Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 845.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Wonen in een statige herenboerderij op een centrale locatie en gelegen op enkele minuten van de A50 en A1, nabij Apeldoorn, Deventer en Zwolle. Vele grote steden zijn te bereiken binnen 60 minuten zoals Amsterdam, Utrecht, Enschede.

“Servaes Hofstede” uit 1870, omringd door alle vrijheid met een riante tuin, boomgaard, weiland en oefengreen. Daarnaast zijn er nog meerdere bijgebouwen; een guesthouse, theehuis, dubbele garage met een geconditioneerde wijnkamer, en schuren. Deze rietgedekte Herenboerderij, met allure, is de locatie voor uw wonen, werken en hobby’s. Een probleem: de volgende high tea, wijntje met amuse of dinertje willen uw vrienden alleen nog bij u.

Het perceeloppervlakte bedraagt 9.750 m2, de inhoud van het hoofdgebouw is ca.1600m3 en het woonoppervlakte bedraagt ca 400m2. Aan ruimte geen gebrek!


Begane grond:
De entree van de boerderij is aan de voorzijde middels een authentieke voordeur met levensboom. Aan de linkerzijde bevindt zich de nu als eetkamer in gebruik zijnde ruimte met diepe kast (de vroegere bedstee) en met een fraai uitzicht op de tuin. De schouw voor een kachel of haard maakt deze kamer helemaal compleet.

Rechts van de entree is de woonkeuken ruim 25 m2, hoogte 3,20 m, voorzien van een prachtige originele schouw met hierin een groot gasfornuis met meerdere pitten en enkele ovens. Brede plankenvloerdelen, balkenplafond en speelse keuken opstelling. Vanuit de woonkeuken is er een doorkijkje naar de living.

Rechts van de woonkeuken is een ruimte, die thans als werkkamer in gebruik is, met een schouw, waarin vaste, op maat gemaakte boekenkasten zijn gemaakt.

Vanuit de centrale hal, voorzien van estrikken, loopt er een gang naar de tuin. De aanwezige deur wordt thans als ingang gebruikt. Hier is een toilet en de bijkeuken, waar er volop ruimte is voor koelkasten, vriezers, vaat-en wasmachines en berging.
Naast de trap is een grote, vloer verwarmde badkamer met bubbelbad, douche, wastafels en bidet. Verlaten wij deze badkamer, dan komen wij, via antieke dubbele deuren, in de living van 80 m2, hoogte 3,10 m. Hier ligt een esterikken vloer met vloerverwarming. Prominent is de Franse schouw, die met zijn knapperende haardvuur sfeer bepalend is. De op maat gemaakte kasten langs de wanden geven veel bergruimte. Door de originele indeling van deze living is er overal wel een gezellige plek te vinden.

Verdieping:
De trap brengt U naar de verdieping. Op de overloop ligt een vloer van brede planken. Hier is een toilet. Op deze verdieping zijn 3 slaapkamers en een studeer/hobbykamer.
De 1e slaapkamer heeft een grote vaste kast. De masterbedroom heeft aansluitend een eigen badkamer en kleedkamer. De 3e slaapkamer aan de achterzijde heeft een vaste wastafel.
In de grote studeer/hobby kamer van 43 m2, hoogte 2,39 m, met aansluitend een archiefruimte, zijn halfronde ramen geplaatst, wat de ruimte een warm “cottage” gevoel geeft.

Guesthouse:
Vrijstaand, riet gedekte en geheel geïsoleerd 43 m2, hoogte 2,36m. Met eigen groepenkast, verwarmingsketel, alarminstallatie en vliering. Er is vloerverwarming, dus veel comfort. De badkamer is voorzien van douche, wc en wastafel. Naar het terras zijn er openslaande deuren. Verder loopt er een pad naar het gezellige theehuis, dat ook een rieten dak heeft.

Tuin:
Alle gebouwen zijn omringd met borders vol struiken, bloemen en planten.
Ook is er een grote vijverpartij en meerdere gezellige terrassen.
Verder een moestuin met broeikas, omringd door hagen ,weiland en boomgaard met verschillende fruitbomen. Tevens is er een eigen pompinstallatie met verschillende tuinwaterpunten. De professioneel aangelegde oefengreen zorgt voor extra ontspanning.

De kronkelende oprijlaan is voorzien van een elektrische, op afstand bedienbare poort. De parkeerruimte voor auto’s bevindt zich uit het zicht van de woning.

Ook een kippenhok mag niet ontbreken en deze is voorzien van een ruime ren.

Garage/schuur:
De grote schuur ruim 100 m2, heeft verschillende garage deuren en is groot genoeg voor meerdere auto’s. Uw klassieker of anderszins is welkom. In dit gebouw is ook nog een berging voor fietsen en tuin gereedschap, welke afzonderlijk van buiten bereikbaar is.
In de schuur is een geconditioneerde ruimte gebouwd, alwaar de wijnen zijn opgeslagen. Een wens van iedere wijnliefhebber! Op de grote schuur is een met riet gedekte hoed onderdeel van het dak. Aan de zijkant is een verlengd dak geplaatst om het haardhout op te slaan en te drogen.

Nijbroek is een klein dorpje, dat in 1328 werd gesticht door Graaf Reinald II van Gelre. Het begon met de ontginning van de gronden en met de intentie er iets groots te domiciliëren. De eerste boerderijen werden gevolgd door enkele herenboerderijen. Later met parochie, de kerk, wat huizen en natuurlijk de school en een café.

Deze woonboerderij met karakter in Nijbroek is een unieke plek om met je dierbaren te mogen wonen. Je zal die mogelijkheid maar hebben, Wij zien u met genoegen op locatie.

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

Woonboerderij

Type woning

Vrijstaande woning

Bouwjaar

-1906

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

1615 m³

Woonoppervlakte

409 m²

Perceeloppervlakte

9750 m²

Indeling

Aantal kamers

8

Aantal slaapkamers

5

Voorzieningen

Dakraam, Rookkanaal

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

C.v.-ketel

Isolatie

Gedeeltelijk dubbel glas

Buitenruimte

Tuin

Tuin rondom

Garage/berging

Garage

Vrijstaand steen

Schuur / berging

Vrijstaand steen

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zonnige tuin

 

Groene omgeving

 

Voldoende parkeergelegenheid

 

Vrij uitzicht

 

Fijne lichtinval

 

Veel opbergruimte

 

Gezellige buren

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's