Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 498.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Het eerste wat de bewoners van deze twee-onder-één-kapwoning aan de Blauwe Ring na de oplevering in 2000 deden, was de indeling veranderen. Onder binnenhuisarchitectuur werd een deel van de hal bij het leefgedeelte getrokken en kreeg de keuken ruim baan op een centrale plaats in het huis. Glasblokken markeren de open trap en laten het licht vrijelijk door de woning stromen. Het open karakter wordt benadrukt door de gebruikte kubistische stijl. Veel vierkanten en rechthoekige vormen, zelfs voor het sanitair. De primaire kleuren, waarbij zwart en wit de hoofdtonen spelen, passen hier precies bij. En dan... heel verrassend... een zacht ronde, glooiende vorm. Hier is heel kunstzinnig met ruimte en inrichting omgesprongen. Strak en toch gezellig, spannend en toch snel een thuisgevoel.

Genieten van vorm, kleur en van het leven. Dat straalt deze woning uit. Te beginnen met de keuken. Fraai vormgegeven, het is een Bulthaup, met apparatuur die men zou verwachten in een professionele keuken. Hierdoor wordt koken, eten en aanzitten een sociale bezigheid. Het hart van het gezin. De extra brede oven, de aparte gaswokbrander en de inductie kookplaat nodigen uit om voor grote gezelschappen, of in meerdere gangen, te koken. De wasemkap heeft een aparte mechanische ventilatieschacht gekregen om bak- en braadluchten af te voeren. De andere vertrekken op de benedenverdieping staan in directe en open verbinding met de keuken dus dat is fijn. De eetkamer ligt aan de voorzijde van de woning, de trap naar de eerste verdieping fungeert als een natuurlijke scheiding tussen het eet- en zitgedeelte. Door de glasblokken stroomt het licht hier nog vrijelijk door en krijgt het hele vertrek licht en lucht. De natuurstenen vloer, met comfortabele vloerverwarming en convectorverwarming waardoor het altijd aangenaam is en zonder ontsierende radiatoren.

De zitkamer heeft een schuifpui naar het zonneterras, met een verdiept tweede terras aan het water. Hiervoor is een compleet nieuwe damwand geslagen om afkalving en verzakking tegen te gaan. Hier is het dus alleen maar genieten geblazen van het water, zonder de nadelen. Als het zonnetje te warm of de wind te fris is, biedt het knikarm zonnescherm uitkomst. Dit is gevelbreed en houdt het zonlicht ook uit het interieur.
Een aparte buitenkeuken is tegen de achtergevel van de garage gebouwd. De grilldome verhuist mee maar de overkapping, waarin rekening is gehouden met een rookkanaal, kan worden overgenomen.

Boven zijn drie ruime slaapkamers, een royale badkamer en een serieuze walk-in-closet. Eigenlijk een kamer voor de kleding want 'kast' doet deze ruimte absoluut geen recht! Ook hier is weer gekozen voor een indeling waarbij praktisch en comfort compleet in balans zijn. Een separaat toilet, waardoor de badkamer enerzijds ruimer opgezet kon worden en aan de andere kant meteen een plek van privacy en van totale ontspanning is geworden. Met een inloopdouche, twee wastafels en een vrijstaand ovalen ligbad. Tijdens de ochtend- en avondspits binnen een gezin is deze ruimte prima met elkaar te delen maar terugtrekken en totale wellness ervaren kan dus óók!

Indeling:
Begane grond: overdekt portiek met aparte ingang naar inpandige berging.
Entree woning, hal met meterkast en toilet met fontein. Eetkamer. Trapopgang met glasblokkenwand. Woonkamer met schuifpui naar zonnige achtertuin. Bulthaup keuken met kookeiland (met inductiekookplaat én gaswokbrander) en water-, apparatuur- en kastenwand. Inbouwapparatuur betreft extra brede combi-oven, magnetron, koel-/ vriescombinatie en vaatwasser. Toegang tot inpandige berging.

Eerste verdieping: overloop, 1e en 2e slaapkamer, ruime walk-in-closet. 3e Slaapkamer met vaste kast. Separaat toilet. Royale en comfortabele badkamer met inloopdouche, dubbele wastafels en ovaal ligbad. Berging met aansluitingen voor wasmachine en -droger.

Buitenruimte: parkeerplaats, garage met openslaande deur naar zonneterras, gevelbreed knikarmscherm en overkapping buitenkeuken (ter overname). Opnieuw beschoeid, royaal en aan het water gelegen tweede terras.

De Blauwe Ring ligt in het zuidelijke deel van Saendelft. Aan de kant waar het allemaal begon, met luxe woningen en brede straten met voldoende parkeergelegenheid. De Dorpsstraat ligt om de hoek, met haar gezelligheid en landelijke sfeer.
Wat ook om de hoek ligt, is de aanrijdroute naar het Rijkssnelwegennet. De, speciaal voor de bewoners van Saendelft, aangelegde Noorderveenweg leidt direct naar de A8. Een snelweg die je bijna niet meer hoort in de dagelijkse filemeldingen, de tweede Coentunnel doet haar doorstromende werk prima. De Ring A10 is dan ook binnen een kwartier te bereiken. Met daarachter de Zuidas, Schiphol, Utrecht... et cetera.

Deze woning is een heerlijke plek om thuis te komen en volledig te ontstressen. Het water met bloeiende waterlelies en de groene rietkragen vormen het palet voor landelijke rust. Fietsliefhebbers trekken de velden rondom Assendelft in, richting de karakteristieke Watertoren, naar de gezelligheid van winkels en restaurants, of gewoon het lange lint af van de Dorpsstraat waarbij de rijke historie van dit boerendorp binnen de Zaanstreek gepasseerd wordt.

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte 165 m2;
- inhoud 608 m3;
- perceelgrootte 274 m2 eigen grond;
- zonnige tuin op het zuiden, met heerlijk terras aan het water;
- inpandige berging en aangebouwde garage;
- natuurstenen vloer met vloerververwarming op de begane grond;
- luxe Bulthaup keuken met kookeiland en uitgebreide apparatuur;
- aanvaarding in overleg.

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

aan het woord

““Wij hebben genoten van de Blauwe Ring 123, Assendelft maar nu we wat ouder worden gaan we verhuizen naar een senioren woning.. Het is altijd heerlijk om in de woonkamer te zitten! Dankzij het grote aantal ramen is er altijd voldoende licht en uitzicht. Met de openslaande deuren ben je direct in de grote achtertuin (op het zuiden) en heb je de hele dag door een heerlijk zonnetje. Hier hebben wij iedere zomer met de hele familie heerlijk kunnen genieten!””

 

aan het woord

“Het huis heeft 2 eigen parkeerplaatsen. Dus altijd plek.”

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Woonhuis

Type woning

2-onder-1-kapwoning

Bouwjaar

2000

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

608 m³

Woonoppervlakte

165 m²

Perceeloppervlakte

274 m²

Energie

Energielabel

A

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Aan water

 

Twee onder een kap

 

Eigen parkeerplek

 

Ligt aan viswater. Vanaf de stijger worden grote karpers, zeelt,en flinke palingen gevangen. Door te kloppen op de stijger komen de karpers huin dagelijks voer halen.

 

Een meerkoeten paar broed elk jaar aan de overkant. Het heeft minimaal 2 broedsels per zomer.

 

Het is een rustige wijk, geen overlast van doorgaand verkeer.

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's