Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 275.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Unieke kans! Dit leuke en geheel eigentijds ingerichte driekamerappartement (gebruiksoppervlakte ca. 49m²) met een ruime en zonnige privé voor- en achtertuin (ca. 73m²!!!) en separate houten tuinberging (ca. 5m²). De woning is, mét oog voor detail, recent gerenoveerd met behoud van originele elementen. De woning is gelegen in een fraai en karakteristiek gebouw in de geliefde Vogelbuurt!

De Vogelbuurt is dichtbij het IJ gelegen, op 5 minuten lopen van de pont naar het Centraal Station en 10 autominuten van het centrum (via de IJ-tunnel). Daarnaast is de bereikbaarheid met openbaar vervoer uitstekend te noemen. De bereikbaarheid zal deze zomer met de Noord-Zuidlijn nog sterker verbeteren als in juli de eerste metro gaat rijden. Binnen een paar minuten is met de auto ringweg A-10 Noord bereikbaar of via de IJ-tunnel het centrum van de stad! Voor de dagelijkse boodschappen zijn voldoende winkels in de buurt aanwezig waaronder de Jumbo Food-markt en Dirk van den Broek. Daarnaast is er de gezellige markt op maandag, woensdag en zaterdag in de nabij gelegen Van der Pekstraat.

Amsterdam-Noord ontwikkelt zich in een razend tempo tot een zeer geliefde woonomgeving met een grote diversiteit aan eetgelegenheden waaronder café-restaurant Stork, De Goudfazant, Hangar, de IJ-hallen met restaurant Pllek, het Noorderlicht en De IJ-kantine, Amsterdam Marina met Loetje aan het IJ, de Tolhuistuin en de ADam Tower met restaurant Moon! Op loopafstand pal aan het IJ ligt boutique cinema FC Hyena; een geweldige bioscoop/restaurant en op bij Brouwerij Oedipus is het in het weekeinde en met de Vrijmibo goed toeven! Het fraaie filmtheater EYE en de komst van de Noord-Zuidlijn maken van Amsterdam Noord een hotspot van internationale allure! Het gebied rond het naastgelegen metrostation Noorderpark wordt een bruisende plek en het Noorderpark wordt omgetoverd tot een écht stadspark!

Complex: Het complex bestaat uit vier blokken gelegen rondom het Koekoeksplein. Het complex is gebouwd omstreeks 1920 en bestaat uit 208 woningen, variërend van twee- tot zeven-kamer woningen. De woningen zijn een uniek staaltje bouwkunst van arbeiderswoningen en zijn gebouwd om de voormalige werknemers van de KNSM te huisvesten. Alle woningen zijn voorzien van een individuele cv-installatie en (grotendeels) dubbele beglazing. Alle benedenwoningen hebben een tuin, waarvan de meeste woningen ook een berging in de tuin hebben.

Indeling: Entree, tochtportaal met garderobe en via een originele binnendeur met gezandstraald glas toegang tot de hal, eetkamer met ‘en suite’-schuifdeuren v.v. glas-in-loodramen, authentieke vaste kasten en een geheel nieuwe en fraaie vaste kastenwand, woonkamer met een gezellige schouw en dubbele deuren naar de achtertuin, dichte keuken met eigentijdse keukeninrichting gemaakt van originele houten vloerdelen mét bar, een slaapkamer gelegen aan de voorzijde van de woning met een vaste kast waarin de opstelling van de CV-ketel en wasmachine, badkamer voorzien van douche en wastafel, separaat toilet. De woning is vakkundig gerenoveerd mét behoud van authentieke details zoals de kamer en-suite-deuren v.v. glas-in-loodramen, de originele binnendeuren waarvan 1 met fraai bloemenglas en de schouw in de woonkamer.

Bijzonderheden:
- Bouwjaar 1920
- De zonnige voortuin is ca. 42m²
- De achtertuin met de ochtendzon heeft een grootte van ongeveer 31m²
- Naast de eigen voor- en achtertuin is er ook een gemeenschappelijk binnentuin aanwezig
- De vereniging van eigenaren wordt actief en professioneel beheerd
- De erfpachtcanon is langdurig vooruitbetaald tot en met 1 november 2064.
- De mogelijkheid bestaat om de erfpachtcanon eeuwigdurend af te kopen
- Woonoppervlakte ca. 49m²; inhoud 181m³; Conform NEN 2580; meetrapport is aanwezig
- De woning is de afgelopen drie jaren aan de binnenzijde met oog voor detail gerenoveerd en dat kún je zien.
- De eetkamer kan worden gebruikt als slaapkamer (indien gewenst)
- De erfpachtcanon is vooruitbetaald tot 1 november 2064.
- De servicekosten bedragen ca. € 71,83 per maand
- Eenmalige toetredingskosten VvE
- Het appartement wordt verwarmd middels een individuele CV-ketel (Nefit, 2015).
- Individuele houten berging in de achtertuin (ca. 5m²)
- Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid in de directe omgeving
- Oplevering in overleg

Wij hebben de mogelijkheid dat u de woning alvast online kunt bezichtigen!
Via onze website kunt u de virtuele tour doen in 3D.

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

Anoniem aan het woord

“Sfeervol, warm en knus huis.”

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Appartement

Bouwjaar

1920

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

181 m³

Woonoppervlakte

49 m²

Perceeloppervlakte

0 m²

Energie

Energielabel

E

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zonnige tuin

 

Gezellige buren

 

Voldoende parkeergelegenheid

 

Groene omgeving

 

Kindvriendelijke buurt

 

Dichtbij OV

 

Fijne lichtinval

 

Veel opbergruimte

 

Ruime voortuin

 

Ruime achtertuin

 

Schuur in achtertuin

 

Oude elementen

 

Loopafstand van centrum

 

Populaire buurt

 

Gerenoveerde woning

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's