Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 600.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Bieden vanaf € 600.000,-- k.k., vraagprijs: € 650.000,-- k.k.

"Ons paradijsje staat te koop! We hebben hier bijna 20 jaar met heel veel plezier gewoond. Ik geniet nog iedere dag van deze mooie plek. Het is heerlijk om midden in de natuur te wonen, maar ook op een steenworp afstand van alle voorzieningen en grote steden. Het beste van beide werelden.
Als stadskind heb ik geen moment het idee gehad terug te willen naar de stad. Lang leve Mijdrecht en omgeving, geen rijen op oudejaarsdag voor de heerlijkste oliebollen, geen wachtlijsten voor sportverenigingen, geen gedoe over eerste en tweede keuzes voor middelbare scholen.

We hebben aangebouwd en verbouwd, met als resultaat een heerlijk groot en comfortabel huis en bovenal heel warm en sfeervol. Echt een plek waar je als familie heel gelukkig kunt zijn.

Verandering is onderdeel van het leven, verandering brengt ons ergens anders en dus gaan we ons huis verkopen. Wetend dat we nieuwe bewoners heel blij gaan maken met het plekje dat wij verlaten.

Het is een prachtige plek om (ook) vanuit huis te werken. Zowel in het huis als in het bijgebouw, is hier ruimte voor. Centraal in de Randstad zijn we binnen 45 minuten in alle grote steden in de Randstad, om klanten te bezoeken of op kantoor te werken. Geen files om de snelwegen op te komen, de A2 op bij Breukelen of de A12 op bij Woerden of Bodegraven, beide binnen 10 minuten. En meestal rij je de goede richting op (andere kant file). Klanten thuis ontvangen gaat ook heel goed, ze vinden het altijd bijzonder om op deze mooie plek langs te komen en het overvaren is een goed verhaal voor thuis of op het werk. Een heidag met collega's doen wij hier ook en bijeenkomsten / workshops. De grote ruimte boven de keuken en de tuin zijn hier heel geschikt voor.

Het leven is best druk met 2 banen en 3 opgroeiende kinderen. Wij vinden het dan heerlijk om thuis te komen in deze oase van rust. De drukte valt weg. 's Avonds even een rondje wandelen of fietsen. Als je naar buiten stapt, sta je meteen in de natuur. Aan de overkant op de Amstelkade zijn veel fietsers die graag langs de slingerende Kromme Mijdrecht fietsen.

Overvaren, is dit niet lastig? Ik heb dit nooit zo ervaren. Aan de overkant kunnen we altijd de auto kwijt, dus geen gedoe met het zoeken van een parkeerplaats. We komen uit de stad en dan was het aan het einde van de werkdag niet ongebruikelijk om meer dan een kwartier rondjes te rijden op zoek naar een parkeerplaats. Het overvaren hebben we snel en gemakkelijk gemaakt, door een pontje te laten maken. Je stapt hier gelijkvloers op en af, een kwestie van de motor starten en overvaren, daarmee is het huis ook toegankelijk voor bezoek van mensen die minder mobiel zijn. Voor ons neemt het pontje alle bezwaren van overvaren weg.

Zodra het kan, zwemmen we in de Kromme Mijdrecht. We hebben een zwemtrap bevestigd aan de steiger, zodat je er gemakkelijk in- en uit kan komen. Genietmomentjes zijn dit, lekker afkoelen in het water. De kinderen liggen 's zomers dagelijks in het water, spelen met de surfplank / met vriendjes, varen met het kleine bootje met motor. Dat geeft zo'n vakantiegevoel, hier genieten we echt van. We varen ook met het pontje naar de Nieuwkoopse Plassen en landen dan aan bij restaurant Tijsterman om even heerlijk te lunchen. Er is ook een rechtstreekse verbinding naar Amsterdam over het water, hebben wij nog nooit gedaan, maar anderen doen dit wel, bijvoorbeeld met Koningsdag."

