Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 575.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Onder de rook van Leeuwarden treft u deze in 1980 opnieuw opgebouwde woonboerderij met vrijstaande schuur op een prachtig perceel van ca. 13.300 m². Een uitgelezen kans voor mensen die ruimte in en om het huis zoeken. Hier vind je rust, ruimte en natuur!
Het geheel ligt letterlijk te midden van de weilanden op 700 meter van de openbare weg, op slechts 15 autominuten van Leeuwarden en nabij de uitvalswegen Dokkum en Burgum. In het dorp Gytsjerk zijn naast een winkelcentrum en scholen, recreatieve en sportvoorzieningen aanwezig, waaronder een openluchtzwembad.

Deze woonboerderij bereikt u middels de betonweg direct naast de Canterlandseweg 58 en het erf van de buren.

Indeling woonhuis begane grond:
Ruime hal/entree met hoge plafonds, estrikken vloer en originele houten paneeldeuren. In de hal bevinden zich de trapopgang naar de eerste verdieping, een meterkast met 6 groepen en dubbel aardlek, toiletruimte en een badkamer met douche en wastafel. De hal geeft u tevens toegang tot de woonkeuken, spoelkeuken, woonkamer, werkkamer en bijkeuken.

De tuingerichte woon/eetkeuken met grote ramen biedt uitzicht tot aan het Elfstedentocht bruggetje! Direct grenzend aan de woon/eetkeuken is de spoelkeuken gesitueerd met uitzicht op de velden en toegang tot de tuin. Deze keuken heeft een fornuis met 5 gaspitten, oven en een afzuigkap.

Het oude ruime voorhuis is thans in gebruik als slaapkamer, voorheen als atelier. Het voorhuis is voorzien van een prachtige houten vloer en wordt verwarmd door een gaskachel in de huiselijke schouw. Via het luik bij de deur in het voorhuis komt u bij de kleine kelder met de watermeter. Naast de spoelkeuken ligt de werkkamer met wederom een prachtig uitzicht over de weilanden. De bijkeuken heeft een achterom. Hier is ook de CV-ketel geplaatst van het merk Atag (2017). De woonkamer heeft aan twee kanten licht en heeft een terrasdeur naar de de tuin. De leistenen vloer en de houtkachel geven de woonkamer een heerlijke landelijke sfeer.

Onder de trap is er toegang tot de kelder, deze is 185 cm hoog en biedt voldoende ruimte voor opslag.

Verdieping:
Via de trap kom je op de eerste verdieping, waar de eigenaren hebben gekozen voor een ruime indeling met een grote tussenruimte, twee slaapkamers en een badkamer met bad, toilet, bidet, en wastafel. De badkamer is licht door het grote dakraam en voorzien van een houten vloer welke afgewerkt is met epoxy. Deze verdieping kan ook ingedeeld worden, zodat je 4 slaapkamers krijgt en een opslag boven het voorhuis.

Om het huis ligt de ruime tuin met jeu de boules baan, moestuin en een voormalig gemaal. De grote schuur biedt ruimte aan twee auto's. Verder zijn er eenvoudige voorzieningen aangebracht voor familie en vrienden, die wel eens een nachtje kampeerden in de tuin. Een ander deel van de schuur is vroeger in gebruik geweest als paardenstal.

Voorzieningen
- het hele huis is voorzien van vloer- gevel- en dakisolatie
- alle ramen zijn voorzien van thermopane
- op het voorhuis na is de gehele benedenverdieping voorzien van een zesgroeps vloerverwarming
- cv-ketel (2017)
- meterkast met 6 groepen en dubbel aardlek

Kortom een unieke plek!

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

aan het woord

“Nu we geen vee meer hebben genieten we van de langskomende reeën, fazanten, hazen, de buizerd en vele zangvogeltjes die hier nestelen”

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

 
 
 

aan het woord

““We hebben hier veel tuinfeesten gegeven met vrienden uit het hele land die bleven kamperen, jeu de boules speelden en tot diep in de nacht bij het kampvuur zaten, ongestoord door de vrije ligging. In de 43 jaar die we hier wonen hebben we bijen, kippen, geiten en paarden gehouden. Het grote weiland van 1 ha was voldoende om het vee zomer en winter te onderhouden. De grote walnoot geeft jaarlijks vele kilo's noten en de appel- en pruimenbomen zorgen voor heerlijk eigen biologisch fruit.””

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Woonhuis

Type woning

Vrijstaande woning

Bouwjaar

1911

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

852 m³

Woonoppervlakte

219 m²

Perceeloppervlakte

13300 m²

Energie

Energielabel

D

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin, Zijtuin, Tuin rondom

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Gerieflijke vloerverwarming

 

Idyllische plek

 

Paradijs voor natuurliefhebber

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's