Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 179.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Het leuke van wonen aan de historische Prins Hendrikstraat in Zaandam is dat achter de authentieke gevels allerlei verrassingen geopenbaard worden. Generaties bewoners hebben de woningen gemoderniseerd, uitgebouwd en opnieuw ingedeeld. Zo ook deze woning, die er uitspringt door de rijke uitstraling van het geknikte puntdak met de glas-in-lood bovenlichten. Hier is nog ouderwets sierlijk metselwerk zichtbaar.

Achter deze gevel echter schuilt een complete metamorfose van het beschikbare woonoppervlak. De woning is zo’n zes meter naar achteren uitgebouwd waardoor de keuken, zonovergoten door het extra dakkoepel, een echte leefruimte is geworden. De originele achtergevel is nog gedeeltelijk intact gebleven waardoor zowel woonkamer als leefkeuken wel verbonden zijn maar toch als zelfstandige vertrekken kunnen fungeren.

De woonkamer is voorzien van sfeervolle houten vloer en balken plafond. De open spiltrap geeft lucht aan de woonkamer en leidt naar de bovenverdieping die vrijwel geheel benut wordt voor twee slaapkamers. Deze indeling kan echter tamelijk eenvoudig worden veranderd naar de eisen van de nieuwe bewoner.

Als wij de nieuwe bewoner voor ons zien dan is dat iemand met liefde voor karakteristieke panden, die authenticiteit waardeert maar die niet opziet tegen het moderniseren van de woning. De fundering dient wel op korte termijn te worden hersteld. Deze woningen staan er immers al meer dan 100 jaar!
Een indrukwekkende balkenconstructie domineert de keuken. Kleurstelling en materiaalkeuze verraden de tijdgeest, functioneel maar gedateerd.

De hoekopstelling met ingebouwde vierpits gaskookplaat en afzuigkap heeft ook een aansluiting voor de wasmachine. Aangrenzend vinden we de geheel betegelde badkamer met toilet. De halfronde douchecabine en wastafel completeren de lichte ruimte. De ca. 17 meter (!) diepe achtertuin grenst aan een brede sloot welke in directe verbinding staat met de Voorzaan. De flinke schuur meet een indrukwekkende 17 vierkante meter dus hobby’s en klussen krijgen hier volop de ruimte!

Indeling:
Begane grond: entree, hal met meterkast. Woonkamer met open spiltrap. Halfopen achterkamer met keuken in hoekopstelling en badkamer met toilet, douchecabine en wastafel in achteruitbouw. Tuin met vrijstaande houten schuur aan doorgaand vaarwater.

Eerste verdieping: overloop. Twee royale slaapkamers aan voor- en achterzijde, respectievelijk 15 en 16 m2.

Tweede verdieping: bergvliering met cv-installatie te bereiken met vlizotrap.

De Prins Hendrikstraat ligt in Zaandam Oud-Zuid, tussen de gezellige Zuiddijk en de kade aan de Voorzaan. Door het eenrichtingsverkeer ligt de straat echt in de luwte, ondanks dat het hartje centrum is! Het stadshart van Zaandam, met meerdere nationale en internationale nominaties voor beste binnenstad, biedt alles wat je zoekt in een stad. Shoppen, uitgaan, terrasjes, restaurants maar ook theater en poppodia liggen allemaal op loopafstand.

Je fietst binnen vijf minuten naar het NS-station maar een wandeling is ook alleszins de moeite waard. Je komt dan niet alleen langs de supermarkt en de versspecialisten voor de dagelijkse boodschappen maar passeert meerdere monumentale grootheden, die over de rijke Zaanse geschiedenis verhalen. Vlakbij huis kom je langs de sluizen, die de overgang vormen van de Voorzaan in de rivier de Zaan. Plezier- en beroepsvaart leveren altijd een leuk beeld op.
Ga je met de auto naar het werk, dan is de ontsluiting naar het Rijkswegennet snel bereikt. Sluipverkeer wordt in Zaandam geweerd maar gelukkig zijn er meerdere aanvoerroutes naar de A8 (richting Amsterdam), A7 (richting Hoorn) en A9 (richting Alkmaar of Haarlem).

Deze woning is geen dertien in een dozijn, zoals bij moderne woningbouw gewoon is, met de karakteristieke gevel. Gelegen in een buurt waar afwijkend de norm is en die daardoor aan alle kanten authenticiteit uitstraalt.
Aan de woning moet wel het een en ander gebeuren, daar willen wij duidelijk over zijn. Daar is de vraagprijs ook op gebaseerd. Dit is gewoon een leuk en licht huis waar achter de karakteristieke gevel veel aangename verrassingen schuilgaan!

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte 100 m2;
- inhoud 349 m3;
- perceelgrootte 158 m2 eigen grond;
- karakteristieke woning in gewild Zaandam Oud-Zuid;
- achtertuin met grote schuur grenzend aan doorgaand vaarwater;
- leaseketel € 26,95 per maand,
- de fundering dient op korte termijn te worden hersteld;
- 6 meter diepe uitbouw;
- meetrapport aanwezig;
- aanvaarding in overleg.

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

aan het woord

“Dit authentieke huis van meer dan 100 jaar oud staat in een autoluw straatje aan de rand van het centrum van Zaandam.”

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

 

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Woonhuis

Type woning

Tussenwoning

Bouwjaar

1910

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

349 m³

Woonoppervlakte

100 m²

Perceeloppervlakte

158 m²

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Veilig, aan de rand van het centrum, gezellig

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's