Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 595.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Op een geweldige locatie in Brummen krijg je de uitgelezen mogelijkheid om eigenaar te worden van deze karakteristieke, vrijstaande woning met garage, oprit en een prachtige tuin. De witgeschilderde gevels, de raamluiken, de grote ramen met roedeverdeling en de prachtige boom in de voortuin geven de woning een onweerstaanbare charme. De woonkamer en-suite, woonkeuken, tv-kamer, kantoorruimte en de vijf slaapkamers maken deze villa uitermate geschikt voor een groter of samengesteld gezin. Aan de voorzijde kijk je uit op landgoed Beukenhorst en aan de achterzijde grenst het perceel aan park het Goor; een uitzicht dat nooit gaat vervelen.

Meerdere supermarkten, sportfaciliteiten, een overdekt zwembad en goede onderwijsvoorzieningen zijn op korte afstand gelegen. Het gezellige centrum is lopend te bereiken en biedt een breed palet aan voorzieningen; hier kun je terecht voor je dagelijkse boodschappen, cultuur snuiven en de veelzijdige horeca ontdekken. Het weidse buitengebied met prachtige oude bossen en de uiterwaarden langs de Gelderse IJssel nodigt uit voor een wandeling; reis je graag met het openbaar vervoer dan zul je de nabijgelegen bushalte en het treinstation zeker waarderen.


Indeling:

Begane grond:
Aan de linkerzijde is de prachtige entree; het bordes met originele tegels, de gebogen overkapping boven de voordeur, de hardhouten voordeur en de sierlijk vormgegeven smeedijzeren elementen aan weerszijden van de deur zijn behouden gebleven. De ontvangsthal geeft het rijke verleden van de woning uitstekend weer; de statige trap naar de verdieping, de paneeldeuren en de originele tegelvloer verkeren in een uitstekende staat. Onder de trap naar de verdieping is de toiletruimte met een authentiek klapraampje en een fonteintje.
De L-vormige woonkamer en-suite heeft grote ramen met originele roedeverdeling, de visgraat gelegde parketvloer is een lust voor het oog en bij het zitgedeelte is de schouw met inbouwhaard de sfeermaker. De en-suitedeuren met glas in lood scheiden het zit- en het eetgedeelte; tevens is er een plek die gebruikt kan worden als muziek- of leeshoek. Vanuit het eetgedeelte bereik je de aangebouwde serre met openslaande deuren naar de achtertuin.
De dichte leefkeuken heeft een speels schuin plafond, veel lichtinval en er is plek voor een (ontbijt)tafel voor meerdere personen. De hoekopstelling heeft veel bergruimte, een natuurstenen aanrechtblad en alle benodigde inbouwapparatuur: een zespits gasfornuis met brede oven, een afzuigkap, vaatwasser, koelkast en een vriezer.
De voormalige inpandige berging is verbouwd tot tv-kamer en kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden; een plek om te studeren, te werken of als speelkamer voor de kinderen. In de op maat gemaakte kastenwand is plek voor de wasmachine en droger.

Eerste verdieping:
Op de overloop kijk je naar mooie paneeldeuren en de gebogen houten balustrade van de trapopgang; de ramen met ondoorzichtig glas zorgen voor lichtinval en privacy.
Op deze verdieping zijn vier slaapkamers, allemaal met ruime afmetingen. Eén van de slaapkamers is in gebruik als werkkamer en de hoofdslaapkamer heeft openslaande deuren naar het balkon met uitzicht op de achtertuin. Het perfecte uitzicht vanuit je slaapkamer; de Zutphensestraat heeft het.
De moderne badkamer heeft een ligbad, aparte douche, een hoge wandradiator en twee rechthoekige wastafels met spiegels, verlichting en volop bergruimte. Het grote raam maakt de badkamer lekker licht en het verlaagde plafond heeft inbouwverlichting; deze badkamer is helemaal af. Vanaf de overloop is een aparte toiletruimte te bereiken, uitgevoerd in soortgelijke kleuren als de badkamer.

Tweede verdieping:
Een vaste trap geeft toegang tot de volwaardige tweede verdieping. De ruimte is verdeeld in een overloop/bergruimte en een vijfde en zesde slaapkamer met een wastafels, groot dakraam en een goede stahoogte. In totaal heeft deze woning zes slaapkamers; volop ruimte voor jou, je gezin, je hobby’s en om thuis te werken.

