Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 525.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Aan de statige Coehoornsingel staat dit monumentale herenhuis met souterrain, aanbouw, achterom en een zonnige tuin op het westen. Binnen tref je vele karakteristieke details aan welke zorgen voor de onweerstaanbare sfeer waar je direct verliefd op wordt. De hoge ornamenten plafonds, mooie raamindelingen met luiken, glas-in-lood ramen en de prachtige paneeldeuren zijn behouden en vormen samen met de riante leefruimte een uitstekende basis om je droomwoning te realiseren. Wonen met karakter op een van de mooiste locaties van Zutphen waar wonen en werken uitstekend gecombineerd kunnen worden.

Het Deventerwegkwartier is een prachtige woonwijk met 19e-eeuwse statige herenhuizen, elk boordevol karakter. Op wandel-/fietsafstand zijn meerdere (basis)scholen, het trein-/busstation en diverse sportvoorzieningen aanwezig waaronder voetbal, tennis en indoorsporten. In de straat zijn een bushalte, huisartsenpraktijk, apotheek en theater-/congrescentrum de Hanzehof; het water van de Grote Gracht is op een paar minuten lopen.

Indeling:

Begane grond:
Deze karakteristieke woning heeft een prachtige entree met een marmeren vloer, mooie gestoffeerde bordestrap naar de verdieping en een hoog ornamenten plafond. De paneeldeuren met de sierlijke kozijnen, de voordeur met het grote glas-in-loodraam en het antieke fonteintje bij het toilet dragen bij aan de bijzondere sfeer die je direct voelt als je in de woning bent. Vanuit de hal is er toegang tot de woonkamer, de keuken en de kantoor-/werkruimte.
De woonkamer heeft de wow-factor; ruimtelijk, licht, mooie ornamenten plafonds en schuifdeuren naar de serre met zicht op de achtertuin. Bij het zitgedeelte is de schouw met open haard en de hardhouten vloer toont karakter. Er is een zitgedeelte en een eetgedeelte; het kenmerkt een familiehuis.
De keuken is een gezellige leefruimte met een hoog raam dat uitzicht biedt op de achtertuin. In deze keuken kan geleefd worden; er is plek voor een ontbijttafel of een ruime keukenopstelling met een kookeiland. De keukenopstelling heeft onder- en bovenkasten en een deel van de apparatuur is ingebouwd; een gaskookplaat met afzuigkap, een oven en een vaatwasser. Er zijn een open kast voor de kookboeken en een flinke (provisie)kast met openslaande deuren. Naast de keuken is de praktische bijkeuken met toegang tot de tuin.
Rechts in de hal is de deur naar een kantoor-/werkruimte met zicht op de straat. Deze mooie ruimte heeft een schouw (niet in gebruik) en twee bergkasten; een fijne plek om te werken, studeren of te musiceren.

Eerste verdieping:
Via de prachtige verdiepingstrap met groot glas-in-lood raam kom je op de overloop; deze geeft toegang tot vier ruime slaapkamers en de badkamer. Ook hier vind je hoge plafonds, veel lichtinval en alle slaapkamers hebben vaste kastruimte; drie slaapkamers hebben een wastafel.
De badkamer is ingericht met een ligbad, toilet en een wastafel. De wanden zijn deels betegeld en er is een raam voor ventilatie. De inrichting is gedateerd maar biedt veel potentie om je droombadkamer te realiseren.

Tweede verdieping:
Volop ruimte op de tweede verdieping; via de vaste trap kom je op de grote overloop met zicht tot in de nok en drie (slaap)kamers met dakramen of een dakkapel. Ook hier zijn wastafels aanwezig; er is de mogelijkheid voor het realiseren van een tweede badkamer. De overloop biedt legio gebruiksmogelijkheden; als hobbyruimte, werkruimte en de ringen aan de balk nodigen uit voor lichamelijke inspanning.

Souterrain:
Vanuit de keuken is er toegang tot het souterrain met (gedeeltelijk) daglicht toetreding, verwarming en elektra. Deze ruimte is jarenlang naar tevredenheid gebruik als werk-/hobbyruimte.

Exterieur:
De achtertuin heeft een compacte vijver en is grotendeels betegeld. De borders zijn aangeplant met afwisselend vaste- en eenjarige planten. De bamboe die er staat is van een niet woekerende soort. De rondom aanwezige houten schutting is aan één zijde begroeid met een sierdruif. Er is een overdekte fietsenberging aanwezig; goed bereikbaar via de zijingang en een tuinschuurtje voor de berging van tuingereedschap. Ben je een zonliefhebber dan ben je hier aan het juiste adres; dankzij de westligging geniet je hier nagenoeg de gehele dag van de zon.
De voortuin heeft een passend hekwerk aan de straatzijde en diverse beplanting variërend qua kleur en hoogte. Het perceel is aan de straatzijde breed; het geeft deze woning zijn grandeur.

Bijzonderheden:
- De houten kozijnen zijn deels voorzien van isolatieglas
- De woning is een gemeentelijk monument
- Verwarming via een cv-ketel, warm water middels een geiser
- Het rookkanaal van de open haard heeft een dubbelwandige RVS-lining
- Royale leefruimte op de begane grond; het souterrain is multifunctioneel
- Op de eerste en tweede verdieping zijn volop slaapkamers en een badkamer; een tweede badkamer is te realiseren
- Zonnige achtertuin met achterom en fietsenberging

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

aan het woord

“We hebben 40 jaar met onze kinderen genoten van huis en tuin. Nu we ouder worden hebben we besloten hier weg te gaan.. We vinden het moeilijk om zelf een woning te vinden met de vele voordelen die dit huis !”

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

Herenhuis

Type woning

Halfvrijstaande woning

Bouwjaar

1905

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

1348 m³

Woonoppervlakte

269 m²

Perceeloppervlakte

392 m²

Indeling

Aantal kamers

9

Aantal slaapkamers

7

Voorzieningen

Dakraam, Rookkanaal

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

Geiser eigendom

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin

Ligging tuin

West

Tuin oppervlakte

230 m²

Garage/berging

Garage

Geen garage

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zonnige tuin

 

Groene omgeving

 

Voldoende parkeergelegenheid

 

Gezellige buren

 

Dichtbij OV

 

Fijne lichtinval

 

Veel opbergruimte

 

Dicht bij het station,centrum, scholen en theater .Wij hebben er 40 jaar met veel plezier gewoond.! Het is er rusting, kunt nu heerlijk buiten zitten.!

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's