Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 995.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Kerkzicht, het herkenningspunt van de historische dorpskern van Middenbeemster!
Het pand bestaat uit een zeer karakteristiek voorhuis, dat dateert uit 1722 en een gigantische negentiende-eeuwse stolp met een dubbel vierkant.

De stolp fungeerde tussen 1931 en 1971 als fruitbedrijf, waar tot op de dag van vandaag de vruchten van te plukken zijn. Op het perceel groeien namelijk een zevental appelsoorten, waaronder goudrenetten, lemoenappelen en jonagold; kortom, altijd een appeltje voor de dorst!

De stolp:
In een gedeelte van de stolp is een dokterspraktijk gevestigd. Per 1 januari 2019 zal deze ruimte leeg zijn opgeleverd.
Verder treft u in de stolp een dubbele garage met elektrische kanteldeuren; een mooie tuinkamer, welke in directe verbinding staat met de riante en paradijselijke tuin op het zuidoosten, met vijver, fontein, een overvloed aan zon én privacy. Boven een tweetal slaapkamers, een riante overloop en een imposante hooiberg.

De delen van het gebint zijn prachtig in het zicht gebleven, waardoor de authenticiteit van de historische stolp gewaarborgd is.

Het voorhuis:
Het witte voorhuis aan de Rijperweg, zoals gezegd, een herkenningspunt in de Beemster. Een karakteristiek object met een speelse indeling en een overvloed aan natuurlijk licht. Een robuust gebouw in ruimtelijke bouwstijl, met hoge plafonds en grote raampartijen, met kamers van groot formaat.

De voorkamer in het voorhuis betreft een veertien meter brede balzaal met vast bureau, voorzien van openslaande deuren naar de fraai aangelegde en goed onderhouden voortuin, gelegen op het zuiden.

De klassiek betegelde keuken ligt, zoals de tuinkamer, aan de idyllische zij-tuin en is voorzien van een praktische opstelling. Hier treffen we tevens een ruime wijnkelder met vaste trap. Er bevinden zich maar liefst drie wc's op de begane grond.
Op de eerste verdieping wordt de ruimtelijke trend voortgezet en treffen wij drie ruime slaapkamers met respectievelijk zicht op de gemeentetuin, de Keyserkerk en het marktplein. Tevens bevindt de badkamer, voorzien van dubbele wastafel, bad, douche en toilet, zich op deze verdieping. Tot slot bevindt zich hier een doorgang naar de eerste verdieping van de stolp.
Perceel:
Zoals voornoemd is de woning zonovergoten en uitermate riant. Het perceel is als volgt ingedeeld:

Aan de noordzijde van het perceel, voorzien van verhard terrein (straatwerk), treffen we de achteringang van de stolp (momenteel de entree van de dokterspraktijk).
Op het oosten ligt de paradijselijke bloementuin met fraaie vijver met fontein (te bedienen vanuit de keuken) en rondom een prachtige haag.
Aan de zonovergoten zuidkant van het perceel treffen we de voortuin met gazon, uitkijkend op de Rijperweg en Keyserkerk.
Aan de westzijde is het perceel zowel via de brug met poort aan de voorzijde als via het pad aan de achterzijde met de auto te bereiken. De hoofdentree van de woning en de garage bevinden zich aan deze zijde. Langs de lange oprijlaan staan aan weerszijden oude geknotte lindenbomen.

Het gehele object biedt u een overvloed aan mogelijkheden, aarzel niet en kom deze parel aanschouwen!

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

aan het woord

“Wordt u de opvolger van de burgemeester van Amsterdam? Dit perceel werd in 1612, na de drooglegging van de Beemster, verworven door Abraham Boom, koopman en burgemeester van Amsterdam. Het voorhuis werd in 1722 gebouwd door Pieter Mol, burgemeester van Jisp. Wij hebben de voormalige boerderij omgetoverd tot een fantastisch ruim huis en praktijkpand, omringd door een prachtige zonnige tuin, waar wij ruim dertig jaar hebben gewoond en gewerkt.”

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

 
 
 

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

Woonboerderij

Type woning

Vrijstaande woning

Bouwjaar

1722

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

2233 m³

Woonoppervlakte

388 m²

Perceeloppervlakte

1460 m²

Indeling

Aantal kamers

14

Aantal slaapkamers

5

Voorzieningen

Dakraam, Tv kabel

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

C.v.-ketel

Isolatie

Gedeeltelijk dubbel glas

Buitenruimte

Tuin

Tuin rondom

Garage/berging

Garage

Inpandig

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zonnige tuin

 

Kindvriendelijke buurt

 

Groene omgeving

 

Voldoende parkeergelegenheid

 

Dichtbij OV

 

Vrij uitzicht

 

Fijne lichtinval

 

Veel opbergruimte

 

In het centrum van het dorp gelegen, aangrenzend aan park, geen directe buren. Uniek uitzicht op kerk uit de 17e eeuw. Directe busverbinding met het centrum van Amsterdam.

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's