Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 200.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Deze omstreeks 1910 gebouwde woning aan de Jan de Wittestraat 93 in Koog aan de Zaan heeft alles mee: de locatie is top, in een rustig, pittoresk straatje, vlakbij het Koogerpark. De woning zelf is fraai verbouwd, met respect voor de authentieke details. De kers op de taart is de heerlijke tuin op het zuidwesten.

Koog aan de Zaan heeft een oude dorpskern. Dat karakteriseert zich door de bouw, panden uit diverse perioden met diverse bouwstijlen kenmerken oud-Koog, aan de oostzijde van het spoor. De Jan de Wittestraat ligt daarin heel centraal - en toch op een 'rustig achteraffie', zoals we dat in de Zaanstreek noemen. Het NS station ligt op 1 minuut lopen en ook de winkelstraat ligt op loopafstand, het eerder genoemde Koogerpark om de hoek.

Deze tussenwoning is gebouwd in de vandaag de dag zo populaire bouwstijl die hoort bij de vroege jaren '30. Door de woonkamer met de houten vloer, de spiltrap en de boog naar de keuken die overkijkt op deze nostalgische straat wordt een gezellige sfeer gecreëerd. De achterhal met wasmachine-ruimte en toilet kan fungeren als 'klompenhok’.

Boven hebben de dakkapellen aan zowel voor- als achterzijde heel wat praktische vierkante meters opgeleverd. Daardoor zijn drie slaapkamers ontstaan en een comfortabele badkamer, met wastafelmeubel, praktische douchehoek en hangend toilet. Ook hier geldt weer, net als in de rest van deze woning, alles is keurig onderhouden.
De zolder is eigenlijk een bergvliering, bereikbaar met een vlizotrap, hier vindt u de cv installatie.

De tuin op het zuidwesten biedt zon waar het kan en schaduw waar het moet, o.a. door een groot elektrisch zonnescherm. Voor de klus en tuinspullen is volop plek in de chaletberging, met elektriciteit.
Daarnaast is er separaat een garage te koop, ook met elektriciteit, gelegen aan dezelfde straat. Vraagprijs voor de garage bedraagt € 30.000,-- k.k.

Indeling.

Begane grond: entree/hal met meterkast, doorzonwoonkamer met spiltrap. Straatgerichte keuken voorzien van elektrische kookplaat, combi-oven, en koelkast. Via de achterhal ofwel 'klompenhok' met wasmachine-aansluiting en toiletruimte en toegang tot de achtertuin op het zuidwesten met vrijstaande houten chaletberging.
1e verdieping: overloop, 3 slaapkamers, badkamer met wastafel, douche en 2e toilet.
Zolder: vliering met cv-installatie (2006).

Bijzonderheden:
- perceeloppervlakte 134 m2 eigen grond;
- woonoppervlakte 79 m2;
- inhoud 279 m3;
- fundering niet onderzocht;
- garage separaat te koop, vraagprijs € 30.000,-- k.k.

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

aan het woord

“In de hectiek van alle dag is het hier heerlijk thuis komen, het is een oase van rust. Al vroeg in het voorjaar en nog laat in de zomer kan je in de achtertuin van de zon genieten. Ik hoor van veel visite: "ik krijg hier een vakantiegevoel". En dat zo dicht bij de stad en het station is een unieke combinatie.”

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Woonhuis

Type woning

Tussenwoning

Bouwjaar

1915

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

279 m³

Woonoppervlakte

79 m²

Perceeloppervlakte

152 m²

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin

Tuin oppervlakte

55 m²

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zonnige tuin

 

Gezellige buren

 

Groene omgeving

 

Kindvriendelijke buurt

 

Dichtbij OV

 

Fijne lichtinval

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's