Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 400.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Bieden vanaf: € 400.000,- k.k.

“Ruime geschakelde woning met diepe en zonnige tuin aan de Oude Rijn, en nabij het centrum van het dorp”

Op een kavel van 237 m2 eigen grond staat dit in 1947 gebouwde geschakelde woonhuis. Door de bijzondere en sfeervolle indeling en aankleding, de verrassende elementen in en om de woning zoals de glas-in-lood ramen, het niveauverschil in de woonkamer, de aanwezigheid van een kelder, de zonnige woonkamer met openslaande deuren, de diepe en zonnige tuin, maar zeker (misschien wel vooral) de zeer fraaie ligging aan de Oude Rijn en het vrije uitzicht over het water is dit bij uitstek een plek om heerlijk te wonen.

De woning is met regelmaat onderhouden en waar nodig gemoderniseerd, waarbij gebruik is gemaakt van goede materialen en sfeervolle en warme tinten. Voor een nieuwe eigenaar bestaat er de mogelijkheid om de 2e verdieping (beter) toegankelijk te maken, en in gebruik te nemen, bijv. als speelzolder of door het plaatsen van dakkapel(len) twee ruime slaapkamers. Het opfrissen van de (slaap)kamers en andere ruimtes, zoals keuken en badkamer, behoren doorgaans tot de gebruikelijke werkzaamheden bij een verhuizing.

Op loopafstand treft u de dorpskern met een scala aan winkels, leuke restaurantjes en scholen, de Oude Rijn en het NS station. De uitvalswegen A12/N11 zijn snel en gemakkelijk te bereiken, terwijl de natuurgebieden van de Reeuwijkse – en Nieuwkoopse plassen in de nabije omgeving liggen.

Graag geven wij u alvast een indruk van hetgeen u bij een rondgang in deze bijzondere woning mag verwachten:

Begane grond:
Entree, hal/tochtportaal, zijkamer/werkkamer met toegang tot modern toilet met vrijhangend closet en fontein en ingebouwde kast, doorzon woonkamer met 2 niveau’s en open trap, aan de voorzijde van de woning is het zitgedeelte, knus en compact, aan de achterzijde is het eetgedeelte met openslaande deuren naar ca. 35 meter diepe tuin. Aan deze zijde geniet u van de eigen achtertuin met sfeervolle, laaghangende beplanting, bomen en struiken, en van het water van de Oude Rijn.

Vervolgens bereikt u de open tussenhal met werkkast (o.a. met uitgebreide groepenkast met krachtstroom) en kelder, dichte keuken met L-vorm opstelling, nette afwerking, maar met op leeftijd zijnde ingebouwde apparatuur, met o.a. gaskookplaat, afzuigkap, electrische oven, vaatwasser, koelkast en vriezer.

1e verdieping:
Overloop met veel bergruimte, 2 praktische slaapkamers aan de voorzijde, beide voorzien van laminaatvloer, hoofdslaapkamer met wastafel aan de achterzijde, en doorloop (tussenkamer) naar badkamer met luik naar zolderberging, en geheel betegelde badkamer voorzien van een hoekbad, wandcloset, aparte douche, en wastafel.

2e verdieping:
In de doorloop naar badkamer geplaatst luik wordt m.b.v. een vlizotrap toegang verkregen tot de zolderberging. De vliering is over de gehele diepte van de woning te gebruiken, en biedt, na het (beter) toegankelijk te maken, mogelijkheden voor het gebruik als speelzolder of het realiseren van twee ruime slaapkamers.

Tuin:
De tuin is 35 meter diep, en fantastisch gesitueerd aan de Oude Rijn, en bovendien de gehele dag op de zon gesitueerd (zuid-westen), van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat kunt u heerlijk genieten van de langsvarende bootjes en watervogels. Dankzij de diepte van de tuin, en de aanwezigheid van de bomen, struiken en beplanting kunt u zelf bepalen in welk gedeelte u verblijft, en of u wel of niet gezien wilt worden. De betonnen beschoeiing biedt de mogelijkheid tot het aanleggen van een boot(je).

