Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 265.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

WAUW! Wat een plek! Aan De Streep, in de Delftbuurt, van Assendelft vinden we deze royale hoekwoning met heerlijke tuin aan het water. Door de dakopbouwen wordt alle leefruimte benut, geen vierkante centimeter gaat verloren. Dat levert 5 slaapkamers op. Of 4 slaapkamers en een wasruimte. Of 3 slaapkamers, een wasruimte en een werkkamer met riant uitzicht. Of... Zo kunnen we eindeloos doorgaan!

De woning is netjes. Zichtbaar goed onderhouden en zorgvuldig afgewerkt. Zowel binnen als buiten is veel met hout gewerkt. In de woning is ook veel met hout gewerkt. De chique eiken lamelparketvloer in de woonkamer loopt door in de keuken, waar hetzelfde lichte eiken met rvs gecombineerd is. Het rustieke gasfornuis, met vijf pitten en combi-oven, is hierin de blikvanger. Twee werkbladen, mooi bijpassend van het oerpraktische roestvaststaal, herbergen heel erg veel opbergruimte, evenals de vaatwasser. Met een eigen koelkast kan de persoonlijke invulling worden gegeven.

De 5 slaapvertrekken worden verdeeld over de twee bovenste woonlagen, ook hier weer veel zichtbare houtafwerking waarbij de natuurlijke kleur gerespecteerd is. Dat oogt misschien een tikkie belegen maar bedenk daarbij meteen dat een paar blikken verf direct voor een compleet nieuwe uitstraling zorgen.
Op de zolderverdieping is, door de bovenste dakkapel en het dakraam, een heerlijke kamer ontstaan waar aan twee kanten licht invalt. Een bureau met uitzicht over de wijk en het vrije veld daarachter en het leven krijgt er weer een heleboel genietmomenten bij!

Nu we over genieten gaan praten, móeten we het over de buitenruimte hebben, buiten de royale leefruimte en de superligging een groot pluspunt van deze woning. De sloot, die uitmondt in De Delft, die op haar beurt weer voert naar het vrije veld en uitgestrekte veenweidegebieden in en rond de Zaanstreek, loopt langs het huis. Zowel de voortuin als de brede eigen groenstrook aan de zijkant van de woning hebben een waterkant. Hier kan een bootje gelegd worden! Dat kan ook aan de riante achtertuin want ook die heeft, naast gazons en perken, een waterkant. De woonkamer komt uit op een zonneterras van vlonders. Het houten chalet meet bijna 30 m2 vloeroppervlak met de gezellige ruitjes en dubbele openslaande deuren en een veranda, waar je ook heerlijk beschut kunt zitten. De tijd om hier de vruchten van te plukken dient zich vroeg in het voorjaar aan, om tot ver in de herfst te blijven duren... Directe verkeersgeluiden ontbreken, De Streep kent geen doorgaand autoverkeer. En dit is de laatste hoek van de straat, waar alleen de bewoners parkeren, hierna wordt het een fietspad.

Indeling:
Begane grond: entree, hal met meterkast en trapopgang. Toilet met fontein. Royale woonkamer met vaste kast en openslaande deur naar achtertuin. Moderne keuken met dubbele opstelling van eikenhouten kast- en ladenfronten, rvs werkbladen en dito apparatuur, met rustiek vijfpits gasfornuis met combi-oven, boiler en wasemkap. Ingebouwde vaatwasser.
Eerste verdieping: overloop met vaste trap naar zolderverdieping. 3 Slaapkamers. Badkamer met inloopdouche, met schuifwand, wastafelmeubel en aansluiting wasmachine.
Tweede verdieping: overloop met dakraam en diepe kast voor berging en opstelling CV-installatie (2013). 4e kamer met dakkapel, dakraam en schuifdeur naar extra kastruimte achter knieschot. 5e Kamer met dakkapel en schuifdeur naar extra kastruimte achter knieschot.
Buitenruimte: voor-, zij- en achtertuin, langszij grenzend aan doorgaand vaarwater. Stenen schuur aan voorzijde. Vrijstaand houten chalet in achtertuin (> 12 m2) met dubbele openslaande deuren en veranda.

De Delftbuurt is een ruim opgezette, verkeersvriendelijke en vooral groene wijk midden in het oude centrum van Assendelft. Het lange lintdorp heeft hier de dagelijkse voorzieningen geconcentreerd, zoals verswinkels en supermarkten, scholen en sportverenigingen. De uitvalsweg naar de A8 ligt praktisch om de hoek, sla je linksaf dan ga je naar de A9. Dat betekent dat zowel Amsterdam als Haarlem en Alkmaar ruim binnen het half uur te bereiken zijn. Ook in de spits want sinds de tweede Coentunnel en gerestaureerde Velzertunnel zijn ontsloten, horen we deze snelwegen opvallend weinig in het filenieuws genoemd komen!
Dat er ook veel gefietst wordt - met bijbehorende infrastructuur - in Assendelft, heeft niet alleen met recreatie te maken maar ook met de centrale ligging. Met een half uurtje peddelen bestrijk je alle dorpen en steden rondom de Zaanstreek. Variërend van Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest, Wormerland en alle Zaanse gemeenten. En neem maar van ons aan, welke windrichting je ook opgaat, er valt genoeg te genieten!

Neem de proef gerust op de som. Maak een afspraak voor een bezichtiging en plan ruimschoots de tijd om de omgeving te verkennen. Eén risico... je bent meteen verkocht!

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte 103 m2;
- inhoud 330 m3;
- perceelgrootte 247 m2 eigen grond;
- fantastisch plekje aan het water, direct aansluitend op vaarwater De Delft;
- geweldige ligging ten opzichte van Rijkswegennet, gezellige Dorpsstraat, scholen en (sport-) verenigingen;
- 4 royale slaapkamers, plus een 5e vertrek (werk-, hobby-, was- of slaapruimte!);
- aanvaarding in overleg.

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

aan het woord

“Het is zo’n heerlijk huis, wij wonen hier al vanaf de oplevering, de buren ook trouwens. ‘ s winters is het een lekker warm huis en ‘s zomers is het hier heerlijk koel. Dankzij de sloot horen we het gehele jaar het gezellige gesnater van de eenden en in de zomeravonden het gekwaak van kikkers. Ook zitten er hier heel veel vogels, er woont een roodborstje in de voortuin, een koppel Vlaamse gaaien in de achtertuin, een koppel tortelduiven in de fruitbomen. Ook zijn er veel koolmezen, mussen en parkieten te zien.”

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Woonhuis

Type woning

Hoekwoning

Bouwjaar

1984

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

337 m³

Woonoppervlakte

93 m²

Perceeloppervlakte

247 m²

Energie

Energielabel

C

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin, Zijtuin

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zonnige tuin

 

Gezellige buren

 

Groene omgeving

 

Kindvriendelijke buurt

 

Voldoende parkeergelegenheid

 

Dichtbij OV

 

Fijne lichtinval

 

Veel opbergruimte

 

Grote tuin, privacy, dichtbij voorzieningen

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's