponeerd worden, heeft een lambrisering in dezelfde stijl, perfect combinerend met het houtwerk van de trap en de plafondbalken. De bijna 13 meter lange woonkamer heeft een ingebouwde open (gas-)haard in de voorkamer, een riante erker met twee lichtkoepels en dubbele openslaande deuren aan de achterzijde. De keuken staat hiermee in verbinding, het kookeiland vormt een soort natuurlijke begrenzing die wordt benadrukt door de zwart/witte plavuizen. Deze zijn een cosmetische verwijzing naar het verleden maar vormen, samen met de rest van de keuken, het summum van modern wooncomfort door de elektrische vloerverwarming. De betonlook voor het werkblad, glad afgewerkte panelen en robuuste rvs handgrepen vormen een luxe geheel. Met een vijfpits inductiekookplaat in het schiereiland en andere inbouwapparatuur als een koel-/ vriescombinatie, vaatwasser, combi-oven en espressomachine mag je tenminste wel spreken van luxe, vinden wij...

Boven is een toonbeeld van de toekomst, in een herenhuis waarvan de geschiedenis meer dan een eeuw teruggaat. Dat laatste wordt gesymboliseerd door de levensgrote foto waarmee de overloop versierd is. Padlaan 15 te Krommenie, in al haar glorie, in de tijd waarin het is gebouwd. Een directe link met de historie! De toon van de toekomst ligt in de vernieuwde indeling. Oorspronkelijk waren er meer slaapkamers maar hier is gekozen voor grote vertrekken voor wassen, kleden, slapen en baden. Vooral het laatste heeft royaal de ruimte gekregen. Een inloopdouche met jetstralen, vloerverwarming, een separaat ligbad, een tweede toilet én een apart urinoir en een dubbele wastafel maken dit tot méér dan een badkamer. Met de grote ramen en smaakvolle inrichting is dit een heerlijke wellnessruimte geworden. Dat zit niet alleen in de zachtgrijze tegels en het witte sanitair maar vooral ook in de luxe van het oppervlak.
Een van de twee slaapkamers heeft de aansluitingen voor de wasmachine en -droger. Dit vertrek laat zich weer heel gemakkelijk splitsen zodat er weer meerdere ruimtes ontstaan.

Indeling:
Begane grond: entree, vestibule met meterkast. Gang met trap, vaste kast en toilet met fontein. Woonkamer met in voorzetwand geïntegreerde haard (met glas) en ruimte voor apparatuur en tv. Erker met zijramen en lichtkoepels. Dubbele openslaande deuren naar achtertuin. Halfopen keuken met kookschiereiland (5-pits inductie kookplaat en afzuiging) en inbouwapparatuur (vaatwasser, boiler, koelkast, vriezer, combi-oven en coffeemaker) aan andere zijde van de U-opstelling. Betonlook werkblad en rvs handgrepen.
Eerste verdieping: overloop met diepe kast met oa. plaats voor de wasmachine en droger. Slaapkamer (bijna 19 m2), 2e slaapkamer (mogelijkheid splitsing naar 3e slaapkamer) met in kast weggewerkte aansluitingen wasmachine en -droger en vlizotrap naar zolderberging.
Geheel betegelde badkamer (bijna 15 m2!!!) over de volle breedte van de woning met vloerverwarming, inloopdouche, met jetstralen en stortdouche, ligbad, meubel met dubbele wastafel, tweede toilet en urinoir.
Vliering (te bereiken via vlizotrap) over bijna de gehele lengte van de woning met opstelling van de cv-ketel.
Buitenruimte: voor- en zijtuin met elektrisch, op afstand bedienbaar, rolhek en parkeerplaats voor (elektrische) auto (laadpaal ter overname). Steeg naar beschutte en fraai ingerichte achtertuin met terrassen en waterpartij. Vrijstaand houten tuinhuis met veranda.

De Padlaan ligt in het verlengde van de doorgaande route, het kost maar een paar autominuten om op de snelweg te komen. De Ring A10 ligt op een kwartier sturen, zeker nu de tweede Coentunnel zich prima van haar doorstromende taak kwijt. De notabelen van vroeger woonden middenin het dorp, net aan de rustige rand, maar wel met alle winkels en voorzieningen onder handbereik. Dat is nog steeds zo. De gezelligste winkels en restaurantjes van de Zaanstreek liggen om de hoek! 's Morgens verse broodjes bij de bakker... twee minuten lopen. Dagelijkse boodschappen bij de supermarkt... drie minuten lopen. Boekwinkel en bloemenkraam op de hoek. Allerlei versspecialisten en delicatessen... allemaal binnen vijf minuten wandelen. Echt een superplek!

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte 140 m2;
- inhoud 566 m3;
- perceelgrootte 278 m2 eigen grond;
- heerlijke tuin (13 x 9,5 meter!) met veel privacy;
- parkeren op eigen terrein, op afstand bedienbaar elektrisch rolhek;
- superligging ten opzichte van verswinkels, speciaalzaken en delicatessen;
- uitstekende bereikbaarheid Rijkssnelwegennet;
- zo te betrekken, zowel huis als tuin zijn áf;
- aanvaarding in overleg.

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Woonhuis

Type woning

Vrijstaande woning

Bouwjaar

1915

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

566 m³

Woonoppervlakte

140 m²

Perceeloppervlakte

278 m²

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zonnige tuin

 

Gezellige buren

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's