Vrijstaande woning aan vaarwater op één van de mooiste plekken in het Groene Hart

Op één van de mooiste plekken van het Groene Hart mogen wij u deze vrijstaande woning aan de rivier de Kromme Mijdrecht aanbieden. In deze rivier is het uitstekend vissen, varen maar ook zwemmen. De rivier vormt een verbinding tussen de Nieuwkoopse en Vinkeveense plassen. Een prachtige plek voor wie van rust en natuur houdt, maar ook midden in de Randstad en dichtbij grote steden als Amsterdam en Utrecht wil wonen. De woning is in een prachtig buitengebied gelegen maar toch op korte afstand (10 min) van Mijdrecht en Wilnis met een ruim aanbod aan basisscholen, kinder- en buitenschoolse opvang. Dichtbij liggen de grotere plaatsen Woerden, Mijdrecht en Nieuwkoop, die beschikken over een goede winkelstand, openbaar vervoer, voorzieningen en scholen.

Schipper mag ik overvaren?
Bij de verkoop van de woning hoort een privé pontje. Met dit pontje vaart u eenvoudig over vanaf de Amstelkade, waar u uw auto parkeert, naar de Westveensekade. De overtocht zelf duurt nog geen minuut en zodra u op het pontje stapt waant u zich in een andere wereld. Wij kunnen ons voorstellen dat wanneer u na een drukke dag van het werk komt alles van u afglijdt, zodra u overvaart. U zult merken dat u totaal relaxed thuis komt. Het pontje kan circa 8 personen / 1.000 kg vervoeren.

Eenmaal aan de overkant gekomen komt u in de tuin (720 m2) met meerdere terrassen en altijd een plekje in de zon. Het ruime en comfortabele huis is een echt familie huis, direct aan zwemwater. Landelijk geleden, maar ook midden in de Randstad.

Maar wat doe ik dan met de dagelijkse boodschappen?
Een vraag die veel mensen bezighoudt bij woningen in het buitengebied. We kunnen uit eigen ervaring vertellen dat in dit soort situaties de AH bezorgservice bijzonder ideaal is. Gelukkig is er ook snel internet op locatie (binnenkort zelfs glasvezel) en dus kunt u heel simpel online je boodschappen bestellen. Bij de parkeerplaats op de Amstelkade staat een Parcer (parcer.com), een slimme aan internet gekoppelde brievenbus, waarin uw pakjes veilig bezorgd kunnen worden, als u niet thuis bent. U krijgt automatisch een berichtje als het pakje in de Parcer is afgeleverd. In de buurt zijn meerdere supermarkten, in het dichtstbijzijnde Dorp Noorden zit de Coop (5min) en in Mijdrecht (10 min) vindt u grote vestigingen van de AH en andere supermarkten.

Buitengebied, ja maar hoe zit het dan met internet, riool en verwarming (gas)?
De voorzieningen in dit huis zijn wat u van een modern huis mag verwachten. High speed internet is binnenkort beschikbaar. De woning is aangesloten op het riool, heeft elektra en gas via een propaan gastank. Het huis wordt meestal verwarmd met een CV-pelletkachel, waardoor de stookkosten bijzonder laag zijn, maar kan ook verwarmd worden via de CV-ketel.

Kun je meer vertellen over de woning?
Er is ter plekke bij een bezichtiging nog veel meer informatie te vertellen over deze bijzondere woning. Maar dat zullen we doen wanneer u een kijkje komt nemen. Om u toch iets over de woning zelf te vertellen nemen we u even mee en beginnen we bij de voordeur van de woning.

Begane grond
Via openslaande deuren komt u in de hal van de woning. In deze hal staat de pelletkachel en er bevindt zich een flinke garderobekast. Via de hal betreedt u een tweede ruimte, die nu in gebruik is als kastenkamer. Aangrenzend ligt een riante slaapkamer van circa 17m2 met zicht op de tuin. Grenzend aan de gang bevindt zich een ruime voorraadkast.
De woonkeuken is een heerlijke plek waar je met zijn allen aan de eettafel kan zitten. De keuken is opgesteld in een hoek en beschikt over een 6-pits fornuis met oven, schouw en een vaatwasmachine. Vanuit de keuken heeft u een prachtig weids uitzicht!

