Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

 

Anoniem

 

Anoniem

€ 265.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Verrassend ruim is deze eengezinswoning aan de Roerdompstraat in Wormer! Door handig gebruik te maken van de oorspronkelijke inpandige berging en deze in te delen bij het leefoppervlak is een fijne ruimte ontstaan. De huidige bewoners hebben ervoor gekozen vooral de keuken hiervan te laten profiteren. Hier zijn dromen gerealiseerd, zoveel is duidelijk! De keuken is opgesteld in een hoek waarbij het bij velen populaire Boretti gasfornuis een klassieke omlijsting heeft gekregen met een schouw, waar houtsnijwerk en beschilderde tegels de sfeer van vroeger oproepen. Dit wordt verder versterkt door de terracotta plavuizen, het rijke marmer van het werkblad, de nostalgische witjes en de rustieke kraan met de verzonken keramieken dubbele gootsteenbak. Spannend contrast hiermee vormt de moderne apparatuur: de combimagnetron en koffiemachine, en vooral de Amerikaanse koelkast vormt een smaakvolle aanvulling.

De verbinding met de woonkamer zorgt voor extra lichtinval - en contact met de rest van het gezin natuurlijk.
De woonkamer is een zee van licht, de vrijwel geheel glazen gevel met dubbele (!) schuifpui zorgt voor verbondenheid met de zonnige tuin op het zuiden. In de woonkamer ligt een robuuste massief eiken vloer terwijl de verfijning is gevonden in het verlaagde plafond met geïntegreerde verlichting. Een open haard met leistenen schouw en de houten open trap beloven gezelligheid in huis.

Op de verdieping is, net als beneden, gekozen om de faciliteiten niet meer ruimte te geven dan zij nodig hebben en deze vierkante meters te gebruiken voor leefruimte: drie slaapkamers en een royale badkamer. Deze laatste is voorzien van vloerverwarming, één van de luxes die deze wellnessruimte omvat. De inloopdouche, het ligbad, luxe wastafelmeubel met spiegel en verlichting en het tweede toilet hebben hier volop de ruimte gekregen. De ruimte is geheel betegeld in smaakvol gekozen zwart- en wittinten.

De aansluitingen voor wasmachine en -droger zijn weggewerkt in een kast. Ditzelfde geldt voor de opstelling van de CV-installatie (uit 2016). Efficiënt en praktisch ruimtegebruik, noemen we dat.
Wat ook zeker praktisch en efficiënt is, zijn de kunststof kozijnen, ook voor de schuifpuien. De hele woning is hiermee uitgerust, dat scheelt serieus in het onderhoud. Ook de tuin is onderhoudsarm aangelegd. Door de zuidligging is er de hele dag zon op het smaakvol betegelde terras. Door het knikarmscherm aan de gevel worden de mogelijkheden hier lekker te zitten nog eens zo uitgebreid. Naast de poort staat de vrijstaande houten schuur van meer dan 11 vierkante meter. Deze biedt plenty ruimte voor fietsen, tuinspullen, werkbank en wat een gezin ook maar tijdelijk opslaat... Aan de voorzijde van het huis staat overigens ook nog een vrijstaande houten berging.

Indeling:
Begane grond: entree, hal met meterkast en toilet. Woonkamer met massief eiken vloerplanken en dubbele schuifpui. Half open keuken met open verbinding naar woonkamer tussen marmeren aanrecht en bovenkasten. Nostalgische schouw met tegelschildering en Boretti gasfornuis met vier pitten, bakplaat en dubbele oven/ grill. Verzonken dubbele spoelbak en dubbeldeurse Amerikaanse koelkast. Inbouwapparatuur als wasemkap, combi-magnetron, koffiemachine, vriezer en vaatwasser. Oorspronkelijke tweede entree (afgesloten maar intact).

