Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 839.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Unieke woonkans in het buitengebied nabij Utrecht en Vleuterweide, aan de Leidse Rijn!

Deze karakteristieke woonboerderij ligt op een toplocatie aan de Leidse Rijn en is door de huidige eigenaar op zeer fraaie wijze volledig gemoderniseerd en voorzien van een luxe afwerkingsiveau.

Locatie en woonomgeving:
Wonen aan de Harmelerwaard betekent wonen op een historisch en idyllisch plekje, op een perceel van maar liefst 1.177 m² vierkante meter eigen grond. Een leuk weetje: dit pand uit de 18 eeuw is in het verleden onderdeel geweest van Kasteel Huize Harmelen en is nog één van de drie 18e eeuwse panden welke er aan de Harmelerwaard zijn gelegen. Het woonobject heeft echter geen monumentale status. Door de nieuwe rondweg om Harmelen zijn snelwegen naar steden als Utrecht, Den Haag, Amsterdam en Rotterdam goed en snel bereikbaar. Daarnaast sta je binnen 10 minuten fietsen op treinstation Vleuten en winkelcentrum Vleuterweide. De gezellige en oude dorpskern van Harmelen ligt op 5 minuten fietsen.

Details en bijzonderheden:
Het woonhuis heeft een oppervlakte van ca. 145 m2 en telt samen met het bijgebouw een woonoppervlakte van ca. 175 m2! Het huis beschikt o.a. over een werfkelder van ca. 10 m2, een ruime gezellige veranda van ca. 35 m2 , een uniek en multifunctioneel bijgebouw/gastenverblijf van ca. 33 m2 en ligt op een totaal perceel van 1.177 m2 eigen grond. De woonboerderij “Rijnoever” is oorspronkelijk gebouwd in 1750 en o.a. voorzien van een mooie rietgedekte kap, authentiek balkenplafond, fraaie opkamer en werfkelder.

Vanuit de living en de opkamer heb je een prachtig uitzicht over de Leidse Rijn. In de bijzonder ruime achtertuin heb je volop privacy. In 2017 is een mooie ruime veranda (ca. 35 m2) aangebouwd, uitgerust met loungehoek en terrasheaters. Met op het achtererf een multifunctioneel bijgebouw welke zich uitstekend leent voor een kantoor/praktijk/hobbyruimte of een verblijf voor jonge kinderen/pubers.

Indeling begane grond:
Entree met ruime hal en stijlvolle garderobekast, moderne toiletruimte, toegang naar de woonkamer, keuken en opkamer, en naar de twee (kinder)slaapkamers en de badkamer.
De riante living heeft een mooie sfeervolle uitstraling door het balkenplafond en de bijzondere opkamer met tv/zithoek. Daarnaast aangrenzend de luxe open keuken voorzien van diverse Boretti inbouwapparatuur, ook beschikt het huis over een luxe Boretti wijnkoelkast. De voormalige opkamer is gelegen boven de werfkelder welke vermoedelijk dateert uit 1750 (!).

Eerste verdieping:
Via een moderne stalen trap met houtwerk is de eerste verdieping bereikbaar. Op de eerste verdieping tref je nog eens twee zeer ruime slaapkamers waarvan de master bedroom aan de achterzijde is uitgebreid met een dakkapel. Daarnaast is deze geweldige kamer voorzien van een eigen privé badkamer met inloopdouche, ligbad en wastafelmeubel. Op de overloop bevindt zich het separaat toilet en de wasruimte met CV ketel.

Multifunctioneel bijgebouw:
In de achtertuin staat een riant bijgebouw voorzien van een tweede keuken, toilet, badkamer, slaapkamer, eigen CV ketel, ruime bergvliering en een mooie vloer en wandafwerking. Deze ruimte is ideaal voor een kantoor aan huis, een uniek gastenverblijf of een praktijk/hobbyruimte.


Bijzonderheden:
• Originele bouwjaar omstreeks 1750;
• ca. 175 m2 wonen (inclusief multifunctioneel bijgebouw van 32,7 m2);
• ca. 482 m3 inhoud woning;
• ca. 181 m3 inhoud gastenverblijf;
• 1.177 m2 perceel (eigendom);
• Volledig na-geïsoleerd (exclusief rieten kap) en gemoderniseerd;
• Hoogwaardig en luxe afwerkingsniveau;
• Bijzonder smaakvol en hippe afwerking en materiaalgebruik;
• Extra dakkapel geplaatst in 2016;
• Multifunctioneel bijgebouw (volledig vernieuwd!) v.v. eigen badkamer, toilet en keuken;
• Verwarming en warm water middels CV combi ketel;
• Unieke kelder, balkenplafond en opkamer;
• Luxe woonkeuken met Boretti apparatuur;
• Volledige woning v.v. inbouwspotverlichting en deels automatisch;
• Mooie veranda van ca 35 m2 geplaatst in 2017;
• Toplocatie aan de Leidse Rijn;
• Historische woonomgeving;
• Oplevering in overleg.
Interesse in dit unieke woonobject? Neem gerust contact met ons op om een bezichtiging in te plannen samen met je NVM aankoopmakelaar.

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Woonhuis

Type woning

Vrijstaande woning

Bouwjaar

1750

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

482 m³

Woonoppervlakte

143 m²

Perceeloppervlakte

1177 m²

Buitenruimte

Tuin

Tuin rondom

Tuin oppervlakte

1177 m²

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Mooie tuin

 

Veel ruimte

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's