De badkamer bevindt zich aan de achterzijde van de woning. Deze is modern uitgevoerd in een wit/bruine kleurstelling en beschikt over vloerverwarming, een groot ligbad, wastafel met een dubbele kraan, hangend toilet en een zeer ruime inloopdouche met regendouche. Naast de badkamer is een berging/bijkeuken gesitueerd. Hier treft u de aansluitingen voor de wasmachine en droger én kunt u een extra koelkast en vriezer kwijt.

De woonkamer beschikt over een prachtige visgraad tegelvloer met vloerverwarming, is ruim en door de vele grote raampartijen, ook heerlijk licht! Uiteraard bevindt zich op de begane grond ook nog een aparte toilet.

In de tuin bevindt zich een onderheid, goed geïsoleerd en centraal verwarmd bijgebouw. Dit bijgebouw is verdeeld in 2 ruimtes: een ruime muziekkamer (3.10 x 4.50), die ook heel geschikt is als kantoor aan huis én een schuur, toegankelijk via een aparte ingang.

Eerste verdieping
De eerste verdieping is opgesplitst in 3 ruimtes, die door middel van 3 trappen bereikbaar zijn.
De slaapkamer aan de voorzijde geeft met ramen aan drie kanten, waarvan een dakkapel met ramen tot op de vloer, een bijna 360 graden zicht op de mooie omgeving en op de rivier. Dit is een grote kamer van circa 20 m2 (gemeten vanaf 1,50 meter hoogte).

De middelste slaapkamer is een lange ruimte met aan twee kanten Velux ramen. Het raam boven het steigerhouten bureau, geeft direct zicht op het water en is een heerlijke werkplek. In deze kamer bevindt zich tevens de opstelplaats van de CV-ketel.

De ruimte aan de achterzijde is in gebruik als slaapkamer/werkkamer/woonkamer. Deze ruimte is maar liefst 34 m2 groot (gemeten vanaf 1,50 meter hoogte) en beschikt over een sfeervolle houtkachel. Ook deze kamer heeft veel licht door de grote raampartijen en heeft een prachtig weids uitzicht.

Bijzonderheden:
• De ruime tuin van circa 720 m2 heeft aan drie zijden terrassen, naast het huis, maar ook op de dijk aan het water.
• Parkeergelegenheid aan de waterkant, op de Amstelkade. De parkeerplaatsen grenzen direct aan een eigen steiger met twee opgangen. Aan de kant van het huis, aan de Westveensekade, is ook een eigen steiger met plaats voor het privé pontje en nog een boot.
• Het huis wordt deels verwarmd door de cv ketel, maar grotendeels door de pelletkachel. Een pelletkachel is een automatisch programmeerbare kachel. Het is voorzien van een timer en thermostaat. Door gebruik te maken van geperste houtstaafjes of houtsnippers (houtpellets) zorgt de kachel zelf voor een juiste dosering van de CO²-neutrale brandstof. Het zorgt voor een dagenlange verwarming, zonder dat tussentijds bijvullen nodig is. Het is ook mogelijk om deze kachel te st

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

aan het woord

“Ons paradijsje staat te koop! We hebben hier bijna 20 jaar met heel veel plezier gewoond. Ik geniet nog iedere dag van deze mooie plek. Het is heerlijk om midden in de natuur te wonen, maar ook op een steenworp afstand van alle voorzieningen en grote steden. Het beste van beide werelden. We hebben aangebouwd en verbouwd, met als resultaat een heerlijk groot en comfortabel huis en bovenal heel warm en sfeervol. Echt een plek waar je als familie heel gelukkig kunt zijn.”

