Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 275.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Wat een unieke kans. In het centrum van Jirnsum aan open vaarwater staat deze woning met achtergelegen pakhuis.

Jirnsum: Doarp oan de rivier
In het hart van Friesland, aan de rivier de Boorne ligt het mooie dorp Irnsum (Fries: Jirnsum). Het dorp valt onder de gemeente Leeuwarden en heeft 1300 inwoners.
Na een dorpsvernieuwing heeft het centrum van dit lintdorp een ware metamorfose ondergaan.
Jirnsum heeft diverse voorzieningen, zoals basisscholen en een peuterspeelzaal, sportverenigingen zoals voetbal- en tennisvereniging, een multifunctioneel centrum en een eigen dorpskrant.
Zuidelijk van Jirnsum ligt het industrieterrein met diverse bedrijven en een jachthaven.

Aan de Rijksweg staat een voormalige slagerij, die verbouwd is tot woonhuis. De woning uit 1880 is vanaf 2004 volledig gemoderniseerd.

Via een modern hardhouten hekwerk met roestvrijstalen afwerking komt u bij de entree van de woning.
De hal geeft toegang tot het toilet en de badkamer. Deze zijn in 2012 vernieuwd. De badkamer heeft een ligbad met douche en wastafel. In deze ruimte is ook aansluiting voor wasmachine en droger en hier hangt ook de CV; een AWB Thermo Elegance uit 2010.

De sfeervolle woonkamer is licht en voelt zeer prettig aan. Met een fantastisch uitzicht op de rivier de Boorne en vergezicht over de landerijen ervaart u een gevoel van vrijheid en sfeervol wonen.
De L-vormige woonkamer en open keuken is in 2016 voorzien van nieuwe vloerplaten met isolatie.
De open keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur, zoals combi-magnetron (2017), vaatwasser, 5-pits elektrisch kookstel en koelkast. Genoeg ruimte voor een grote eettafel, waardoor het een heerlijke leefkeuken is.

Op de verdieping zijn drie slaapkamers. Twee slaapkamers aan de straatzijde zijn in 2009 voorzien van kunststof dakkapellen. De slaapkamer aan de achterzijde heeft een grote inbouwkast.

Het terras is betegeld en fraai aangelegd. Het biedt veel privacy en een heerlijke plek om te zitten en te genieten. In 2017 is er een nieuwe hardhouten walbeschoeiing, vlonderterras en aanlegsteigers gerealiseerd. Er is plek om twee boten aan te leggen. Met een prachtig zicht over de landerijen en de rivier de Boorne, stapt u zo in uw boot en vaart u richting de Friese meren.

Bij deze prachtige woning hoort ook nog het achterdeel van het naastgelegen pakhuis. Op dit moment wordt de begane grond gebruikt als berging en de eerste verdieping als speel-/ hobbyruimte hierboven is een ruime zolderkamer.
Het pakhuis leent zich perfect voor andere doeleinden, zoals een bed and breakfast, praktijk aan huis, winkel enzovoort.

Kortom een woning op een heerlijke locatie aan open vaarwater met een breed scala aan mogelijkheden. Kom het zelf ervaren. Wij leiden u graag rond!

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

aan het woord

“Een ijsvogel die 's ochtends even rust op de railing van de boot, een fuut die voorbij komt zwemmen met een jong op zijn rug. Zo maar even een paar voorbeelden van wat er achter huis allemaal te zien is. Zomers zwemmen, 's winters schaatsen. Wanneer het weer meewerkt kan het allemaal. Genieten van rust en de prachtige natuur vanuit je eigen tuin en toch dichtbij de stad? Dat kan op de Rijksweg 113 in Jirnsum!”

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

Eengezinswoning

Type woning

Vrijstaande woning

Bouwjaar

1880

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

351 m³

Woonoppervlakte

93 m²

Perceeloppervlakte

150 m²

Indeling

Aantal kamers

7

Aantal slaapkamers

3

Voorzieningen

Dakraam

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

C.v.-ketel

Isolatie

Dakisolatie

Energielabel

D

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin

Ligging tuin

Oost

Tuin oppervlakte

85 m²

Garage/berging

Garage

Geen garage

Schuur / berging

Inpandig

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zonnige tuin

 

Gezellige buren

 

Groene omgeving

 

Open vaarwater

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's