Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 269.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Deze uitgebouwde woning staat vrijwel midden in Hoogland. Vrij uitzicht aan de voorzijde; een met veel zorg aangelegde diepe en zonnige achtertuin met enkele terrasjes, een waterpartij, een ruime houten berging en een achterom; op de begane grond een aangenaam lichte leefruimte met een aangebouwde serre voorzien van dubbele tuindeuren; een compacte, half openkeuken en een aansluitende bijkeuken ; op de verdiepingen zijn vier slaapkamers in diverse afmetingen. Kortom een aantrekkelijke (starters)woning. Technisch is de woning goed onderhouden en voorzien van dubbelglas en kunststof kozijnen.

De woning ligt in een rustige straat. De omgeving is zonder meer kindvriendelijk en de ligging gunstig t.o.v. de winkels, scholen, het stadspark en verdere voorzieningen. En ten slotte staan het karakter, de activiteiten en de sfeer van Hoogland garant voor optimaal woongenot.

Indeling:

Begane grond: Hal met meterkast, trapopgang, vernieuwde toiletruimte en de deur naar de woonkamer. In deze heerlijk lichte leefruimte ligt een eiken lamelparketvloer en er staat een houtkachel; aansluitend is de aangebouwde serre en de doorgang naar de keuken. Deze is voorzien van de nodige kast –en ladenruimte en enkele inbouwapparaten. In de bijkeuken zijn onder andere de wasmachine en droger opgesteld.

Op de eerste verdieping bevinden zich drie slaapkamers in diverse afmetingen en de vernieuwde badkamer welke is uitgerust met een douche, een wastafel en een toilet.

Op de overloop van de tweede verdieping is de CV-ketel (2014) geplaatst. Verder is hier een vierde slaapkamer en de nodige bergruimte.

Algemeen:
- De badkamer en de toiletruimte zijn vernieuwd in 2013
- De CV-ketel is vervangen in 2014
- Uitbouw serre en bijkeuken 2005
- Ramen aan de voorzijde zijn voorzien van screens
- Kozijnen uitgevoerd in kunststof en aluminium(serre) en voorzien van HR++ dubbel glas

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

aan het woord

“Wij hebben hier 40 jaar met veel plezier gewoond, in een rustige omgeving, genietend van onze grote fraai ingerichte tuin, genietend ook van de rijkdom aan vogels, insecten e.d. 's Nachts is het uitermate rustig. Ook alle voorzieningen zijn dichtbij, dus het meeste konden wij lopend af. Centraal gelegen in het midden van Nederland, is de bereikbaarheid van de rest van Nederland uitstekend. Ook de fraaie binnenstad van Amersfoort is op 10-15 minuten fietsen dichtbij. Eigenlijk konden wij alle boodschappen e.d. lopend of fietsend doen. De aanbouw van de serre met de openslaande deuren naar het grote terras geeft veel licht en de mogelijkheid om op mooie zomerse dagen op het terras te ontbijten en een krantje te lezen. Het terras is voorzien van een soort pergola, waarover een zeil kan worden getrokken, op hele warme dagen zit je hier nog lekker koel. De achtertuin ligt op het noorden, maar is zo diep dat je er op verschillende zitjes zowel in de (voorjaar)zon kan zitten, maar ook in de schaduw. De lijst van planten in de tuin omvat bijna 90 soorten vaste planten, circa 60 soorten heesters, 5 soorten (kleine) bomen, 10 soorten klimplanten, een apert gedeelte met rotsplanten, circa 7 soorten siergrassen, 5 soorten varens, enkele kleine coniferen, en nog wat bolgewassen. Nu de kinderen al enige tijd de deur uit zijn, en wij wat op leeftijd zijn gekomen, worden bepaalde zaken zoals tuinonderhoud, ramen lappen, traplopen voor ons te zwaar, vandaar dat we deze plek- en dit huis, met enige weemoed, toch gaan verlaten.”

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Woonhuis

Type woning

Tussenwoning

Bouwjaar

1959

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

314 m³

Woonoppervlakte

97 m²

Perceeloppervlakte

260 m²

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin

Tuin oppervlakte

201 m²

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zonnige tuin

 

Gezellige buren

 

Groene omgeving

 

Kindvriendelijke buurt

 

Energiezuinig

 

Voldoende parkeergelegenheid

 

Dichtbij OV

 

Vrij uitzicht

 

Fijne lichtinval

 

Veel opbergruimte

 

Oriëntatie zeer geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen, dak aan voorzijde pal zuid en onder hoek 33 graden

 

Ruime keuze in supermarkten, op loopafstand, van lage- tot hogere prijsklasse

 

Speeltuin aan het einde van de straat, groot speelveld/vliegerveld op loopafstand

 

Bibliotheek aan het einde van de straat, in het buurthuis

 

Meerdere kinderdagverblijven dichtbij

 

Meerdere scholen van verschillende signatuur op loopafstand, bereikbaar via rustige straten

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's