Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 195.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Steeds zeldzamer, een eengezinswoning zoals deze aan de Klaproosstraat in Krommenie. Zo dichtbij Amsterdam, alle dagelijkse voorzieningen onder loopbereik en dan met drie slaapkamers en een riante tuin voor en achter... in een betaalbare prijsklasse. Ideaal voor startende gezinnen en doorstromers van huurwoningen. Want dan is één ding zeker: je woonlasten gaan flink omlaag en je woongenot gaat flink omhoog!

De Klaproosstraat ligt middenin de Rosariumbuurt, die de Krommenieërs allemaal kennen als de kruidenbuurt, in een straat waar eigenlijk alleen bestemmingsverkeer komt. De wijk is vooral populair bij gezinnen met jonge kinderen, de brede stoepen en verschillende speelveldjes zijn dan ook een paradijs voor spelende peuters en kleuters. Hier vinden ze leeftijdgenootjes om mee te spelen, en leren ze spelenderwijs de wereld verkennen. De natuur ligt daadwerkelijk om de hoek van de straat. Het veenweidegebied is natuurlijk een walhalla voor jonge avonturiers. Wel eerst leren zwemmen, dat kan in het pas opgeleverde nieuwe binnen- en buitenzwembad dat weer om de andere hoek ligt... Steeds zeldzamer, zeiden we toch. De rustige en toch supercentrale ligging is er voor een groot deel debet aan dat woningen in deze buurt gewild zijn.

Over de woning zelf kunnen we eigenlijk kort zijn. Die is áf en kan eigenlijk zo betrokken worden. Deze woningen zijn, met hun grote raampartijen en platte daken, vrij gemakkelijk in te richten. Geen schuin aflopende muren of hoeken. Toch is hier gekozen net een stap méér te zetten en te kiezen voor maatwerk. De tegellaminaatvloer van de benedenverdieping combineert uitstekend met de raamdecoratie, terwijl de metalen beschermingsschotten terugkomen in zowel radiatorombouw, bij de keuken, in het toilet als in de radiatorombouw van de woonkamer. Daardoor ontstaat eenheid en een gevoel van ruimte.

De doorzonwoonkamer heeft een directe doorgang naar de keuken in hoekopstelling. Daar is alles voorhanden wat een gezin nodig heeft, waarbij de apparatuur ingebouwd is, zoals gaskookplaat, wasemkap en vaatwasser, behalve de koelkast. Die mag tegenwoordig gezien worden, denk Amerikaanse koelkast, of zo'n hippe Smeg...

De beschutte achtertuin is de perfecte weerspiegeling van de woning: strak, stijlvol en comfortabel met een tikkie eigenzinnigheid. De overkapping is natuurlijk geweldig. Doordat het dak lichtdoorlatend is, geniet je hier van de zeer vroege lente tot diep in de herfst van het buitenleven. De stenen schuur en de vrijstaande houten berging bieden plek aan fietsen, scooters, tuinstoelen, gereedschap, noem het maar op! De poort vormt de begrenzing met de achterliggende steeg tussen de achtertuinen. Dat betekent heel wat meters afstand tussen de woningen onderling. Aan de voorzijde idem dito. De afstand van de straat tot de woning, door de voortuin, garandeert een zekere mate van privacy. Ook weer een reden waarom deze buurt zo populair is!

Boven zijn drie slaapkamers en een compacte badkamer. Door in het laatstgenoemde vertrek het meubel met de wastafel in de hoek te plaatsen wordt ruimte gewonnen voor de inloopdouche met schuifwand. De CV-opstelling en aansluiting voor de wasmachine ligt nu in één van de niet gebruikte slaapkamers. Daar kan gemakkelijk een wandje met een deur tussengezet worden en dan blijft er nog steeds een royaal slaapvertrek over.

Indeling:

Begane grond: entree, hal met meterkast. Toilet en trapopgang met diepe kast. Fraaie lambrizering tot aan de overloop. Doorzonwoonkamer met boog naar de keuken in hoekopstelling. Inbouwapparatuur: gaskookplaat, afzuigkap, vaatwasser. Praktische anderhalve gootsteen en eengreeps mengkraan. Openslaande deur naar solide overkapping met lichtdoorlatend dak en beschutte, fraai betegelde achtertuin. Stenen berging en vrijstaande houten schuur. Achterom.

Eerste verdieping: overloop met bergvliering. 3 Slaapkamers waarvan 1 met opstelling CV-installatie en aansluiting wasmachine. Badkamer met luxe wastafelmeubel, handdoekenradiator en inloopdouche met scheidingsschuifwand.

Vanaf de Klaproosstraat is het zegge en schrijve 6 minuten fietsen naar het NS station Krommenie-Assendelft. Van daaruit vertrekt in de spits vier keer per uur een Sprinter naar Amsterdam, 24 minuten later stap je uit op het CS. Kost je dus exact een half uur.

Met de auto is de doorstroming vanuit Krommenie ideaal. Zowel de A8 richting Ring A10 om Amsterdam als de A9 rij je binnen een paar minuten op. Ook het provinciale wegennet komt bij Krommenie samen waardoor je letterlijk alle windstreken vlot kan bestrijken. En dat brengt ons de volgende aanwijzing voor de grote belangstelling voor deze woningen.

Bijzonderheden:

- woonoppervlakte 69 m2;
- inhoud 243 m3;
- perceelgrootte 129 m2 eigen grond;
- centrale ligging ten opzichte van voorzieningen, Rijkssnelwegennet en OV;
- verzorgde en goed onderhouden woning;
- fraaie tegellaminaat vloer op de begane grond, bijpassend houtlaminaat op de verdieping;
- aanvaarding in overleg.

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Woonhuis

Type woning

Tussenwoning

Bouwjaar

1960

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

243 m³

Woonoppervlakte

69 m²

Perceeloppervlakte

129 m²

Energie

Energielabel

E

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zeer rustige buurt, 10 miuten lopen van het centrum

 

Zonnige tuin

 

Gezellige buren

 

Groene omgeving

 

Kindvriendelijke buurt

 

Voldoende parkeergelegenheid

 

Dichtbij OV

 

Fijne lichtinval

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's