Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 300.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Uitstekend onderhouden, half vrijstaand vooroorlogs herenhuis met een achtertuin van maar liefst 30 meter, 4 slaapkamers en een hoog afwerkingsniveau met veel authentieke elementen. De woning ligt fraai gelegen in stadsdeel Tongelre op een volop privacy biedend perceel van 253 m², nabij alle gewenste voorzieningen zoals: winkels, scholen, stadscentrum, uitvalswegen, etc. Houdt u van de sfeer van de jaren ‘30, dan moet u deze woning beslist van binnen zien.

INDELING:

BEGANE GROND:
Entree met terrazzovloer, stucwerk wanden en meterkast (6 groepen met aardlekschakelaar). Sfeervolle woonkamer en suite met houtenvloer, schuifdeuren, 2 x schouw, stucwerk wanden en toegang naar de keuken. Dichte keuken aan de achterzijde met tegelvloer, trapkast en rechte keukenopstelling voorzien van oven, gaskookplaat, afzuigkap, vaatwasser en voldoende opbergruimte. Bijkeuken met tegelvloer en deur naar de tuin. Toilet. Bergruimte (voormalige douche).

1e VERDIEPING:
Overloop laminaatvloer (2012), stucwerk wanden en inbouwkast. Slaapkamer 1 voorzijde met laminaatvloer, inbouwkast en stucwerk wanden. Slaapkamer 2 voorzijde met laminaatvloer, stucwerk wanden en wastafel. Slaapkamer 3 achterzijde met laminaatvloer en wastafel. Luxe badkamer in opbouw (2016) voorzien van douche, hangcloset, dubbele wastafel, decorradiator, wasmachineaansluiting en mechanische afzuiging.

2e VERDIEPING:
In 2012 compleet verbouwde zolderverdieping met laminaatvloer, stucwerk wanden, dakkapel aan de achterzijde, wastafel, kastenwand, kastruimte onder schuinte en locatie cv-combiketel (Nefit Topline HR, bouwjaar 2012).

TUIN & BERGING:
Een fantastische, 30 meter diepe achtertuin met achterom naast de woning, terras, buitenkraantje, gazon, beplanting en volop privacy. Aangebouwde stenen berging met elektra.

ALGEMEEN:
- Uitstekend onderhouden, half vrijstaand vooroorlogs herenhuis met een achtertuin van maar liefst 30 meter, 4 slaapkamers en een hoog afwerkingsniveau met veel authentieke elementen.
- De woning ligt fraai gelegen in stadsdeel Tongelre op een volop privacy biedend perceel van 253 m², nabij alle gewenste voorzieningen zoals: winkels, scholen, stadscentrum, uitvalswegen, etc.
- Houdt u van de sfeer van de jaren ‘30, zoals paneeldeuren, terrazzovloeren, woonkamer en suite, etc, dan moet u deze woning beslist van binnen zien.
- Het platdak van de keuken is vervangen in 2011 en van de badkamer in 2016 (nieuw gebouwd).
- De badkamer inclusief de opbouw is van 2016.
- In 2012 is de complete zolder verbouwd en o.a. voorzien van een laminaatvloer, stucwerk, dubbele wastafel, elektra, kasten en cv-combiketel.
- In 2016 is de dakkapel geschilderd en het overige houtwerk in 2017.
- In 2005 is de dakkapel geplaatst, dakisolatie aangebracht, balken dak vervangen en dakgoten vernieuwd.
- In 2000 is o.a. de woonkamer voorzien van betonvloer, compleet nieuwe elektra, nieuwe plafonds boven.
- Woonoppervlakte 104 m².
- Inhoud 407 m³.
- Bouwjaar 1931.
- Aanvaarding in overleg.

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

aan het woord

“18 jaar lang hebben wij met veel plezier in dit huis aan de Tongelresestraat 397 te Eindhoven gewoond. Helaas vereist onze huidige werksituatie meer werkruimte aan huis, vandaar dat we op zoek zijn gegaan naar een andere woning. Waar wij op vielen toen we destijds dit huis kochten waren de authentieke details die bewaard zijn gebleven zoals de glas in lood,- en paneeldeuren, de sierlijsten, de granieten vloer en de lichtte ruimtes. Wat erg fijn is als je met een gezin bent is het feit dat elke kamer, met uitzondering van het kleinste kamertje, een wastafel heeft. Nooit file meer voor de badkamer. Ook de zolderruimte is na de verbouwing een hele fijne grote lichte ruimte geworden, de beste plek om met oudjaar naar het vuurwerk te kijken, met heel veel kastruimte waar spullen altijd uit het zicht opgeborgen liggen. In de grote tuin is ruimte genoeg voor kinderen om lekker te spelen, tot s' avonds laat volop te genieten van de zon, en lange zomeravonden in door te brengen met familie en vrienden. Wat wij altijd als prettig hebben ervaren is dat veel voorzieningen dichtbij zijn zoals scholen, winkels, het postkantoor; en binnen minder dan 10 minuten ben je op de fiets in hartje Eindhoven ". We zullen even moeten slikken als het huis verkocht is en we voor de laatste keer de deur achter ons dichttrekken. Het is het eerste huis dat we samen kochten en van onder tot boven hebben opgeknapt. Het huis waarin onze beide kinderen zijn geboren en opgegroeid. Maar wij hopen dat de toekomstige bewoners met net zo veel plezier in dit huis wonen als wij al die jaren hebben gedaan.”

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Woonhuis

Type woning

Geschakelde woning

Bouwjaar

1931

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

407 m³

Woonoppervlakte

104 m²

Perceeloppervlakte

253 m²

Energie

Energielabel

F

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin

Tuin oppervlakte

195 m²

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Dichtbij OV

 

Fijne lichtinval

 

Veel opbergruimte

 

Dichtbij stadscentrum

 

Veel oude elementen nog aanwezig

 

Mogelijkheid tot uitbreiden

 

Zonnige grote tuin

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's