Exterieur:
De voor-, zij- en achtertuin zijn mooi aangelegd en door de eigenaren in de afgelopen 29 jaar zorgvuldig onderhouden. De zij- en achtertuin zijn aangelegd met een gazon en borders met diverse beplanting; in de achtertuin zijn diverse terrassen waar je van de zon kunt genieten en de verkoeling van de schaduw kunt opzoeken. De achtertuin heeft een speels niveauverschil en de berging is een prima ruimte voor je tuingereedschap. Het mooiste vind je achterin de tuin; het lage poortje geeft rechtstreeks toegang tot park het Goor.
De voortuin heeft een sierlijk gesmeed hekwerk van hoge kwaliteit met een poort en een op afstand bedienbare brede toegangspoort naar de oprit. De toegangspoort geeft toegang tot de verharde oprit met plaats voor minimaal vier auto’s. De vrijstaande, stenen garage (4 bij 9 meter!) heeft een stalen kanteldeur en een schuin dak met dakpannen.

Bijzonderheden:
- In 2001 is de woning gerenoveerd; de toiletruimten en de badkamer zijn vernieuwd, de woonkeuken is aan de achterzijde aangebouwd en de garage met carport is toen gebouwd
- De woning heeft dakisolatie; de kozijnen zijn deels voorzien van isolatieglas
- Verwarming en warm water via een cv-ketel
- Mooie aangelegde, goed onderhouden tuin met zon, schaduw en privacy
- Volop parkeergelegenheid op eigen terrein (oprit, carport en garage)

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

aan het woord

“Via een eigen 'geheime toegang' sta je in het achterliggende park, waar de ruizne bomen je soms doen denken dat je je aan zee bevindt. Daarnaast woon je óp stand' aangezien aan de voorzijde, aan de andere kant van de straat landgoed 'De Beukenhorst' is gelegen, waar de familie Van Sytsema resideerde. Het huis is in 1948 gebouwd in opdracht van de familie Vos-De Waal. Deze familie was voorafgaande aan de bouw en tijdens de bouw woonachtig in het toenmalige Nederlands-Indie. Via correspondentie werd er over het ontwerp en de bouw gecommuniceerd. Toen de familie in i\1948 in Brummen arriveerde stond er een spik spliter nieuw huis voor hen klaar. Het is een heerlijk huis waar wij 29 jaar met veel plezier met onze 4 kinderen hebben gewoond. De ruime woonkeuken vormde overdag altijd het hart van het huis. Daarbij was er altijd de mogelijkheid dat iemand zich kon terugtrekken in de kamer ensuite, serre of TV-Kamer of in 1 van de vijf slaapkamers of de studeerkamer.”

 

aan het woord

“In ons huis waan je je een echte landgoedeigenaar. Dit komt natuurlijk in de eerste plaats door ons eigen huis en onze prachtige zonnige tuin met veel ruimte voor tenminste 4 auto's. Daarnaast grens ons erf aan de achterzijde aan het park het Goor. Dit park is direct via een 'geheime doorgang' tussen de rododendrons te bereiken. Aan de voorzijde woon je echt 'op stand' want aan de overzijde van de straat ligt landgoed De Beukenhorst'. Dit landgoed werd decennia lang bewoond door de adelijke familie Van Sytsema. We hebben als gezin, met 4 kinderen 29 jaar met heel veel plezier in dit huis gewoond. Er was voor iedereen altijd voldoende ruimte aanwezig. Zeker was dit geval vanaf 2001 toen het huis grondig gerenoveerd is en er een ruime woonkeuken, TV-kamer en garage/berging is bijgebouwd.”

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

Eengezinswoning

Type woning

Vrijstaande woning

Bouwjaar

1948

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

746 m³

Woonoppervlakte

195 m²

Perceeloppervlakte

1126 m²

Indeling

Aantal kamers

8

Aantal slaapkamers

6

Voorzieningen

Dakraam, Rookkanaal

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

C.v.-ketel

Isolatie

Gedeeltelijk dubbel glas

Energielabel

E

Buitenruimte

Tuin

Tuin rondom

Tuin oppervlakte

1000 m²

Garage/berging

Garage

Vrijstaand steen

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Prachtige tuin en veel ruimte rondom het huis

 

Groene omgeving

 

Karakteristiek huis met veel originele kenmerken

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's