Eerste verdieping: overloop met schuifwanden naar CV-opstelling (2016) en hal. 3 Slaapkamers, waarvan 2 met vaste kasten. Geheel betegelde badkamer met vloerverwarming, hangcloset, ligbad, wastafelmeubel met laden en spiegel, inloopdouche met glazen spatscherm. Inbouwkast met aansluitingen voor wasmachine en -droger.

Buitenruimte: geheel betegelde voortuin met vrijstaande houten fietsenberging met dubbele deuren. Zonnige achtertuin op het zuiden, fraai betegeld en geheel beschut. Vrijstaande houten schuur en achterom.

De Roerdompstraat is niet voor niets zo genoemd, de naamgever voelt zich immers het prettigst in de nabijheid van rust en water. De rijwoningen staan dwars op de straat waardoor zowel voor als achter het huis geen autoverkeer komt en Het Zwet ligt hier aan het einde van de straat, met het openluchtzwembad en de wandelpaden met de eindeloze uitzichten. Aan die voorwaarden is dus voldaan. Water speelt een belangrijke rol in het Wormerse leven, en dan met name watersport. De jeugd vermaakt zich hier prima, met bootjes in alle soorten en maten, met takjes dammetjes bouwend in het vrije veld of wat er ook maar in de buurt te beleven valt. Dit is dan ook een echt kinderrijke buurt, met scholen en kinderopvang op loopafstand.

Het dorpscentrum van Wormer heeft verder alles wat een gezin nodig heeft. Supermarkten, verswinkels, speciaalzaken, delicatessen maar ook een snackbar en pizzeria liggen op loopafstand. Hema en Kruidvat zijn eveneens vertegenwoordigd.
Forenzen rijden binnen 20 autominuten op de Amsterdamse Ring A10 of op de A7 richting Hoorn. Sinds de Tweede Coentunnel haar doorstromende werk doet, komen deze routes nauwelijks nog in de filemeldingen voor! De busverbindingen zijn overigens uitstekend maar de meeste mensen pakken toch gewoon de fiets. Wormerland is niet zo groot en alle hoeken, met de omliggende gemeenten zoals Purmerend en Alkmaar, zijn binnen een half uur doortrappen te bereiken. Het NS station van Wormerveer lijkt misschien ver weg maar na exact 9 minuten fietsen, sta je al op het station!

Wormer is een aantrekkelijke gemeente voor starters, instromers en nieuwkomers. Het wordt omzoomd door natuurgebied en water maar biedt haar inwoners alle mogelijke voorzieningen. Deze woning aan de Roerdompstraat geniet optimaal van de ruime opzet in de wijk, de rij staat dwars op de straat waardoor zowel voor als achter het huis geen autoverkeer komt.

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte 107 m2;
- inhoud 374 m3;
- perceelgrootte 134 m2 eigen grond;
- geheel vernieuwde en vergrote keuken en badkamer;
- zonnige tuin op het zuiden (65 m2) met fijne schuur;
- superligging tussen natuurgebied Het Zwet en de gezellige dorpskern;
- aanvaarding in overleg.

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

aan het woord

“Tuin om heerlijk te bbq”

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

 
 

Anoniem aan het woord

“Je kunt in je badjas naar het zwembad lopen!”

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Woonhuis

Type woning

Tussenwoning

Bouwjaar

1972

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

374 m³

Woonoppervlakte

107 m²

Perceeloppervlakte

134 m²

Energie

Energielabel

C

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zonnige tuin

 

Gezellige buren

 

Kindvriendelijke buurt

 

Groene omgeving

 

Voldoende parkeergelegenheid

 

Dichtbij OV

 

Fijne lichtinval

 

Mooie keuken

 

Badkamer mooi en verzorgt

 

Heerlijke omgeving

 

Zowel voor als achter geen tot weinig inkijk

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's

 

Foto’s van bewoner(s) en/of vrienden

 
 

Geplaatst door: Anoniem

 
 

Geplaatst door: Anoniem