Afmetingen:
- Woonkamer : ca. 26 m2
- Werkkamer : ca. 2.75 m x 2.37 m
- Keuken : ca. 4.04 m x 2.74 m
- Hoofdslaapkamer 1 (achter) : ca. 4.56 m x 3.72 m
- Slaapkamer 2 (voor) : ca. 3.20 m x 2.60 m
- Slaapkamer 3 (voor) : ca. 3.05 m x 3.89 m
- Badkamer : ca. 2.30 m x 2.45 m
- Zolder (speelruimte) : ca. 9.81 m x 4.47 m (1.57 m breedte gemeten vanaf 1.50 m hoogte)

Bijzonderheden:
- Heerlijk wonen op vrije locatie, nabij de dorpskern;
- Direct aan de Oude Rijn gelegen;
- Bouwjaar ca. 1947;
- Inhoud ca. 527 m³; woonoppervlakte ca. 131 m2;
- Kavelgrootte 237 m2;

U en uw NVM makelaar zijn van harte welkom!

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

aan het woord

“Beste geïnteresseerden in mijn huis, Mijn huis is een karakteristiek huis. Hiervan bestaat er geen tweede! Het huis ziet er uit zoals een kind het zou tekenen: rechte muren, puntdak, deur in het midden, aan weerszijden een raam/kamer, boven 3 ramen en een klein raampje in de nok, schoorsteen aan de zijkant van het huis. Het huis kent al een lange geschiedenis. Het was ooit een winkelpand, toen de gehele Kerkstraat nog winkelstraat was (er bestaan al foto's van meer dan honderd jaar geleden). Er hebben o.a. een tapijtenhandel en een slagerij (samen met de voorzijde van het pand van de buren) in gezeten. In de Tweede Wereldoorlog viel een bom op een huis een paar panden naast mijn huis. De huizen daarnaast - waaronder ook mijn huis - werden ontwricht. In 1947 werd mijn huis geheel opnieuw opgetrokken - samen met de woning van de buren. Daarom lijken deze twee op elkaar. De steeg tussen mijn woning en bakkerij van Zelderen verdween en mijn huis werd breder gebouwd dan het naastgelegen pand - tegen de bakkerij aan. Toen ik er pas woonde kwamen nog wel eens wat oudere mensen kijken die eerder in het huis gewoond hadden. We hadden veel verbouwd (de dikke muur tussen het winkelgedeelte en het woonhuis was verdwenen), dus mensen vonden het leuk om nu eens helemaal door het huis te kunnen kijken. De tuin is fantastisch! Altijd zon en direct aan de Oude Rijn. Geen jaagpad er tussen. Als ik daar zit of lig, kom ik helemaal tot rust. Het kabbelende water, het zachte gepuf van de bootjes, de watervogels, vissen en waterplanten. En zon, zon , zon! 's Avonds gezellig barbecueën aan de waterkant. Ik heb heel wat zwemfeestjes gevierd (ja, je kunt gewoon zwemmen in de Oude Rijn). Mijn eigen kinderen hebben altijd een bootje en kano gehad. Altijd vakantie in eigen tuin! Verder ligt het lekker makkelijk in het centrum. Alles op loopafstand. Wij gebruiken zelden de fiets, doen alles lopend; naar de winkels en naar het treinstation. Het centrum is gezellig. Mensen hebben nog tijd om een praatje met elkaar te maken. Ik heb me er altijd gewenst, veilig en vertrouwd gevoeld. Nog nooit is er ingebroken; de Oude Rijn is een mooie natuurlijke buffer en de voorkant ligt tegenover het Erasmushof waar altijd wel positieve sociale controle is. Nog even over fietsen: via de poort van de buren kan je met je fiets naar de voorkant komen, dus je hoeft niet door het huis. Dit is betekend, dus geen probleem. In de praktijk is het ook nooit een probleem geweest. Mijn huis is geweldig! Ik ga ook met veel verdriet weg. Zoiets bijzonders krijg ik nooit meer :-( Ik gun het huis nieuwe bewoners, die het weer mooi en fris maken en er net zoveel van zullen houden als ik.”

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Woonhuis

Type woning

Geschakelde woning

Bouwjaar

1947

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

528 m³

Woonoppervlakte

131 m²

Perceeloppervlakte

0 m²

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Geweldige ligging! Tuin aan de Oude Rijn. Midden in het centrum. Alles op loopafstand; winkels en openbaar vervoer. Lekker makkelijk en gezellig!

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's