 

aan het woord

“Als stadskind heb ik geen moment het idee gehad terug te willen naar de stad. Lang leve Mijdrecht en omgeving, geen rijen op oudejaarsdag voor de heerlijkste oliebollen, geen wachtlijsten voor sportverenigingen, geen gedoe over eerste en tweede keuzes voor middelbare scholen. Het leven is best druk met 2 banen en 3 opgroeiende kinderen. Wij vinden het dan heerlijk om thuis te komen in deze oase van rust. De drukte valt weg. 's Avonds even een rondje wandelen of fietsen. Als je naar buiten stapt, sta je meteen in de natuur. De kinderen kunnen hier heerlijk buiten spelen, op te trampoline in de zudde, in een boom klimmen en lekker zwemmen.”

 

aan het woord

“Verandering is onderdeel van het leven, verandering brengt ons naar Spanje en dus gaan we ons huis verkopen. Wetend dat we nieuwe bewoners heel blij gaan maken met het plekje dat wij verlaten.”

 

aan het woord

“Het is een prachtige plek om (ook) vanuit huis te werken. Zowel in het huis als in het bijgebouw, is hier ruimte voor. Centraal in de Randstad zijn we binnen 45 minuten in alle grote steden in de Randstad, om klanten te bezoeken of op kantoor te werken. Geen files om de snelwegen op te komen, de A2 op bij Breukelen of de A12 op bij Woerden of Bodegraven, beide binnen 10 minuten. En meestal rij je de goede richting op (andere kant file). Klanten thuis ontvangen gaat ook heel goed, ze vinden het altijd bijzonder om op deze mooie plek langs te komen en het overvaren is een goed verhaal voor thuis of op het werk.”

 

aan het woord

“Overvaren, is dit niet lastig? Ik heb dit nooit zo ervaren. Aan de overkant kunnen we altijd de auto kwijt, dus geen gedoe met het zoeken van een parkeerplaats. We komen uit de stad en dan was het aan het einde van de werkdag niet ongebruikelijk om meer dan een kwartier rondjes te rijden op zoek naar een parkeerplaats. Het overvaren hebben we snel en gemakkelijk gemaakt, door een pontje te laten maken. Je stapt hier gelijkvloers op en af, een kwestie van de motor starten en overvaren, daarmee is het huis ook toegankelijk voor bezoek van mensen die minder mobiel zijn. Voor ons neemt het pontje alle bezwaren van overvaren weg.”

 

aan het woord

“Zodra het kan, zwemmen we in de Kromme Mijdrecht. We hebben een zwemtrap bevestigd aan de steiger, zodat je er gemakkelijk in- en uit kan komen. Genietmomentjes zijn dit, lekker afkoelen in het water. De kinderen liggen 's zomers dagelijks in het water, spelen met de surfplank / met vriendjes, varen met het kleine bootje met motor. Dat geeft zo'n vakantiegevoel, hier genieten we echt van. We varen ook met het pontje naar de Nieuwkoopse Plassen en landen dan aan bij restaurant Tijsterman om even heerlijk te lunchen. Er is ook een rechtstreekse verbinding naar Amsterdam over het water, hebben wij nog nooit gedaan, maar anderen doen dit wel, bijvoorbeeld met Koningsdag.”

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

Eengezinswoning

Type woning

Vrijstaande woning

Bouwjaar

2002

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

600 m³

Woonoppervlakte

175 m²

Perceeloppervlakte

965 m²

Indeling

Aantal kamers

5

Aantal slaapkamers

4

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

C.v.-ketel

Isolatie

Dakisolatie

Energielabel

B

Buitenruimte

Tuin

Tuin rondom

Garage/berging

Garage

Geen garage

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zonnige tuin

 

Gezellige buren

 

Groene omgeving

 

Kindvriendelijke buurt

 

Energiezuinig

 

Voldoende parkeergelegenheid

 

Vrij uitzicht

 

Fijne lichtinval

 

Veel opbergruimte

 

Landelijk gelegen, maar ook in de buurt van winkels, scholen, grote steden.

 

Warm en sfeervol huis in oase van rust

 

Comfortabel en groot huis met veel grond/tuin er omheen

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's